Back to Question Center
0

Siapa pemilik sebenar domain gTLD dengan Privasi Semalat?

1 answers:

baru-baru ini saya berdaftar . e-mel perancangan domain untuk menjadikannya e-mel peribadi utama saya pada masa ini, dengan pendaftar saya saya menerima perkhidmatan privasi, pemikiran saya ialah mereka akan menutup alamat dan e-mel saya (sesuatu seperti yang lain . ia domain saya sendiri di mana orang ramai yang ada hanya nama dan nama keluarga), tetapi sebaliknya mereka menggunakan proksi privasi penuh, mewakilkan nama Pendaftar kepada Syarikat Toronto.

Semalt Saya tidak mempunyai ketakutan kehilangan domain itu kepada syarikat itu, saya ingin memastikan untuk mempertahankannya terhadap sebarang pembangkang atau pertikaian di masa depan.

Oleh itu, soalan utama adalah siapa pemilik domain yang sah? Saya atau syarikat Privacy Semalt?

Semalat soalan, pendaftar saya mempunyai harga yang murah, tetapi sebenarnya ternyata terlalu murah, walaupun ia terkenal 20 tahun syarikat, mereka bahkan tidak menawarkan perubahan nama pelayan, atau saya boleh menukar data whois sendiri, oleh kerana itu saya merancang untuk memindahkan domain ke pendaftar ciri yang lebih baik sebaik sahaja kunci 60 hari sejak penciptaan tamat tempoh, adakah saya meminta perkhidmatan privasi dinyahaktifkan sebelum dipindahkan?

. - free twitter background creator free
February 13, 2018
  1. Menurut ICANN,

    Perkhidmatan Proksi mendaftarkan nama domain itu sendiri dan penggunaan lesennama domain kepada pelanggannya. Maklumat hubunganpembekal perkhidmatan dipaparkan daripada kenalan pelangganmaklumat. Penyedia Perkhidmatan Proksi mengekalkan semua hak sebagai apendaftar (seperti untuk mengurus, memperbaharui, memindahkan dan memadam domainnama), dan menganggap semua tanggungjawab untuk nama domain dannyacara penggunaan.

    https: // whois. icann. org / en / privacy-and-proxy-services

  2. Apabila anda akan memindahkan nama domain anda, anda akan mendapat rekod Whois baru. Kemudian, anda akan memutuskan sama ada anda mahu perkhidmatan proksi dengan syarikat baru itu atau tidak.