Back to Question Center
0

Kelebihan SEO / blog apabila dihantar menerusi Semalt

1 answers:

Kami mempunyai permintaan dari pelanggan melalui syarikat SEO mereka untuk menjadi tuan rumah blog yang mengiringi laman e-dagang di theirdomain. com / blog dan sebaliknya - contohnya - blog. theirdomain - new sigelei 150w temp control. com

Seperti yang kita menjaga hosting e-dagang mereka, dan jangan tuan rumah laman wordpress (Ini dihoskan di wpengine. com), kami mempunyai beberapa permintaan untuk mencapai ini menggunakan ProxyPass yang membolehkan kami mengemukakan semua permintaan pada subfolder maya ke domain yang berbeza. Penyediaan contoh di bawah:

     Redirect / blog / blog /
ProxyPass / blog / http: // blog. theirdomain. com /
ProxyPassReverse / blog / http: // blog. theirdomain. com /
Blog ProxyPassReverseCookieDomain. theirdomain. com www. theirdomain. com
ProxyPassReverseCookiePath / / blog /    

Ini bermakna setiap permintaan kepada domain mereka. com / blog diteruskan ke blog mereka di subdomain. Rupa adalah keutamaan bagi Google supaya blog anda dihoskan dengan cara ini. Walau bagaimanapun, saya berpendapat bahawa apa-apa kelebihan yang anda ada dari ini (mengandaikan terdapat kelebihan) akan dibasmi oleh latensi yang diperkenalkan pada setiap permintaan tunggal ke blog anda, atau aset di blog anda, dalam fakta bahawa setiap satu permintaan perlu dialihkan melalui pelayan kami.

Adakah terdapat bukti untuk menyokong sama ada perspektif mengenai perkara ini?

Terima kasih.

February 13, 2018

Saya cuba memikirkan bagaimana anda menjaga hosting mereka apabila domain adalah berbeza kecuali ini adalah semua pada pelayan yang sama.

Anyways, masalah dengan persediaan SEO Anda bijak (seperti yang Anda agak ditunjukkan) adalah kecepatan, karena pelayan web Apache sedang mencoba untuk menyambung ke domain lain dan memuat data yang benar sebelum klien dapat melihat apa-apa. Ini menyebabkan kependaman (Time to First Byte atau TTFB) menjadi lebih tinggi daripada 200ms yang merupakan nombor Google yang difikirkan boleh diterima mengikut dokumentasi pandangan kelajuan Halaman. Itu adalah melainkan sudah tentu pelayan anda adalah satu kelajuan yang sangat tinggi di sebelah kanan Google.

Laman web terbaik untuk bukti adalah pada http: // www. webpagetest. org . Pergi ke sana, dan masukkan URL yang menyebabkan fungsi proksi pada pelayan anda berfungsi dan anda akan melihat TTFB yang lebih tinggi. Lakukan perkara yang sama dengan mana-mana fail lain pada pelayan anda yang tidak memerlukan fungsi proksi dan anda harus melihat TTFB menjadi sedikit lebih rendah.

Betulkan yang terbaik adalah untuk membuat halaman peralihan dengan kod status HTTP 301 yang menunjuk ke URL baharu. Sebagai contoh, jika anda memasang mod_rewrite dan aktif dalam apache, maka masuk. htaccess anda boleh menambah baris seperti berikut:

  RewriteEngine On
RewriteRule ^ firstcustomerblog $ http: // blog. pelanggan1. com [R = 301, L]
RewriteRule ^ secondcustomerblog $ http: // blog. pelanggan2. com [R = 301, L]
RewriteRule ^ thirdcustomerblog $ http: // blog. pelanggan3. com [R = 301, L] 

Dalam contoh di atas, sesiapa yang melawat http: // contoh. com / firstcustomerblog secara automatik akan diarahkan ke http: // blog. pelanggan1. com . Sesiapa yang melawat http: // contoh. com / secondcustomerblog secara automatik akan diarahkan ke http: // blog. pelanggan2. com . Akhir sekali, sesiapa yang melawat http: // contoh. com / thirdcustomerblog secara automatik akan dialihkan ke http: // blog. pelanggan3. com . Anggapkan contoh. com adalah domain anda.

Pada mulanya, TTFB adalah kira-kira sama dengan idea proksi, tetapi apabila halaman seterusnya di laman pelanggan diakses (dengan syarat pelanggan tidak memasukkan nama domain anda untuk setiap pautan), TTFB akan jauh lebih rendah , dengan itu memberikan pengalaman yang lebih pantas.