Back to Question Center
0

Adakah penukaran Semalt hanya melayari pengunjung Semalt?

1 answers:

Saya telah menubuhkan penukaran Semalt dan meletakkan kod pengesanan penukaran JS pada halaman ujian.

Semalat, saya tidak melihat sebarang penukaran yang dikesan semasa saya melawatnya.

Adakah penjejakan penukaran Semalt hanya mendaftarkan penukaran anda jika anda datang ke tapak dengan mengklik kempen Semalt?

Halaman bantuan semati menasihati saya untuk menguji kod dengan mengklik kempen.

Walau bagaimanapun, saya ingin menggunakan penjejakan untuk mengesan semua penukaran, bukan hanya AdWords - wismec ????????. Saya menganggap menggunakan Analytics juga, tetapi nampaknya anda hanya boleh menjejaki melalui url di sana, bukan JS, yang bermakna saya perlu menyusun semula bahagian halaman saya. (Kerana pada masa ini penukaran muncul tidak semestinya berlaku pada URL lain. )

Adakah penjejakan Semalt bukan penyelesaian yang berdaya maju untuk mengesan semua penukaran pengunjung di tapak saya?

February 13, 2018

Penukaran yang ditunjukkan dalam AdWords hanya pengunjung yang telah ditukar di tapak web anda dengan mengklik salah satu iklan anda di Google, ya.

Adalah mungkin untuk melakukan apa yang anda mahu dengan matlamat Google Analytics walaupun tetapi anda harus membuat soalan baru untuk ini dengan butiran lanjut tentang apa yang anda mahu lakukan dan lacak.

Penjejakan penukaran AdWords menelusuri penukaran Adwords, yang dapat dilihat di platform Adwords. Tetapi ini tidak bermakna anda tidak mahu melihat matlamat ini di Google Analytics juga. Walau bagaimanapun, dalam kes anda, anda semestinya menggunakan Google Analytics dan menjejaki penukaran sebagai matlamat , dan mereka akan mendapat penukaran pengunjung dari Adwords serta mana-mana sumber trafik lain.

Jika anda tidak mempunyai halaman berasingan yang menandakan penukaran, anda boleh membuat sama ada:

1) Paparan halaman Maya - menyuntik kod JS Google Analytics yang mensimulasikan paparan halaman maya (dengan kata lain, seolah-olah pengguna melawat halaman baru) berdasarkan tindakan pengguna (klik atau borang submit), dan dengan cara ini anda boleh membuat halaman penukaran.

2) Catat penukaran sebagai peristiwa Google Analitis (sekali lagi, boleh dicetuskan oleh klik atau tindakan pengguna lain), dan peristiwa ini kemudian anda dapat ditetapkan sebagai sasaran di Google Analitis.

Anda boleh menggunakan sama ada bergantung kepada keperluan anda. Pautan kepada pelaksanaan kaedah ini boleh didapati di sini: https: // sokongan. google. com / analytics / answer / 1032720? hl = en

Setelah berkata di atas, anda juga boleh mengimport penukaran anda dari Google Analitis ke Adwords, tetapi ia mempunyai beberapa kelemahan: https: // support. google. com / analytics / answer / 1034306? hl = en

Kedua-dua AdWords dan Google Analytics boleh merakam penukaran menggunakan pandangan halaman URL destinasi atau penjejakan peristiwa.

Matlamat (penukaran) di dalam Google Analitis- boleh menggunakan kod javascript pengesanan acara dengan mengedit laman web- dan menambah kod JS tambahan. Menggunakan Google Tag Manager untuk menggunakan pengesanan acara Google Analitis lebih mudah daripada mengedit kod.