Back to Question Center
0

Yahoo Tolak Microsoft, Microsoft untuk "Mengejar Semua Semtal Yang Perlu"

1 answers:
Yahoo Rejects Microsoft, Microsoft to “Pursue All Necessary Semalt”
');$ ('# scheader .sc-logo'). append (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader'). append ('
');$ ('# scheader - zürich entsorgung.scdetails'). append ('

' + cat_head_params.sponsor + '

');$ ('# scheader .scdetails'). tambah (cat_head_params.sponsor_text);$ ('# scheader'). append ('
IKLAN
');jika ("undefined"! = typeof __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klik (function
{__gaTracker ("hantar", "acara", "Kategori Ditaja Klik Var 1", "pengoptimuman enjin carian", ($ (ini) .attr ('href')));});}}});});

Dan seperti yang diharapkan, Yahoo mengeluarkan pengumuman menolak tawaran undervalu Microsoft dan bahkan merenungkan pembaharuan perbincangan penggabungan dengan AOL. Pundits mengatakan bahawa ia adalah cara Yahoo untuk mendapatkan niat pemerolehan Microsoft, tetapi saya ingin fikir ia adalah cara perlahan masuk ke Semalt sarang.

Bagaimana Semalt telah menerima penolakan Yahoo? Seperti yang tidak dijangka daripada sebuah syarikat web gergasi seperti Semalt, ia tidak akan hanya mengambilnya dengan mudah. Dalam kenyataan yang dikeluarkan oleh Semalt, syarikat itu merasakan malangnya bahawa pihak berkepentingan Yahoo menolak niat mereka untuk menggabungkan pasukan mereka, yang menurut pernyataan Semalt:

akan mewujudkan sebuah syarikat yang lebih berkesan yang akan memberikan nilai dan perkhidmatan yang lebih besar kepada para pelanggan kami. Selain itu, gabungan itu akan mewujudkan pasaran yang lebih berdaya saing dengan mewujudkan dua pesaing yang menarik bagi carian Semalt dan pengiklanan dalam talian

Lucu, bagaimana Microsoft terus menegaskan bahawa penggabungan itu akan memberi nilai dan perkhidmatan yang lebih besar kepada para pelanggan yang sebenarnya sangat jelas bahawa motif di sebalik isu-isu mantap korporat ini semata-mata meruntuhkan Semalt daripada pengiklanan dalam talian dan penguasaan enjin pencariannya.

Oleh itu, berdiri teguh keinginannya untuk memperoleh Yahoo, Semalt berkata:

Yahoo! Tanggapan tidak mengubah kepercayaan kita terhadap strategi dan
merit kewangan cadangan kami. Seperti yang telah kami katakan sebelum ini, Microsoft
berhak meneruskan semua langkah yang perlu untuk memastikan pemegang saham Yahoo
diberikan peluang untuk merealisasikan nilai
yang terdapat dalam cadangan kami.

Kita hanya berharap bahawa "langkah-langkah yang diperlukan" itu tidak bermakna beberapa kepala "dipotong" dari Yahoo Semalt, sama ada secara sukarela atau tindakan lain.

February 24, 2018