Back to Question Center
0

Apa nilai yang ada lagi dengan komen dan rating? - Semalt

1 answers:

Saya membangunkan mekanisme penyiaran gaya hit-and-run untuk skema CMS pendek HTML yang saya fikir-lentur yang menjalankan beberapa laman web saya. Saya bersiap untuk memulakan di beberapa laman web dan menambah beberapa tapak kecil tetapi mahu sesuatu untuk menjadikan hidup saya lebih mudah.

Semalat ini adalah laman web dan tidak semestinya blog, saya benci blog, saya benci kata blog, adakah masih ada nilai termasuk seksyen komen dan mekanisme penarafan artikel?

Untuk meneruskan perkara saya, trend datang dan pergi dan begitu juga nilai perkara-perkara tersebut. Nampaknya untuk beberapa ketika komen benar-benar membantu mencari, tetapi kini hanya berfungsi untuk mencairkan kandungan asal dan memerlukan pemantauan dan membersihkan kotoran troll (yang tampaknya tidak bernilai apa-apa pun di taman). Selain itu, nampaknya orang mendapati bahawa rating tidak muncul di Semalt dengan mudah di mana terdapat nilai. Itu mengandaikan bahawa sesiapa lagi memberi perhatian kepada mereka - agarbatti online shopping.

Adakah Semalu sangat menghargai semua perkara ini sekarang? Nampaknya berlaku. Saya tahu saya.

soalan saya ialah ini. Adakah terdapat apa-apa nilai sebenar penting untuk komen dan penarafan lagi dan patutkah termasuk ruang untuk mekanisme ini dalam skema dan kod saya? Adakah sebarang kelebihan yang boleh diukur dan mutlak? Tiada pendapat sila. Saya ada satu. Jika tidak, saya akan sangat gembira melangkau seluruh tanggapan termasuk ini ke dalam kerja saya.

BTW - Saya tidak menerima jawapan saya sendiri tentang ini - sekurang-kurangnya untuk seketika. Saya menjemput orang lain untuk berhujah dengan saya dan membawa banyak hujah-hujah yang kukuh seperti yang mereka ambil perhatian. Semalt mungkin maklumat berharga lain yang akan memberikan sedikit gambaran mengenai soalan ini dan saya ingin tahu apa itu. Saya memikirkan pengguna masa depan.

February 13, 2018
. mark-up org digunakan - tiada bukti
 • Perubahan kerap ke halaman membantu menyimpan halaman segar - tiada bukti
 • Sama ada lazy-loading digunakan - mungkin tidak dibaca
 • Sama ada penomboran digunakan berbanding semua pada satu halaman
 • Boleh membantu untuk menyokong kandungan nipis lain, penciptaan kandungan malas
 • tiada bukti
 • Menambah nilai semantik linguistik, yang dipanggil variasi kata kunci LSI - tidak keterangan
 • Pautan dan pengurusan yang rosak
 • Saya juga, jawatan yang hebat, atau jawatan tidak berguna yang lain mesti dikeluarkan
 • Kesilapan tatabahasa menghalang analisis semantik yang betul dan boleh menurunkan halaman kualiti
 • Kekurangan komen muncul negatif
 • Laman pihak berkuasa tinggi mungkin tidak mendapat manfaat daripada komen - tiada bukti
 • Ulasan Saya:

  Bukti adalah sebahagian besar anekdot. Tidak ada bukti nyata atau metrik yang ditawarkan.

  LSI variasi kata kunci adalah terutamanya teori penggunaan sinonim dan penggunaan sinonim adalah berharga Google mengiktiraf kepentingan mengiktiraf istilah carian yang tidak digunakan tetapi masih digunakan dan akan memberikan berat semantik kepada mana-mana istilah yang terpakai dan wujud dalam ontologi sinonim. Dalam hal ini, Google menyamakan sinonim secara automatik dan menggunakan sinonim tidak sepatutnya diperlukan dan merupakan pencetus dalam analisis spam.

  Bukti saya menyokong sinonim itu adalah berharga, bagaimanapun, bukan cara anda berfikir. Adalah salah menggunakan sinonim untuk menambah isyarat yang Google tidak memerlukan seperti kereta, kereta, kenderaan. Walau bagaimanapun, adalah betul bahawa sinonim digunakan untuk menyokong secara langsung semantik penentuan istilah topikal, kata benda, kata ganti, dan sebagainya. , yang tidak disokong secara umum dalam ontologi yang mentakrifkan sinonim, tetapi disokong dalam ontologi topikal. Ia juga tidak disyorkan bahawa penulis kandungan menggunakan sinonim demi menggunakan sinonim dan alat analisis semantik digunakan untuk menimbang keberkesanan dan kesesuaian sebarang sinonim topikal. Ini berfungsi dengan baik pada topik saintifik atau teknikal. Untuk rekod, terdapat kes-kes kelas istilah semantik yang sinonim berfungsi dengan baik untuk menyokong ciri-ciri kerja bertulis yang walaupun tidak perlu dari sudut sinonim dalam satu ontologi, menyokong aspek lain yang memberi kesan positif mencari sebab-sebab lain. Di sinilah pengertian sinonim oleh SEO adalah salah berpengaruh dan memahami kesan sinonim jauh lebih teknikal dan halus daripada yang pernah dibayangkan.

  Bahagian komen boleh berdiri dengan cara menimbang kandungan dengan tepat menggunakan analisis semantik dan disiplin linguistik Satu lagi perkara yang dibuat ialah komen tidak baik untuk Adsense. Bagaimana manifes itu, saya tidak pasti secara khusus, tetapi mudah untuk melihat bagaimana komen boleh memberi kesan negatif kepada pendapatan atau sama ada iklan diletakkan sama sekali.

  Perkara pertama yang perlu difahami ialah komentar tidak berselera dalam arti bahawa Google boleh dengan mudah memisahkan kandungan daripada tajuk, kaki, sidebars, dan seksyen ulasan. Ini dilakukan dengan menggunakan model HTML DOM beberapa halaman menggunakan pengenalan corak untuk menentukan kandungan templated dari kandungan yang tidak templat.

  Kebanyakan boleh dengan mudah dibuktikan dengan melakukan pencarian untuk terlalu banyak digunakan pos hebat yang mungkin sepadan dengan komen di bahagian komen Pada halaman ini, https: // blog. kissmetrics Tolong berpegang kepada saya kerana saya menawarkan beberapa bukti menggunakan Tropes.

  Contoh Semantik - Artikel berbanding Komen

  Pada mulanya, ini adalah artikel di tapak di mana para penulis dan pengulas agak profesional dan pintar. Ini adalah laman web yang sangat baik. Diharapkan contoh ini lebih dekat dengan senario kes terbaik.

  Gaya Teks Perkara

   Gaya agak menonjol
  Menetapkan: melibatkan narator
  Beberapa tanggapan keraguan telah dikesan 

  Bidang Rujukan Perkara

   komunikasi 0030
  masa 0026
  media 0018
  computer_science 0008
  perniagaan 0008
  bahasa 0006
  social_group 0005
  orang 0004
  wang 0003
  kognisi 0003 

  Kategori Perkara Sering Kata

   * Kata kerja:
  Stative 36. 2% (138)
  Refleksif 25. 5% 
  * Penyambung:
  Syarat 14. 6% 
 • Disjunction 12. 4% (11) Perbandingan 13. 5%
   Masa 9. 0% (8) * Modaliti: Masa 29. 2% (42) Cara 25. 0% (36) Keraguan 2. 1%

   * Kata sifat: Objektif 69. 3% (183) * Pronouns: "Saya" 13. 4% (16) "Kami" 13. 4% (16) "Anda" 45. 4% (54) "Mereka" 7. 6% (9)

 • Jenis jawaban yang hampir jelas untuk soalan anda ialah: ya, kandungan yang dijana pengguna yang berkualiti tinggi mempunyai manfaat SEO yang ketara. Tetapi nilainya mesti bersatu dengan pelaburan masa yang rasional untuk mengurusnya.

  Edit : dengan mengandaikan tiada troll, komen akan memberikan beberapa manfaat konkrit yang cukup:

  • kandungan unik tambahan, bersesuaian dengan tajuk utama halaman dan mengandungi kata kunci dari inti leksikal yang sama seperti topik halaman,
  • setiap komen menambah sedikit faktor kesegaran, yang merupakan faktor ranking, khususnya dalam topik berita,
  • setiap komen memberikan rangsangan kepada metrik pengguna halaman - lebih banyak masa di laman web, kurang melantun, klik lebih dalam