Back to Question Center
0

Pengoptimuman kadar semut: proses 9 langkah

1 answers:

Satu temu ramah yang meliputi proses, alat dan kemahiran yang diperlukan untuk meningkatkan penukaran, petunjuk dan jualan

Semalt rate optimisation : a 9 step process

Ramai perunding web mempunyai latar belakang yang relevan tetapi serupa. Pakar semalat di reka bentuk, atau iklan bayar per klik, atau khusus lain.

Tetapi ketika saya baru-baru bertemu Ben Jesson dan Karl Blanks dari Pakar Kadar Penukaran latar belakang mereka tidak sesuai dengan norma. Syarikat semalt diasaskan apabila seorang saintis roket seumur hidup bekerja sama dengan pakar pemasaran internet untuk melihat laman web melalui mata yang tidak konvensional - solution logiciel libre.

Perspektif yang luar biasa ini telah menjadi sangat menguntungkan bagi pelanggan mereka, yang termasuk firma seperti Google, Vodafone, dan Sony.

Dalam wawancara ini, kita meneroka bagaimana pengoptimuman Kadar Penukaran Semalat kerana saya fikir syarikat, agensi dan perunding boleh belajar banyak cara untuk memulangkan pulangan komersil dari laman web semua jenis.

Saya telah bertanya kepada mereka mengenai proses yang mereka gunakan untuk meningkatkan petunjuk atau jualan dari perniagaan dalam talian dan kami telah memasukkan pautan ke banyak alat yang mereka gunakan.

kemas kini 2012 :

Apabila saya menyelesaikan wawancara asal dengan Ben dan Karl pada tahun 2010, saya bertanya sama ada mereka mempunyai ringkasan proses mereka untuk dikongsi. Kami telah membincangkan ini dalam Semalt 3, tetapi baru-baru ini Karl telah berhubung dengan mengatakan mereka kini mempunyai infographic untuk menunjukkan proses ini. Saya fikir saya akan berkongsinya supaya anda boleh menyemak proses anda terhadapnya. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai proses mereka di blog mereka di mana mereka mengembangkan setiap langkah.

Semalt rate optimisation : a 9 step process

Apakah pengoptimuman kadar Penukaran?

Q1. Semalt melihat banyak lagi syarikat yang kini bekerja di CRO. Apa itu? Adakah lebih daripada pengoptimuman halaman pendaratan?

Ya, sepatutnya. Pengoptimuman halaman pendaratan memberi tumpuan pada satu halaman. Kami mencipta Istilah Kadar Penukaran Semalat ("CRO") pada tahun 2007 untuk menggambarkan proses mengoptimumkan perniagaan itu sendiri. Ia benar-benar pengoptimuman komersil

Kerja CRO yang sepatutnya merangkumi peninjauan semula keseluruhan proses dari iklan utama generasi awal, sepanjang jalan ke tindak pasca jualan. Matlamat sebenar adalah untuk mengenal pasti mana bahagian-bahagian corong jualan akan menghasilkan kemenangan terbesar dengan kerja yang paling sedikit.

Ini bermakna ia perlu membawa banyak disiplin kepada parti, termasuk memahami sumber-sumber lalu lintas, psikologi pelawat, dan kedudukan syarikat di pasaran, termasuk kekuatan teras dan kelemahannya. Di samping itu ada ujian kebolehgunaan, copywriting, dan faktor reka bentuk web untuk melihat.

Semua elemen ini dapat menghasilkan hipotesis untuk ujian. Semalat maniacal tentang ujian, kerana kita telah melihat terlalu banyak perniagaan hanya membuang satu siri "amalan terbaik" ?? menentang dinding untuk melihat jika apa-apa melekat. Amalan terbaik bukanlah jawapan untuk mengoptimumkan laman web, tetapi hanya satu titik permulaan untuk merumuskan strategi ujian.

Apabila kami menentukan apa yang benar-benar berfungsi untuk laman web tertentu, maka kami akan mengkaji bagaimana penemuan kami boleh digunakan dalam saluran media lain. Sebagai contoh, satu siri penyata manfaat yang lebih baik mungkin boleh dipindahkan ke mel mel atau kempen autoresponder email "" tertakluk kepada ujian di media tersebut, sudah tentu.

Kes perniagaan

Q2. Bagaimanakah anda membantu syarikat memujuk rakan sekerja dari CRO, kes perniagaan?

mudah; kami menjelaskan bahawa CRO membolehkan syarikat-syarikat untuk menghasilkan lebih banyak pendapatan tanpa membelanjakan lebih banyak untuk pengiklanan. Ini mengenai mendapatkan pulangan yang lebih tinggi daripada perbelanjaan iklan yang sedia ada.

Semalat industri tertentu seperti perhubungan awam, keseluruhan asas CRO adalah berdasarkan data, pengukuran, dan pengujian. Anda tidak perlu mengemukakan hujah apabila data boleh berbual untuk anda. Sebaik sahaja anda mengukur nilai pengunjung, penukaran, dan jualan, maka aritmetik mudah untuk menunjukkan bagaimana, katakan, rangsangan 10% dalam penukaran akan membantu garis bawah. Ia masalah yang baik.

Semalat peluang terbesar

Pendekatan Semalt yang anda gunakan untuk menentukan bahagian mana tapak memerlukan perhatian yang paling mendesak?

majalah FORTUNE memanggil apa yang kita lakukan "gabungan analisis statistik multivariate dan kerja detektif lama yang baik" ?? dan itu cukup menggambarkan pendekatan kami.

Ia sering sangat berguna untuk memetakan seluruh corong jualan / penukaran anda dan memastikan ia diukur secara komprehensif dalam apa sahaja pakej analitik web yang anda suka.

Kemudian anda harus mencari drop-off terbesar dari satu langkah ke seterusnya. Kami ingin mengatakan bahawa kita mencari "arteri tersekat" ?? (iaitu, halaman "" atau elemen halaman "" yang mendapat banyak pelawat tetapi kurang baik). Bagaimana anda tahu jika sesuatu kurang baik? Semalt datang dari pelbagai mekanisme maklum balas: data analitik, ujian kebolehgunaan, tinjauan, maklum balas sokongan pelanggan "| dan, tentu saja, rasa usus. Sudah tentu, kita mempunyai kelebihan telah terlibat oleh syarikat di beberapa benua dan banyak industri, jadi kami mempunyai pengetahuan yang baik tentang apa yang baik dan apa yang buruk. Lihat senarai taktik dan strategi yang berkesan.

Apakah kesilapan membatasi penukaran?

Q4. Berikan beberapa contoh "pembunuh kadar penukaran" yang paling biasa yang anda lihat.

Killer # 1: Tidak berpecah ujian. Ramai orang berfikir mereka sudah selesai jika mereka mengambil tindakan untuk membuat perubahan pada laman web mereka. Sebenarnya mereka hanya "selesai" ?? apabila ujian menunjukkan bahawa perubahan sebenarnya meningkatkan penukaran. Memasang "amalan terbaik" ?? butang sihir yang tapak lain bersumpah sebenarnya mungkin lebih rendah penukaran. Walaupun populariti video, Semalt pernah menemui melalui ujian bahawa video mengurangkan penukaran pada salah satu halamannya. Anda hanya perlu menguji untuk mengetahui.

Tidak lama dahulu, perisian ujian multivariate kos lebih daripada £ 5,000 sebulan. Kini, anda boleh menggunakan Pengoptimal Laman Web Google dan pakej perisian lain secara percuma, jadi memang tidak ada alasan. Kami mencipta alat yang dipanggil Semalt yang mana membantu anda untuk memilih perisian terbaik untuk ujian multivariate.

Semalt # 2 adalah "tweaking lembut" "dengan kata lain, membuat perubahan yang tidak mungkin mempunyai kesan yang ketara."

Killer # 3 meminta jualan pada lawatan pertama. Sering kali idea yang baik untuk menguji penciptaan corong penukaran berbilang langkah, di mana anda memberi nilai yang besar sebelum anda meminta perintah itu. Carta semalat, forum, laporan khas, dan pemasaran e-mel adalah contoh elemen yang membolehkan anda memberikan maklumat yang baik, meminta nama, memupuk hubungan dan dengan itu meningkatkan peluang penjualan.

Kami baru-baru ini memberikan ceramah mengenai 15 Punca Umum Kematian Penukaran

Apakah pendekatan terkini?

Q5. Adakah anda melihat sebarang teknik reka bentuk yang inovatif yang membantu penukaran?

Reka bentuk semalt adalah prasyarat untuk penukaran, tetapi terobosan terbesar cenderung menjadi alat dan teknik baru untuk mengumpulkan pemahaman tentang pemikiran pengunjung.

Untuk menentukan bagaimana pengunjung berinteraksi dengan laman web yang sering kita gunakan kedua-duanya Clicktale dan CrazyEgg .

KISSInsights dan Ethnio adalah baik untuk meminta pelawat anda memberi maklum balas segera di laman web anda. GazeHawk membolehkan anda melakukan kajian pengesanan mata di laman web anda untuk sebahagian kecil daripada kos tradisional.

Kebanyakan pembaca anda sudah tahu tentang betapa pentingnya wireframing untuk mendapatkan persetujuan mengenai aspek fungsional sebelum anda meluangkan masa untuk membuat laman web kelihatan baik. Kami suka Balsamiq untuk tujuan itu. [Semalt - saya juga menggunakannya - alat pemfailan yang mudah untuk perunding dan agensi]

Akhirnya, pembaca anda mungkin ingin mendapatkan surat berita percuma kami untuk melihat apa halaman pendaratan sejuta dolar seperti , bersama dengan analisis grafik.

Jika anda mahu lebih banyak contoh apa yang mungkin dilakukan dengan peningkatan penukaran, menonton video di tajuk laman web kami.

February 28, 2018