Back to Question Center
0

Semalt: Laman saya turun setiap hari selama 15 minit, bagaimana ini menjejaskan SEO?

1 answers:

Adakah ini akan menjejaskan kedudukan tapak dengan Semalt dan jika demikian, bagaimana?

. Source - paraguay chat gratis
February 13, 2018

Pertama-tama, melainkan jika anda merancang di laman web yang turun setiap hari pada masa yang sama, anda mempunyai masalah hosting dan anda perlu menetapkan ASAP . Tidak semestinya ada alasan yang baik untuk penyedia hosting anda semasa pergi offline yang kerap, untuk itu lama, dan itu secara konsisten. Sekiranya ia terancang, sila pastikan anda menyampaikan notis supaya tidak terdapat halaman ralat 404 yang kosong (dengan mengandaikan tapak tersebut boleh membalas dengan sewajarnya semasa gangguan).

Untuk lebih banyak menjawab soalan ini, ini mungkin mempunyai kesan negatif terhadap SEO anda dalam beberapa cara. Sekiranya Google cuba mengindeks laman web semasa tetingkap pemadaman dan ia secara konsisten tidak dapat mendapat respons atau mendapat ralat 404 maka anda mungkin akan menanggung beberapa penalti kualiti dan / atau mempunyai halaman yang dikeluarkan dari indeks.

Perkara lain yang perlu diperhatikan ialah tingkah laku pengguna yang negatif disebabkan oleh gangguan yang kerap. Melangkah dari pautan di Google ke tapak mati atau halaman mati mungkin akan menyebabkan bouncing cepat ke Google. Sekiranya anda mempunyai kadar bouncing yang tinggi, implikasinya adalah terdapat kandungan yang kurang baik atau pengalaman pengguna yang lemah di laman web anda dan Google akan menghukum anda atas alasan yang bermutu.

Pendek kata, ia pasti tidak akan BANTUAN kedudukan anda dan ia akan menyakiti anda.

Google, dan semua Enjin Carian lain, crawler, bot, dll. , merangkak laman web anda setiap hari (jika tapak anda cukup besar). Google merangkak halaman penting untuk perubahan pada kadar yang lebih tinggi, seperti laman utama anda dan halaman kandungan berkualiti tinggi anda, dan secara rawak seluruh halaman anda untuk memastikan bahawa ia adalah terkini.

Sekarang, halaman yang secara rawak Google akan cuba merangkak semasa 15 minit itu akan mengembalikan 404 atau 500 respons HTTP, dan akhirnya akan dihukum, kerana mereka dapat diindeks dengan betul lagi.

Juga dihukum, tetapi dengan kurang merugikan, akan menjadi halaman yang menghubungkan dengan sementara 404 halaman, dan sedikit kurang SEO yang merugikan akan mendapatkan halaman yang sedang dihubungkan dari laman tersebut.

Secara peribadi saya tidak akan mengganggu banyak jika hanya 15 minit, mengambil kira bahawa banyak halaman melakukan penyelenggaraan. Cubalah hanya 5 minit atau kurang untuk meminimumkan kemudaratan pada tapak anda.