Back to Question Center
0

Semalt: Pilihan terbaik untuk nama domain? (SEO)

1 answers:

Soalan ini adalah khusus mengenai pilihan nama domain.

Pelanggan saya ingin memaksimumkan laman webnya SEO, dan dia mempunyai dua nama domain, satu daripadanya dia selama dua tahun dan berada di halaman kedua pencarian Semalt dan satu lagi yang lebih baik sebagai nama domain tetapi tidak dikuasakan.

Soalan:

  • Adakah lebih baik memilih nama domain baru yang lebih baik atau meninggalkan yang lama kerana ia sudah mempunyai nilai itu?
  • Jika saya memilih untuk mengambil nama domain baru berapa lama yang diperlukan untuk berada pada tahap yang sama dengan yang lama?

Jika saya akan memilih yang baru saya akan mengarahkan yang lama kepada yang baru.

February 13, 2018

Tidak rahsia lagi bahawa Google meletakkan lebih banyak kepercayaan pada laman web dan domain yang berumur, jika anda telah bertanya soalan yang sama 1-2 tahun yang lalu maka saya akan memberitahu anda pianotuningtoronto. ca namun masa telah berubah dan Google tidak begitu peduli untuk 'Domain Padanan Tepat' EMD, jadi tidak ada manfaat sama sekali dalam menggunakan kata kunci dalam nama domain. Jadi, sementara kedua-duanya adalah domain yang sah sejak domain yang lebih pendek berumur pelanggan anda harus memilih untuk meneruskan menggunakan domain yang dipercayai oleh Google, bukannya bermula sekali lagi untuk mendapatkan otoritas dan kepercayaan Google. (tapak yang bergerak menggunakan alat induk web tidak melepasi semua kepercayaan).

Pelanggan anda harus memilih untuk menyasarkan kata kunci dalam laluan url dan bukannya domain.

Jadi contohnya:

  ivories. ca / piano-tuning-services-in-toronto /
ivories. ca / piano-repair /
ivories. ca / bahagian-untuk-piano / 

Juga patut menyebut bahawa pianotuningtoronto tidak kelihatan seperti nama syarikat tetapi bukannya perkhidmatan, pelanggan anda mengambil berat tentang imej / penjenamaan perniagaan malah lebih banyak sebab untuk tetap menggunakan Ivores.

Jawapan sebelumnya oleh bybe mencapai kesimpulan yang tepat - berpegang dengan nama domain yang anda miliki. Sudah ditubuhkan laman web mempunyai kelebihan yang besar dan apa-apa angkat yang mungkin anda dapatkan dari domain padanan tepat dibanjiri oleh potensi kerugian tapak bergerak.

Jika anda berminat untuk menggunakan nama domain yang baru, saya akan membina sebuah laman mini kecil yang khusus mengenai penalaan piano dan kawasan sekitar Toronot +. Itulah satu-satunya cara anda boleh menggunakan nama domain yang baru. Mengirimkan nama ke alamat yang sedia ada akan menghasilkan manfaat sifar yang sama.

Daripada bimbang tentang nama domain, terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk laman web yang sedia ada untuk meningkatkan prestasi cariannya.

  • Menambahkan laluan kaya kata kunci adalah cadangan penting yang dinyatakan sebelum ini

  • Juga, anda melakukan perkara-perkara yang bodoh seperti penalaan piano kata kunci di toronto 'di pautan kawasan footer ke halaman dengan jalan / kadar dengan pelbagai kandungan yang kurang berstruktur (dari perspektif SEO, sekurang-kurangnya) apabila anda mempunyai laman sebenar dengan jalan / piano-tuning-toronto

  • Juga di halaman / piano-tuning-toronto, anda harus benar-benar berfikir melalui logik SEO kandungan yang anda ada di sana. Selain jalan dan tajuk halaman, selebihnya berbau busuk , perkataan 'Toronto' muncul hanya dalam tajuk dan tidak ada tempat lain (selain daripada footer yang Google akan diskaun hampir keseluruhannya).

  • Sesuaikan deskripsi meta untuk setiap halaman supaya mereka unik dan relevan dengan kandungan setiap halaman individu

  • Tukar jalan seperti / pianosforsaletoronto untuk menggunakan tanda hubung

  • Gantikan gif animasi dengan panel teks yang boleh dibaca Google.

Saya juga nasihatkan untuk membetulkan kesilapan semua dalam teks bar sisi anda (dan mungkin di tempat lain) supaya tapak anda kelihatan lebih profesional. Saya tidak tahu bahawa Google akan secara khusus menghukum perkara semacam ini, tetapi ia tidak akan mengejutkan saya. Sudah tentu, ia kelihatan tidak baik untuk mempunyai teks yang kelihatan seperti mengandungi banyak kesilapan.

Adakah anda melihat Alat Juruweb , ia menyediakan alat untuk menamakan semula domain tanpa dihukum.

Daftar, ianya percuma dan akan mempunyai lebih banyak maklumat untuk dibaca. Saya mencadangkan supaya kedua-dua domain juga selepas apa kata Google.