Back to Question Center
0

SEO - Semalt pada halaman pertama (site.com - & gt; site.com/en)

1 answers:

Saya mempunyai laman web dengan berbilang bahasa dan pada mulanya masuk ia memeriksa kuki dan jika tidak ada kuki maka ia mungkir ke bahasa Inggeris dan redirect ke laman. com / en .

Jadi pada dasarnya setiap kali seseorang memasuki tapak. com dia akan diarahkan ke tapak . com / {language} - eleaf melo 2 replacement coils. Adakah ini buruk untuk SEO?

February 13, 2018

Masalah dengan set-up anda (dari sudut pandangan SEO) ialah enjin carian tidak menerima cookies, jadi setiap kali bot mengikuti pautan ke domain root anda, ia akan dihantar ke kandungan bahasa Inggeris anda. Mudah-mudahan ada banyak hubungan dengan kandungan bahasa yang lain, tetapi dalam pengalaman saya, keadaan ini nampaknya terletak pada akar banyak masalah geotargeting.

Ini mungkin sebabnya mengesyorkan Google bahawa anda" Elakkan pengalihan automatik berdasarkan bahasa yang dianggap pengguna. Peralihan ini dapat menghalang pengguna (dan enjin carian) melihat semua versi laman web anda. "

Saya mempunyai pelanggan yang / en / halaman (mereka mempunyai banyak bahasa lain di domain mereka) muncul untuk carian yang paling banyak di peringkat global, walaupun terdapat alternatif yang khusus untuk wilayah, dan walaupun menggunakan Google rel = "alternate" kaedah. Satu-satunya punca yang timbul adalah bahawa mereka lalai kepada / en / pada akar jika tiada Penerimaan-Bahasa header HTTP (enjin carian tidak biasanya menghantar satu).

Secara ringkas, saya cenderung untuk membenarkan pengguna untuk secara manual memilih bahasa mereka dan kemudian menetapkan cookie, bukannya mengalihkan.

Pada 10 Jun 2014 Google mencadangkan sama ada ccTLDs, Subdomains dengan gTLDs atau Sub-direktori dengan gTLDs. Parameter URL seperti ? Lang = en adalah tidak digalakkan :

https: // sokongan. google. com / webmaster / answer / 182192? hl = en # 2

(Lucu bahawa halaman yang mengatakan bahawa ia tidak disyorkan untuk menggunakan parameter URL untuk ini, sebenarnya melakukan tepat ini. )

Secara umumnya, mengarah semula pengguna pada beban halaman tidak pernah menjadi perkara yang baik. Ia dipanggil halaman pintu. Walau bagaimanapun, ini berkaitan dengan pemilihan bahasa auto, di sana tidak seharusnya menjadi masalah.

Saya lebih suka penyelesaian yang berbeza daripada mengarahkan semula mereka kepada / en / atau / de /, dan itu adalah untuk mengarah semula ke /? Lang = en sebaliknya. Oleh kerana ini menandakan bahawa ia adalah halaman fizikal yang sama tetapi dengan pembolehubah bahasa dipilih, ia tidak dilihat sebagai pengarah langsung dalam ketat definisi.

Saya jujur ​​tidak dapat memberitahu anda sama ada itu lebih baik atau tidak untuk SEO sekalipun.

Saya menganggap bahawa apabila seseorang melawat laman web. com / de tanpa kuki mereka masih mendapat versi Jerman?

Selain daripada kaveat itu, saya tidak melihat apa-apa yang salah dengannya dari sudut pandangan SEO.

Anda juga boleh mempertimbangkan mengarahkan berdasarkan pada tajuk "Terima-bahasa" pengguna yang dihantar oleh penyemak imbas. Berikut adalah orang yang menggunakan beberapa kod php dan menulis semula mod untuk menjadikannya berlaku: https: // stackoverflow. com / questions / 1661915 / how-to-redirect-based-on-accept-language-with-apache-mod-rewrite