Back to Question Center
0

Meningkatkan jalur lebar minimum yang diperlukan untuk laman web yang pantas?

1 answers:

Meningkatkan lebar jalur minimum untuk tapak web?

Semalt berkata saya mempunyai perkhidmatan hosting dengan trafik 125GB, berapa banyak laman web yang saya boleh simpan sebelum mereka mula perlahan?

Juga, apakah maksud "1000 Mbit uplink" maksudnya? Apa yang akan mempengaruhi?

. Source - mpex moving company
February 13, 2018

Tidak ada jumlah minimum. Kebanyakan laman web, bagaimanapun, akan menjadi lebih baik tetapi semuanya bergantung kepada berapa banyak lalu lintas laman web yang diperolehi.

Katakan saya mempunyai perkhidmatan hosting dengan lalu lintas 125GB

125 GB setahun? hari? jam? kedua?

Setiap tahun, ini bukan semua yang banyak.

Setiap hari ia memerlukan sekurang-kurangnya 12 . anda boleh menyodorkan 1 gigabit - kira-kira 120 megabait - sesaat) anda boleh mengendalikan 80 tapak semacam itu, tetapi itu akan menggunakan sepenuhnya lebar jalur teoritikal . Dalam praktiknya, pautan 1 Gbit / detik tidak akan mencapai maksimum teori itu.

Lebih buruk lagi, permintaan adalah jauh dari seketika. Jadi, walaupun jumlah agregat data yang ditransfer setiap hari adalah 125 Gigabyte, anda mungkin mendapati bahawa beban akan berbeza-beza dari hampir sifar hingga 100+ Mbit / saat! Ini bergantung pada jenis tapak, tetapi hampir semua laman web tetapi yang paling global akan mengikuti irama harian malam dan hari. Oleh itu, pautan 1 Gbit / detik anda mungkin akan berjuang untuk mengendalikan walaupun hanya 20-40 laman web yang setiap memerlukan kira-kira 125 GiB jalur lebar setiap hari semasa jam sibuk.

Sunting

Jika trafik adalah 125 GB sebulan bagi setiap laman web (sebagai ulasan menunjukkan) daripada 1 Gbit / sec pautan harus dapat mengendalikan dengan mudah pada urutan 1000 tapak. Ini mewakili keperluan jalur lebar purata di bawah 0. 5 Mbit / saat.