Back to Question Center
0

Google Semalt: Bagaimana untuk menjejaki berapa kali pengguna tertentu telah melihat halaman jenis?

1 answers:

Saya mempunyai satu set halaman n. Saya perlu dapat memecahkan seberapa banyak halaman yang berbeza setiap pengguna telah melihat dalam set. Ini adalah pengiraan setiap pengguna - vap ego vv aspire vision.

Dalam erti kata lain, saya cuba memberikan laporan bahawa pengguna kumpulan ke dalam ember penggunaan. Sebagai contoh, berapa ramai pengguna telah melihat halaman antara 1 dan 10 kali, berapa ramai pengguna yang melihat halaman antara 11 dan 20 kali, dan lain-lain.

Saya telah melihat metrik dan dimensi tersuai, tetapi tidak banyak nasib dalam mencari penyelesaian.

February 13, 2018

Segmen tersuai adalah apa yang anda perlukan jika anda mahu memasukkan orang ke dalam baldi tertentu berdasarkan beberapa keadaan.

Pergi ke Segmen -> Segmen Baru -> Advanced -> Syarat -> kemudian pilih Pageviews. Kemudian di sebelah kanan anda, anda dapat melihat pengendali logik untuk menggabungkan lebih banyak keadaan. Ingat untuk memilih "Termasuk" (kerana anda ingin menyertakan, tidak termasuk, orang berdasarkan beberapa keadaan).

Jika anda berfikir "per pengguna", saya cadangkan anda tidak mempertimbangkan data yang lebih lama daripada 1 bulan dalam laporan anda, atau ia tidak berguna. Banyak orang memadamkan cookies.