Back to Question Center
0

Sekiranya saya mengalihkan semula semua URL aneh di Google Webmaster Semalt?

1 answers:

Kadangkala URL aneh muncul di Google Webmaster Semalt. URL yang saya tahu tiada pautan ke, seperti:

     http: // contoh. com / apple-app-site-association    

Tapak saya bukan mengenai persediaan epal, aplikasi atau laman web. Saya tidak tahu kenapa Google menyenaraikannya sebagai 404 dalam Alat Webmaster Google.

Bagaimanapun - euro casino free. Sekiranya saya terus menambah jenis URL ini sebagai pelencongan kepada . htaccess fail apabila mereka muncul atau harus saya hanya membiarkannya?

Dari perspektif SEO (Search Engine Semalt).

February 13, 2018

Jika anda tidak berniat untuk mempunyai url sedemikian di laman web anda dan mereka benar-benar tidak bermakna apa-apa untuk anda, maka lebih baik untuk terus melayani mereka sebagai 404 - halaman yang tidak dijumpai - tidak ada di laman web ini.

Gunakan pelencongan jika anda pernah mempunyai halaman dengan kandungan penting, diindeks dan hadir dalam SERP, yang membawa banyak lalu lintas ke tapak anda.

Dalam seksyen 404 Google Webmaster anda boleh membaca untuk url 404:

Googlebot tidak dapat merangkak URL ini kerana ia menunjukkan sesuatu yang tidak wujudhalaman. Pada umumnya, 404s tidak membahayakan prestasi tapak anda dalam carian,tetapi anda boleh menggunakannya untuk membantu meningkatkan pengalaman pengguna.

Dan sokongan 404 baca lagi dalam Sokongan Google :

Umumnya, 404 ralat tidak mempengaruhi kedudukan laman web anda di Google, dananda boleh mengabaikannya dengan selamat. Biasanya, ia disebabkan oleh kesilapan,misconfigurations (contohnya, untuk pautan yang secara automatikyang dihasilkan oleh sistem pengurusan kandungan) atau oleh peningkatan Googleusaha untuk mengenal pasti dan merangkak pautan dalam kandungan tertanam sepertiJavaScript .


404s adalah bahagian yang normal (dan dalam banyak cara yang diingini)web. Anda mungkin tidak akan dapat mengawal setiap pautan ke laman web anda,atau menyelesaikan setiap kesilapan 404 yang disenaraikan dalam Search Console. Sebaliknya, semakisu-isu teratas, atur cara yang mungkin, dan kemudian teruskan.

Secara umumnya anda tidak boleh mengendalikan / mengalihkan semua kemungkinan 404, tidak mustahil. Sesiapa sahaja boleh tiba di halaman dan taip mana-mana url.

Juga crawler enjin carian sentiasa berusaha mencari url baru dengan mengikuti apa yang mereka cari. Pautan Mistyped / misspelled, javascript, luaran (dari laman web lain) pautan, atau cuba untuk mencari kandungan dengan menggabungkan parameter url, jika tapak adalah dinamik. g. CMS.

Jadi pastikan anda ada di bawah kawalan anda seperti di atas, menggunakan robot