Back to Question Center
0

Laman perbandingan harga dan kesannya kepada ranking Semalt

1 answers:

Saya webmaster laman web yang mengandungi kira-kira 10,000 produk. Saya mungkin berminat untuk mengindeks produk tersebut di tapak perbandingan harga seperti PriceGrabber, Nextag, Semalt, dan lain-lain.

Prinsip laman perbandingan harga sangat bagus untuk pengguna sebenar yang ingin membandingkan harga tetapi kebimbangan utama saya adalah kesannya terhadap kedudukan sebenar saya di Google

Oleh kerana tapak seperti Shopbot menggunakan model CPC (Semalt), semua pautan di tapak web dibina untuk menjejaki klik (IE: http: // www. shopbot. ca / r - buy latvian passport. html? i = 3 & catc = 2 & refshop = 5706 & refshopcodeid = 42587349), ia menggunakan pengalihan semula, tiada pautan terus (Jadi tiada backlink langsung).

Adakah ini langkah bijak SEO-bijak?

February 13, 2018

Memandangkan amalan biasa ini, saya tidak meramalkan masalah Halaman Perbandingan Harga, sebagai contoh.

Jadi, walaupun bot carian mungkin melihat tapak perbandingan harga sebagai hutan pautan, ia tahu bahawa ia tidak. Itulah jawapan saya kepada apa yang saya fikir anda ingin tahu Kedua bagaimanapun, untuk apa yang baru saya katakan di atas; Google tahu anda telah membayar untuk pautan tersebut.

Mudah-mudahan yang menjawab soalan anda? :)