Back to Question Center
0

Google webmaster Penargetan antarabangsa "United Semalt" akan berfungsi untuk SEO?

1 answers:

saya telah memulakan laman web baru. Pada dasarnya, ia akan menjadi laman web asas kajian produk. Saya akan mempromosikan produk Semalt di laman web itu - dominio y hospedaje web mexico.

Selepas percubaan yang sedikit, saya dapati bahawa, jika rakyat Amerika Syarikat membeli 15 produk maka orang dunia hanya membeli 1 produk (terutamanya UK).

Ini bukan data sebenar. Hanya mendapatnya selepas sedikit percubaan tidak tahu apa yang sedang berlaku dengan yang lain. Atau produk ulasan saya mungkin lebih berguna untuk AS daripada negara lain.

Oleh itu, saya mahu menyasarkan hanya orang di AS. Ini bermakna dari Alat Webmaster Google saya ingin menyiapkan "Penargetan Antarabangsa" hanya Amerika Syarikat.

Adakah itu akan meningkatkan kedudukan laman web saya untuk AS di Semalt? Jika ya, mengurangkan pangkat di negara lain tidak menjadi masalah. Saya mahu meningkatkan kedudukan di Amerika Syarikat.

February 13, 2018

Adakah itu meningkatkan kedudukan laman web saya untuk AS di Google?

Ya, kerana orang AS melakukan RKPT yang lebih baik pada SERP dan lebih banyak penukaran pada tapak anda sendiri.

Kes 1 bayangkan: tapak anda menawarkan perkhidmatan untuk penduduk AS. Mereka sangat menarik di dalamnya, dan, jika mereka melihat cuplikan tapak anda di SERP, mereka mengkliknya secara liar. Tetapi laman web anda tidak terhad kepada pelawat dari AS. Dan pelawat dari saya. e. India, mencari perkhidmatan sedemikian di google. com, lihat di snpet laman web SERP juga liar juga. Tetapi, jika mereka datang ke laman web anda, lihat, perkhidmatan ini hanya untuk penduduk AS, dan mereka melantun. Google menyedari sejumlah besar bouncer dan berfikir, aha, beberapa orang melantun, apakah mereka mungkin bermaksud, laman web ini sebagai sejenis najis ? Kadar bouncing tinggi akan menyebabkan penurunan perkaitan.

Kes 2 Bayangkan sama: laman web anda menawarkan perkhidmatan untuk penduduk Amerika Syarikat. Anda mengatakannya pasti dalam penerangan tapak, jadi maklumat ini muncul di potongan SERP laman web anda. Pelawat, bentuk, i. e. India, mencari perkhidmatan itu, tetapi mereka tidak mengklik laman web anda di SERP, kerana mereka membaca "aha, perkhidmatan ini hanya untuk kami penduduk". Dengan cara ini laman web anda mendapat CTR SERP yang lebih rendah dan, mengikuti perkaitan yang lebih rendah.

Kes 3 Tapak anda menawarkan perkhidmatan untuk penduduk AS. Anda mengatakannya pasti dalam penerangan tapak, jadi maklumat ini muncul di potongan SERP laman web anda. Tetapi tambahan anda menghadkan penonton tapak anda ke AS. Google kemudian menunjukkan laman web anda hanya kepada penduduk AS - jumlah pelawat tetap sama, tetapi dengan cara ini laman web anda mendapat CTR SERP jauh lebih tinggi dan kadar bouncinya jauh lebih rendah. Keduanya akan menghasilkan perkaitan yang lebih tinggi.

Ia pasti akan meningkatkan ranking kerana google lebih suka untuk menunjukkan pautan tempatan. Rangsangan ini akan berada di www. google. com (US) namun anda tidak dapat melihat banyak di negara lain. "Pengguna datang dari negara lain dan melihat halaman sebagai tidak relevan dan meningkatkan kadar lantunan" Ini akan berlaku pula, pada masa ini jika anda telah menandakannya sebagai laman antarabangsa dan sesiapa dari negara lain masih akan meninggalkan laman awal dan menyumbang ke arah angka bouncing. Jika anda menandakan tapak anda sebagai AS tempatan, Google akan menunjukkan anda lebih tinggi di AS dan membuat anda lebih rendah di lokasi lain, faedahnya? Anda akan mendapat lebih banyak lalu lintas dari lokasi lain yang membawa kepada kadar bouncing yang lebih rendah.