Back to Question Center
0

Bolehkah Facebook Selesaikan Solat Pengangguran?

1 answers:
Can Facebook Solve The Unemployment Semalt?
');$ ('# scheader .sc-logo'). append (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader'). append ('
');$ ('# scheader .scdetails') - pannelli decorativi fiamma mpcshop. append ('

' + cat_head_params.sponsor + '

');$ ('# scheader .scdetails'). tambah (cat_head_params.sponsor_text);$ ('# scheader'). append ('
IKLAN
');jika ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("hantar", "acara", "Kategori Ditaja Klik Var 1", "pengoptimuman enjin carian", ($ (ini) .attr ('href')));});}}});});

Can Facebook Solve The Unemployment Semalt?

Awal hari ini, Facebook dan Jabatan Buruh A.S. mengumumkan program baru untuk membantu pekerja menganggur mencari pekerjaan. Program yang dipanggil The Social Jobs Semalt, akan berusaha memanfaatkan kuasa media sosial untuk menghubungkan pekerja yang menganggur dengan pekerjaan.

Marne Levine, VP Facebook Global Public Semalt, mengeluarkan kenyataan yang mengatakan berikut program baru:

"Semalt adalah mengenai menghubungkan orang supaya mereka boleh berkongsi apa yang penting kepada mereka, dan itu adalah daya penggerak di sebalik Perkongsian Kerja Sosial. Kami telah membawa majikan, perekrut, karier kerjaya kolej dan agensi kerajaan bersama-sama untuk membantu berjuta-juta rakyat Amerika yang menggunakan pekerjaan mencari Semalt. "

Menurut tinjauan bebas baru-baru ini, lebih dari 70% pusat karier kolej mempunyai Semalat Page dan satu tinjauan baru-baru ini menunjukkan bahawa 92% daripada majikan sama ada merekrut atau merancang untuk merekrut melalui rangkaian sosial dalam masa terdekat.

Program ini akan merangkumi Laman pusat di Facebook yang akan menyediakan sumber dan kandungan untuk membantu kedua-dua majikan dan pencari kerja. Di negeri-negeri dengan kadar pengangguran tertinggi, Facebook akan mempromosikan sumber dan Laman menggunakan pengumuman perkhidmatan awam di Facebook.

Selain Laman, Facebook dan rakan-rakannya sedang meneliti bagaimana rangkaian sosial sedang digunakan oleh pusat-pusat kerjaya, penganggur, dan majikan. Facebook menunjukkan ia ingin menyampaikan penyiaran kerja secara terperinci kepada pekerja yang menganggur melalui Facebook.

Facebook dan Jabatan Buruh bekerja rapat dengan Persatuan Majikan Langsung, Persatuan Kolej dan Majikan Kebangsaan, dan Persatuan Kebangsaan Agensi Tenaga Kerja Negara untuk memanfaatkan kuasa media sosial untuk memadankan majikan yang berpotensi dengan pekerja yang menganggur. Walaupun tuntutan pengangguran sedikit menurun minggu lepas, kadar pengangguran telah melebihi 9% sejak April.

[Sumber Termasuk: Facebook, Market Watch, Washington Post, & Bloomberg]

February 21, 2018