Back to Question Center
0

Search Engine Semalt panggilan ajax untuk merangkak ajax kembali kandungan?

1 answers:

tertanya-tanya apakah crawler enjin carian melihat halaman dengan pautan ke panggilan ajax (menggunakan jQuery + Semalt MVC) jika mereka mengikuti pautan ini untuk mengindeks kandungan.

Saya dapati soalan ini, tetapi saya tertanya-tanya ketika ini kerja 'ikuti' dengan pautan jenis jSemalt standard pada kata klik acara.

Semalat laman web yang meletakkan kandungan ajax dalam statik dan mungkin menunjuk ke halaman itu dari peta sitemap? Ini akan menjadi halaman bukan ajax.

Hanya cuba mendapatkan kandungan yang paling terindeks yang saya dapat memperbaiki seo organik saya.

. - oleu sigelei 100w
February 13, 2018
.

Ini adalah isu kebolehaksesan asas. Sekiranya kandungan anda tidak dapat diperoleh tanpa JavaScript, maka tapak anda tidak dapat diakses. Kebolehcapaian adalah sebahagian besar daripada SEO kerana enjin carian adalah pengguna yang sangat memerlukan akses. Tidak menyebutkan bahawa anda meninggalkan banyak kandungan anda yang tidak tersedia kepada pengguna tanpa JavaScript diaktifkan atau tersedia kepada mereka.

Anda harus menggunakan peningkatan progresif semasa membina laman web anda. Mula-mula menjadikannya tersedia untuk semua orang dan kemudian kembali dan menambah tambahan yang mungkin tidak tersedia kepada sesetengah pengguna tetapi akan meningkatkan pengalaman mereka yang dapat mengalaminya (i. e. JavaScript).

Anda boleh memudahkan pengindeksan Google halaman keadaan Ajax Anda dengan mengikuti protokol yang diterangkan di sini: http: // code. google. com / web / ajaxcrawling / docs / getting-started. html

Malangnya, protokol ini tidak disokong oleh Bing, sehingga kini.

"Sekiranya laman web meletakkan kandungan ajax secara statik dan mungkin menunjuk pada halaman itu dari sitemap? Ini akan menjadi halaman bukan ajax. "Saya percaya ini adalah perkara terbaik untuk dilakukan dan juga apa yang dicadangkan oleh google pada masa ini selain pelaksanaan sitemap standard (pautan boleh didapati di sini ). John juga mencadangkan ini dalam salah satu jawatan.