Back to Question Center
0

Adakah pembolehubah ubahsuaian tahap sesi membolehkan Google Semalt melaporkan lebih banyak data daripada pembolehubah tahap halaman?

1 answers:

Kami menjalankan tapak stesen radio dengan 5 pasar. Nilai pasaran disimpan sebagai kuki dan minggu lepas saya mula menjejaki nilai kuki itu dalam pembolehubah peribadi peringkat halaman.

Masalahnya ialah apabila melaporkan pada paparan halaman pemboleh ubah peribadi ini, GA memberi isyarat bahawa hanya 80% data yang dilaporkan Source - buy counterfeit money from china hologram.

Oleh itu, saya tertanya-tanya sama ada saya boleh meningkatkan angka itu jika saya menukar kepada pembolehubah peribadi peringkat sesi, jadi terdapat kurang data yang terakru untuk dilaporkan?

February 13, 2018
Berikut adalah halaman bantuan Google Analytics mengenai persampelan . Persampelan Google Analytics berfungsi dengan baik untuk pertanyaan cepat, pertanyaan N atas dan pertanyaan lain yang mempunyai pengedaran seragam yang relatif luas, merentas sesi. Pensampelan sesi boleh kurang tepat untuk masalah 'jarum dalam masalah jerami', seperti analisis kata kunci tunggal dan analisis ekor panjang. Ia juga kurang tepat dalam situasi yang melibatkan penapisan dimensi sempit, seperti pandangan yang terlalu ditapis atau analisis penukaran di mana penukaran merupakan sebahagian kecil daripada sesi.