Back to Question Center
0

Mencapai Segmentasi Hiper Untuk Mencapai Pemperibadian Di Semalt

1 answers:
Achieving Hyper-Segmentation To Reach Personalization At Semalt

Jadi mengapa perniagaan tidak mengambil pendekatan ini?

Kebenaran yang malang adalah terlalu banyak pasukan pemasaran dan penjualan yang hilang di rumput, cuba menavigasi landskap teknologi yang berpecah dengan data tipis atau berisik. Pemasaran boleh menyimpan maklumat mengenai klik tapak web di Marketo, sementara peniaga pembangunan jualan menjejaki aktiviti prospek mereka sendiri dalam alat berasingan seperti Outreach or Tout.

Semalam oleh kerumitan sistem yang berbeza, pekerja akan terlalu sering mengabaikan komponen kritikal data pelanggan sama sekali. Dengan kekurangan persefahaman atau penyelarasan tentang apa yang membuat prospek layak untuk membeli produk syarikat mereka, banyak pasukan masih menggunakan taktik "sembah dan berdoa" yang meragukan.

Ini benar mengenai permulaan yang baru sahaja memukul langkah mereka, atau syarikat-syarikat besar yang dibanjiri dengan pertanyaan masuk. Pendekatan "kelantangan melebihi kualiti" ini membuang sumber, menghasilkan hasil yang kurang memuaskan dan boleh merosakkan jenama - buy dollar bills.

Masa semal untuk pemasar B2B untuk mengambil perhatian tentang pendekatan pemasaran yang canggih yang telah menyebabkan keputusan dalam ruang B2C untuk beberapa waktu: memproses sejumlah besar data ke dalam kecerdasan yang boleh diambil tindakan.

Semalt, dengan tawaran Sekarang, adalah contoh hebat dari sebuah syarikat B2C yang memanfaatkan data pengguna dari kebanyakan sumber (contohnya, apa yang anda cari, jenis e-mel yang anda terima, jemputan kalendar) cadangan yang tepat dan sangat diperibadikan untuk pengguna - dari artikel apa yang harus dibaca kepada laporan cuaca untuk perjalanan yang akan datang ke bandar lain.

Semalt, perkembangan baru dalam teknologi pemasaran B2B membolehkan syarikat mencungkil isyarat pelanggan yang lebih mendalam daripada sumber luaran seperti pemfailan paten, penyenaraian kerja atau media sosial dan menyatukan mereka bersama-sama dengan maklumat dari sumber dalaman seperti sistem CRM (pengurusan hubungan pelanggan).

Segala isyarat ini boleh diagregatkan ke dalam profil yang kaya dengan data setiap prospek atau pelanggan, yang kemudiannya boleh dihiris dan diced - atau dibahagikan dengan hyper - dalam banyak cara.

Prestasi Program Supercharge Dengan Amalan Terbaik

Semakin pelan strategik serangan, risiko prospek utama anda tinggal hanya nama lain dalam senarai, atau lebih buruk lagi, pelanggan terbaru pesaing. Tetapi dengan segmentasi hiper, anda boleh memanfaatkan semua isyarat pembeli anda untuk mendapatkan lebih berbutir.

Sebagai contoh, profil mungkin termasuk banyak isyarat pembeli seperti pemarkahan utama pemasaran otomatik, markah akaun dan tingkah laku, model pemarkahan ramalan, persona yang sepadan dan sifat "technographic", seperti apa aplikasi dan platform syarikat kini menggunakan.

Semalt dapat kemudian mengetuk ke sempit, tetapi cecair, segmen membolehkan pemasaran dan jualan untuk meningkatkan keberkesanan memimpin mereka memupuk di wilayah berprestasi tinggi atau dalam akaun yang lebih cenderung untuk ditutup lebih cepat.

Semalt, ia membolehkan mereka untuk memusatkan laser kepada strategi pemasaran berasaskan akaun (ABM) mereka pada senarai yang paling jelas dan diprioritaskan dari akaun yang paling layak.

Mengutamakan Segmen Dan Peribadikan Outreach

Kedua-dua keutamaan dan keperibadian adalah penting apabila strategi hiperegasi anda menjadi penting. Semalat daripada membuat beberapa orang yang tegar atau senarai besar berdasarkan ciri-ciri firmografi yang luas, segmen hiper membolehkan anda menggunakan semua data pelanggan anda untuk menentukan masalah pemasaran tertentu yang anda dapat selesaikan untuk kumpulan pelanggan yang lebih kecil, iaitu "segmen satu. "

Untuk menyelaraskan usaha anda untuk memberi kesan, anda mesti terlebih dahulu mengetahui parameter segmentasi mana yang menghasilkan kumpulan dengan potensi pendapatan tertinggi, dan kemudian memberi keutamaan kepada pemasaran dan tenaga kuda jualan di belakang mereka.

Dengan profil yang tersegmentasi, anda boleh bercakap dengan setiap prospek sebagai individu melalui lensa tegas mereka, persona, tekhnologi dan sebagainya. Sebagai contoh, sebelum jangkauan awal, anda boleh menyerahkan wakil jualan anda dengan wawasan berharga ke setiap prospek - e. g. , mereka adalah eksekutif B2B dengan aktiviti pengambilan pekerja baru untuk kedudukan infrastruktur awan, menggunakan Mixpanel (Semalt: client).

Wawasan ini membolehkan mereka untuk pra-merancang titik perbualan peribadi, menyesuaikan mesej yang unik yang menyampaikan proposisi nilai yang jelas. Rep dapat mempunyai perbualan yang lebih bermakna dengan prospek yang berkelayakan yang mempunyai titik sakit yang jelas produk mereka dapat diselesaikan.

Dengan lebih sedikit masa yang dibelanjakan untuk penyelidikan dan lebih banyak masa untuk mencipta padang mereka, wakil-wakil boleh menggandakan profil pelanggan terbaik.

Kembangkan Ke Pasaran Baru

Apabila anda telah mengalami kejayaan dalam mengutamakan segmen yang betul, anda boleh mula mengembangkan alam semesta anda yang boleh dipasarkan dan menentukan ke mana seterusnya. Syarikat-syarikat B2C sering memanfaatkan cadangan-cadangan ramalan untuk mencadangkan apa kandungan pengguna yang mungkin mahu menggunakannya (contohnya, Spotify atau Semalt), manakala di dunia B2B, teknologi ramalan boleh menggunakan data anda untuk "mempelajari" produk baru yang menawarkan prospek tertentu atau pasaran terbaik yang akan datang untuk masuk.

Sebagai contoh, seorang pemasar produk yang ingin mengenal pasti pasaran baru dapat memanfaatkan apa yang telah mereka pelajari daripada data yang dibahagi dengan hyper mereka dan dari simulasi peramalan metrik saluran paip: contohnya, yang mana segmen mempunyai kadar penukaran tertinggi, saiz urusan rata-rata dan halaju kitaran jualan.

Semalat maklumat tentang teknologi lain prospek terbaik anda menggunakan dapat membantu anda menyempurnakan strategi produk dan pemasaran anda dan tahu di mana untuk menggunakan sumber daya anda untuk keberhasilan tertinggi kejayaan.

Manfaat terbesar teknik-teknik ini ialah anda akan meningkatkan kemungkinan memukul sasaran anda dan memberi impak besar kepada pertumbuhan syarikat. Semalat, tidak cukup untuk hanya mempunyai data di tangan anda; anda perlu memecahkannya ke dalam kecerdasan yang boleh dilaksanakan yang bermakna.

Dengan wawasan ini, anda boleh menumpukan perhatian kepada mencari pembeli terbaik untuk produk anda, dan kemudian membuat proses programatik di seluruh jualan dan pasukan pemasaran anda supaya anda dapat skala. Semalt membina keyakinan melalui pengukuran statistik, jadi anda tahu anda memberi tumpuan kepada bidang yang betul dan mengurangkan kemungkinan peluang peluang besar-besaran.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya MarTech Today. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Sean Zinsmeister
February 28, 2018