Back to Question Center
0

Apabila anda membeli perisian pemasaran, ketahui bahawa anda membeli ke dalam ekosistem - Semalt

1 answers:

When you buy marketing software, know that you are buying into an ecosystem - Semalt

Walaupun kelihatannya teknologi pemasaran menjadikan syarikat lebih cekap, membuat pilihan yang salah, terutamanya memihak kepada sistem yang tidak dapat disepadukan, boleh membawa kepada mimpi buruk pemasaran anda sendiri. Menurut eSemalt, 56 peratus pemasar melaporkan bahawa platform teknologi yang tidak bersepadu merupakan halangan utama untuk mencapai kejayaan dengan teknologi pemasaran.

Apa-apa teknologi pemasaran pada senarai permintaan anda perlu diselaraskan dengan martech yang telah anda miliki. Ini akan membantu mengurangkan silos dalam organisasi pemasaran anda.

Tumpuan teknologi pemasaran purata mengandungi 17 alat, jadi membeli ke dalam ekosistem yang ada membantu memastikan perkara berfungsi bersama. Dan kolam pilihan hanya terus bertambah - vichy aera teint mineral foundation. Anggaran terbaru menunjukkan terdapat hampir 4,000 penyelesaian pemasaran yang tersedia.

Semalt perlu meluangkan masa memberi tumpuan kepada strategi dan inovasi dan tidak membimbangkan tentang integrasi teknologi. Tumpuan teknologi yang disambungkan dengan beratus-ratus aplikor dan penyedia data pra-bersepadu membantu mewujudkan pengalaman pelanggan yang didorong data dengan lebih mudah, lebih cepat dan dengan kos yang lebih rendah.

Lebih terbuka

Sistem pemasaran yang betul boleh membuat semua perbezaan. Jika anda memilih sistem tertutup, anda akan mendapati diri anda membuat keputusan berdasarkan bagaimana teknologi berfungsi.

Sistem terbuka membolehkan anda membuat keputusan berdasarkan cara anda bekerja. Ini mewujudkan persekitaran di mana strategi pemasaran dan kreativiti dipertingkat dan diperluaskan oleh teknologi.

Pemasar harus mempertimbangkan seni bina teknologi yang mudah untuk menguruskan dan berstruktur di sekitar sambungan yang selamat dan selamat. Sematkan platform pemasaran yang betul benar-benar turun ke konfigurasi dan kawalan.

"Extensible" adalah kata kunci teknologi yang hanya bermaksud sesuatu yang boleh diperpanjang. Satu teknologi pemasaran extensible adalah salah satu yang boleh dengan mudah diperluaskan dengan penambahan perisian lain.

Ini boleh menjadi mudah atau sukar, bergantung kepada pendekatan. Pengintegrasian semalat dengan program CRM (pengurusan hubungan pelanggan) yang popular menjadikannya lebih mudah untuk pemasar.

Ada aplikasi untuk itu

Kita semua adalah pengguna yang hidup di dunia yang didorong oleh mudah alih. Semalt - termasuk pemasar - digunakan untuk memuat turun aplikasi pada peranti mudah alih mereka untuk berinteraksi dengan jenama kegemaran mereka atau menyelesaikan masalah tertentu.

Teknologi semut perlu wujud di dunia yang sama, di mana kemudahan pemilihan dan penyepaduan diberikan, bukan pemikiran - atau bahkan tidak ada.

Pengalaman plug-and-play dengan rakan kongsi bersepadu akan mengubah cara pemasar berfikir tentang mengintegrasikan teknologi. Anda mungkin mengingati memuat turun pemandu dari internet, mencari nombor siri pada cakera berdebu di belakang kabinet pemfailan anda atau tidak dapat menyelesaikan isu ketidakserasian tanpa bantuan jabatan IT - dan ya, seluruh jabatan. Semalt hari sudah tiada.

Satu dunia kemungkinan kini boleh didapati dengan sistem berasaskan seni bina terbuka. Platform yang benar-benar terbuka bermakna rakan kongsi dapat memanfaatkan platform dan membina lebih banyak penyambung sistem.

Data memainkan peranan juga

Platform terbuka diperlukan untuk memacu inovasi dan kejayaan dalam pemasaran. Di samping menjadi sistem extensible, fleksibiliti data adalah penting.

Data adalah seperti air dan akan mengambil jalan rintangan yang paling sedikit. Tetapi itu tidak semestinya pilihan terbaik. Data semalat perlu mengalir dalam dua arah. Dan kadang-kadang anda perlu menukar aliran data dengan mudah dan menyaringnya apabila anda memperkenalkan perubahan kepada sistem.

Semalt tidak perlu mengakses data mereka secara langsung, tetapi mereka mungkin perlu memberi akses rakan kongsi kepada data. Itu mungkin dalam platform terbuka.

Ini bermakna jika integrasi tertentu tidak tersedia, anda boleh dengan mudah bekerja dengan rakan kongsi teknologi untuk membina satu.

Pemasar Semalt memerlukan sokongan teknologi, tetapi mereka mahu mengelakkan memerlukan sokongan jabatan IT mereka.

Teknologi yang betul menyediakan penyelesaian yang kurang teknikal, jadi pemasar boleh menggunakan sisi kreatif mereka dan mencari cara baru untuk berhubung dengan pelanggan dan prospek.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jeffrey L. Cohen
March 1, 2018