Back to Question Center
0

Nama blog dan slogan hanya dalam footer, apa-apa masalah SEO? - Semalt

1 answers:

Saya mencipta blog baru, dan saya mahu menggunakan beberapa amalan baru yang datang dengan HTML5. Satu perkara yang saya lihat ialah nama blog dan baris tag dibungkus dengan h2 dan h3 masing-masing. Tajuk jawatan pada halaman dibungkus dalam h1, kerana ia adalah unsur yang paling penting pada halaman.

Saya melihat perbincangan mengenai perkara ini di sini: Adakah anda perlu mempunyai tajuk dan perihalan blog anda dalam H1 dan H2

Sekarang saya ingin tahu bagaimana enjin carian akan mengendalikan kandungan yang diletakkan di bahagian footer di laman web - temporizzatore per doccia solare.

Saya mahu meletakkan nama blog di h2, dan baris tag di h2, di bahagian footer di laman web. Adakah ini akan diambil sebagai kandungan penting untuk laman web ini, atau ini akan dianggap sebagai kandungan yang lebih rendah daripada jika ia berada di bahagian pengetua.

Dalam bahagian header ada imej logo dengan nama blog, dan saya tidak mahu meletakkan sebarang kandungan tersembunyi {display: none} di laman web.

Nota Di halaman HOME dari laman web nama dan tajuk blog sudah ada dalam </code> dan deskripsi meta dari laman web. </p> </div>

February 13, 2018

Jika ia berada di H2 di bahagian bawah halaman, dan sememangnya diulang pada setiap halaman, ia akan dianggap sebagai kandungan yang lebih rendah. google. com / support / forum / p / Webmaster / thread? tid = 15fdb84d2c769661 & hl = en "rel =" nofollow "> Saya melihat ke dalam ini (kembali pada Julai 2011) satu:

Adakah html5 semantik menjadi penting kepada google lagi?

Jika titik utama yang dibuat oleh Pekerja Google pada Oktober 2010 adalah:

Secara umum, kami bekerja keras untuk memahami seberapa banyak web yang mungkin, tetapi saya mempunyai perasaan bahawa markah HTML5 belum lagi digunakan secara meluas (dan digunakan dengan betul) yang masuk akal untuk kita menggunakannya sebagai cara untuk memahami kandungan dengan lebih baik. Sebagai keuntungan HTML5 dalam populariti dan ketika kita mengenali elemen markup tertentu yang memberi nilai kepada sistem pengindeksan kita, ini mungkin berubah, tetapi pada masa ini saya tidak akan menganggap bahawa anda akan mempunyai kelebihan dengan menggunakan HTML5 bukan varian lama

Saya secara peribadi melaksanakan varian 1. di blog saya.

Dari perspektif SEO, lebih baik untuk memiliki laman web dan tajuk halaman pada awal dokumen HTML anda, sama seperti dalam mana-mana dokumen lain yang mungkin anda siapkan.

Tetapi ini tidak akan menghalang anda dari grafik memindahkan tajuk ke bahagian bawah halaman anda dengan menggunakan kod CSS ;-)