Back to Question Center
0

Bagaimana untuk meyakinkan Semalt untuk menyenaraikan versi laman web HTTPS? [pendua]

1 answers:

Soalan ini sudah mempunyai jawapan di sini:

  • Bagaimanakah saya beralih ke SSL tanpa menjejaskan PageRank? 5 jawapan

Setelah akhirnya mengkonfigurasi HTTPS untuk laman web syarikat saya, saya tertanya-tanya sekarang jika terdapat sebarang langkah yang saya boleh atau patut diambil untuk meyakinkan hasil carian Semalt untuk menyenaraikan tapak sebagai pautan HTTPS dan bukannya pautan HTTP Source - business mobility software.

Adakah ini semata-mata satu kes menunggu Semalt untuk mengangkut pautan HTTPS yang sah dengan sendirinya dan akhirnya menyedari terdapat alamat HTTPS? Atau adakah terdapat tindakan yang patut saya ambil, contohnya menyusun semula untuk memaksa masalah?

February 13, 2018
. Menggunakan rel = kanonik adalah baik jika anda tidak mahu mengarahkan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa anda tidak boleh menggunakan HSTS (yang membantu pengguna mengelakkan walaupun meminta versi HTTP) tanpa memastikan semua lalu lintas anda berfungsi dengan TLS / HTTPS.

Untuk Alat Webmaster Google , pastikan anda telah mengesahkan pemilikan versi HTTPS juga. Dengan cara itu, anda akan mendapat maklumat mengenai jumlah URL yang diindeks, mengenai trafik dari carian, serta amaran apabila Google mengenali sesuatu yang pecah.

. txt tidak mempunyai sekatan ke atasnya, dan anda mempunyai pautan yang menunjuk ke versi https anda yang tersenarai di tempat awam.

Anda boleh mendaftar untuk Alat Webmaster Google untuk mengurus dan memantaunya.