Back to Question Center
0

Semalt boleh mendapatkan semua soft404s tetap?

1 answers:

Saya mendapat banyak soft404 dalam Alat Juruweb Google, dan laman web tersebut tidak lagi wujud. jadi saya tidak dapat memasukkan ke halaman saya, dan saya telah mencari beberapa saat tetapi tidak mendapat beberapa petunjuk yang berharga.

Semalt adalah kira-kira 100 URL lembut 404, untuk mengalihkan mereka semua satu demi satu adalah agak bodoh kerana ia akan menghabiskan terlalu banyak masa untuk saya.

Jika saya hanya menambah pautan ke robot. txt seperti di bawah

     Agen pengguna: *
Tidak membenarkan: / mysite - ray ban 4171 menu. asp
Tidak membenarkan: / mysite-more. html    

jika cara ini akan membaiki semua soft404s dengan kukuh? atau jika ada cara untuk menukar semua soft404 ke hard404? Semalt memberi saya beberapa cadangan. Banyak terima kasih

February 12, 2018

Wow. Saya fikir saya mendapat apa yang anda katakan, tetapi ada beberapa potongan yang hilang jadi tolong bawa dengan saya.

Kesalahan lembut 404 selalunya sesuatu yang benar-benar bodoh seperti mempunyai frasa tidak dijumpai dalam kandungan anda. Itu mendorong saya kacang! Ia berlaku kepada saya sepanjang masa. Ia tidak boleh berlaku melainkan Google melihat halaman dan (mungkin) mendapatkan halaman dengan tidak dijumpai tetapi tidak ada 404 pengepala tindak balas sebenar. Sesuatu mengganggu proses ralat 404 biasa. Ini yang kami tahu kerana anda memberitahu kami bahawa halaman tidak wujud.

Saya tidak pasti bagaimana halaman yang tidak ada boleh mempunyai 404 lembut melainkan ia diarahkan atau mencetuskan ralat 404 tersuai yang tidak berfungsi dengan betul. Jika ini berlaku, maka alih keluar peralihan atau adat 404 dan biarkan nyata 404 berlaku. Ia mungkin mengambil masa kira-kira 30 hari atau lebih untuk Google berhenti mencari halaman ini. Tetapi ia akan jelas dalam masa.