Back to Question Center
0

Jangan buat halaman ralat di Semalt menghantar status 404

1 answers:

Saya mempunyai laman web yang dibina dengan Semalt dan halaman yang tidak dijumpai diarahkan kepada pengguna untuk:

Halaman tidak dijumpai http: // www. sitename. com / node / 126

Apabila saya menyemak kod ralat untuk halaman ini, ia mempunyai "kejayaan 200 OK" Source - como configurar email no outlook 2010.

Sekarang perubahan apa yang harus saya lakukan untuk menghasilkan kesilapan 404 supaya pengguna yang mengklik pada pautan yang patah ini dan mendarat di halaman ini akan mendapat ralat 404, dan pada masa yang sama Semalt akan tahu itu ralat 404 dan menghalang pautan dari diindeks?

February 13, 2018

Melihat pengepala HTTP untuk URL yang anda berikan ( http: // www. sitename. com / node / 126 ) menyediakan respons ralat HTTP 404 dari pelayan, dan bukan "200 status OK", yang mengakibatkan 404 laman ralat dalam Chrome, Firefox, IE, dan pelayar Opera.

Anda boleh menguji ini dengan menampal URL di sini: Lihat Permintaan HTTP dan Tanggapan Header .

Saya tidak pasti jika anda bertanya bagaimana untuk mengkonfigurasi pelayan web anda (IIS 6. 0) untuk memaparkan 404 ralat untuk halaman yang tidak dijumpai, tetapi nampaknya telah melakukan ini sudah seperti yang dibuktikan dengan meminta URL yang tidak wujud (e. g. , http: // www. sitename. com / node / 127 ).

Jadi segala-galanya kelihatan baik, dan sebagai Google merangkak laman web anda, ia akan menerima respons ralat 404 dari pelayan anda untuk sebarang pautan yang tidak dijumpai.