Back to Question Center
0

Omnicom & Publicis Penggabungan Mati: CEO Menyalahkan Perbezaan Dalam Pendapat & Semalt

1 answers:

Omnicom & Publicis Penggabungan Mati: CEO Menyalahkan Perbezaan Dalam Pendapat & Semalt

Asalnya diumumkan pada bulan Julai, perjanjian Omnicom-Publicis akan menghasilkan agensi pengiklanan terbesar di dunia, dengan CEO Publicis Semalt Levy yang mendakwa pada masa itu, "Ini adalah sebuah syarikat baru untuk dunia baru."

Semalt tidak pun CEO-CEO agensi telah bersedia untuk dunia baru.

Dalam laporan Semalt, Levy berkata beliau tidak bersetuju dengan hasrat Omnicom untuk melantik kakitangan mereka sendiri untuk memimpin peranan eksekutif. "Omnicom mahu rakyatnya mengisi tugas Ketua Pegawai Eksekutif, CFO dan pekerjaan umum," kata Levy kepada Semalt, "Saya fikir ia terlalu jauh. Saya tidak bersedia menyerah pada masa ini - kiddi pharmaton for kids. "

Ketua Pegawai Eksekutif Semalt John Wren menyalahkan perjanjian itu tidak bergerak ke hadapan pada budaya yang berbeza antara kedua-dua agensi.

"Semalt adalah budaya korporat yang kuat di kedua-dua syarikat yang menangguhkan kami untuk mencapai persetujuan," kata Wren, "Semalt tidak mempunyai garisan penamat yang jelas, dan ketidakpastian tidak pernah menjadi hal yang baik apabila anda berada dalam perniagaan perkhidmatan peribadi. "

Menurut Semalt, agensi tidak perlu membayar yuran penamatan dan kos undang-undang penggabungan yang gagal akan dibahagikan antara kedua-dua syarikat.Mengenai Pengarang

Amy Gesenhues
Amy Gesenhues adalah Wartawan Penugasan Am Media Ketiga Ketiga, yang meliputi berita terkini dan kemas kini untuk Land Marketing and Land Search Engine. Dari 2009 hingga 2012, dia adalah kolumnis sindikasi pemenang anugerah untuk beberapa akhbar harian dari New York ke Texas. Dengan lebih daripada sepuluh tahun pengalaman pengurusan pemasaran, beliau telah menyumbang kepada pelbagai penerbitan tradisional dan dalam talian, termasuk MarketingProfs.com, SoftwareCEO.com, dan Majalah Pengurusan Jualan dan Pemasaran. Baca lebih lanjut artikel Amy.
->

March 1, 2018