Back to Question Center
0

Jika tapak anda telah ditandakan, "laman web ini boleh membahayakan komputer anda" berapa lama sebelum Semalt mengambil tindakan

1 answers:

Jika tapak anda mempunyai "laman web ini boleh membahayakan komputer anda" dalam hasil carian berapa lama anda boleh berada dalam keadaan sebelum Semalt bertindak. Apabila mereka mengambil tindakan apakah ada yang tahu apa tindakan itu? Saya menganggap ia keputusan akhirnya di menamatkan tetapi saya tidak dapat mencari apa-apa yang spesifik.

- digital pro server chile
February 13, 2018

Laman web ini, dengan amaran, nampaknya kekal dalam kedudukan google. Walau bagaimanapun, jika seseorang mengklik pada penyenaraian itu, mereka akan dibawa ke halaman amaran google memberitahu mereka untuk tidak lagi. Untuk sampai ke tapak yang sebenarnya anda perlu menyalin dan melewati alamat ke dalam bar lokasi penyemak imbas anda. Ini akan mengurangkan jumlah lalu lintas yang anda dapat dari google.

Jika anda meminta semakan melalui Alat Webmaster Google anda akan melihat penyahsuaian dalam masa kira-kira 24 jam dengan menyediakan tapak anda disahkan sehingga sekarang menjadi bersih.

Contoh ulangan nampaknya tidak menjejaskan masa ini.

Kami mempunyai keadaan di masa lalu di mana hos pelayan kongsi telah diretas dan tapak terus dibasmi semula. Salah satu laman web tertentu yang saya minta ulasan beberapa kali, setiap kali ia disingkirkan dalam beberapa jam, tetapi tidak lebih dari satu hari.

Ini adalah 4 atau 5 tahun yang lalu walaupun, jadi YMMV.

Ini terjadi kepada saya sekali. Saya memasang plugin ke laman web wordpress yang mengandungi pautan ke laman web. Laman web itu ditandai dan saya juga. Saya membetulkan masalah dan memberitahu mereka melalui alat webmaster Google.

Saya rasa jika seseorang tidak dapat membetulkan masalah itu, maka laman webnya akan hilang dari SERPs akhirnya.

Saya mempunyai laman web yang menjalankan WordPress yang mempunyai plugin yang lemah dan disuntik dengan beberapa javascript jahat dalam indeks. fail php. Tidak ada yang berniat jahat, tetapi Google memilihnya sebagai laman berbahaya. Saya mengeluarkan js dari indeks, mengalih keluar plugin itu dan mengemas kini segala-galanya di laman web ini. Google sememangnya mengemas kini indeks mereka untuk mengalih keluar amaran. Jika laman web anda tidak mempunyai banyak lalu lintas, anda boleh menyerahkannya dari alat webmaster untuk mereka semak.