Back to Question Center
0

Laman web Semalt dari https ke http tanpa memerlukan pelawat untuk membersihkan cache mereka

1 answers:

Untuk beberapa tahun kebelakangan ini saya mempunyai laman web yang mempunyai sijil SSL kerana kami mengendalikan kedai dalam talian. Akibatnya, pengunjung yang tiba di laman web kami sentiasa dibawa ke https: // www. contohnya. com.

Kami memutuskan untuk memindahkan tapak kami ke host lain dan kerana kami tidak lagi mengendalikan kedai dalam talian yang kami memutuskan untuk tidak membeli sijil SSL di laman web baru ini kerana kami tidak memerlukannya - web pc plus lebanon.

Setelah kami melakukan penghijrahan, kami mula mendapatkan laporan dari beberapa pelawat bahawa mereka diberitahu laman web tidak selamat oleh penyemak imbas mereka. Ini hanya berlaku untuk pelawat yang telah melawat tapak sebelum penghijrahan.

Apa yang kelihatannya berlaku ialah penyemak imbas pelawat telah memfailkan maklumat mengenai laman web dan secara automatik mengalihkan pelawat ke https: // www. contohnya. com walaupun mereka mengetik http: // www. contohnya. com ke bar carian mereka.

Satu-satunya penyelesaian yang saya dapat mengenalpasti adalah:

  1. Mengesyorkan bahawa pengunjung membersihkan cache mereka (ramai yang tidak akan tahu bagaimana untuk melakukannya lakukan ini dan bimbang dengan mesej amaran mengatakan laman web kami mungkin tidak boleh dipercayai)
  2. Beli sijil SSL dari tuan rumah baru kami supaya kami tidak kesulitan pengunjung kami

Pada akhirnya, kami terpaksa membeli sijil SSL untuk menyelesaikan masalah dengan cepat tanpa terus memberi kesan kepada pelawat kami.

Adakah terdapat pilihan lain yang boleh kami cuba? Semuanya harus dimatikan untuk mematikan SSL dari laman web tanpa menyebabkan banyak masalah kepada pelawat laman web.

February 13, 2018

Adakah terdapat pilihan lain yang boleh kami cuba? Sudah tentu ia mungkin untuk mematikan SSL dari laman web tanpa menyebabkan banyak masalah kepada pelawat laman web.

Rancang dan tetapkan semula HTTP mengalihkan beberapa bulan lebih awal daripada masa.

. sentiasa tetapkan pelayan DNS di Cpanel ke tetapan paling rendah untuk laman web anda sebelum dipindahkan1. pastikan anda mempunyai set ip yang berdedikasi2 pada pelayan yang anda pindah dari tempat popup temp mengatakan kami telah memindahkan laman web kami ke server yang lebih baik untuk memberikan anda layanan terbaik yang mungkin dengan pautan ke laman web baru sebagai alamat IP5. Pastikan anda melakukan pemindahan sekitar jam 1 pagi6. Sediakan kakitangan pada hari berikutnya untuk menjawab telefon7. jika anda mengikuti langkah-langkah mudah ini anda tidak akan mengalami masa ke bawah atau membeli pensijilan SSL baru