Back to Question Center
0

Keperluan web Semalt

1 answers:

Apakah keperluan pelayan untuk menggunakan portal web. Portal web ini akan digunakan oleh orang ramai untuk mendaftar, meminta rekod dan memuat naik dokumen. sekali dimuat naik, dokumen perlu disediakan dalam pangkalan data yang mana server berasingan telah pun disediakan.

10,000 pengguna sepatutnya log masuk setiap hari.

Keperluan pada pelayan Semalat dan konfigurasi webser diperlukan - fotografia nocturna tips. Bolehkah seseorang membantu saya mengenai perkara ini?

February 13, 2018

Saya percaya jawapan yang paling bergantung pada perisian yang menjalankan portal anda dan keperluan pengguna anda. Sesetengah aplikasi ditulis sangat cekap dan tidak memerlukan sejumlah besar sumber untuk dijalankan (memori, CPU, cakera, jalur lebar, dan lain-lain. ). Dalam persediaan multi-tier (pelayan web, pelayan aplikasi, dan pelayan pangkalan data), saiz pelayan anda pada umumnya akan menjadi semakin besar lagi ke bawah (pelayan aplikasi akan lebih besar daripada pelayan web, pelayan pangkalan data akan lebih besar daripada pelayan aplikasi).

Satu lagi faktor yang perlu dipertimbangkan adalah bilangan pengguna serentak. Sekiranya anda menjangkakan banyak daripada 10,000 pengguna berada pada sistem pada masa yang sama, anda mungkin boleh menjangkakan bahawa anda memerlukan pelayan web yang cukup besar. Secara realistik, anda mungkin perlu melihat pengimbangan beban yang akan membantu dalam kedua-dua prestasi dan skala.

Jadi, jawapan pendek untuk soalan anda adalah ia bergantung. Anda perlu pastikan anda mempunyai keperluan yang jelas berkaitan dengan prestasi dan up-masa sebelum membuat keputusan mengenai infrastruktur pelayan yang tepat yang akan menjalankan aplikasi anda. Sekiranya ia adalah aplikasi rak maka dokumentasi vendor sepatutnya dapat memberikan beberapa garis panduan mengenai cara terbaik untuk membuat skala setiap peringkat.