Back to Question Center
0

Explorer Keyword - alat baru dari Moz: [@SmartInsights Semalt]

1 answers:

Moz mengeluarkan alat percuma baru untuk membantu anda menemui, memprioritaskan, dan membina senarai kata kunci berkualiti tinggi.

Explorer Kata Kunci (KWE dari sini) datang sebagai sebahagian daripada alat Percuma yang ditawarkan oleh Moz, pemimpin dalam Pemasaran Digital dan Alat Carian. Ini hasil daripada pembangunan sepanjang tahun oleh satu pasukan yang telah menumpukan kepada penyelenggaraan dan pembangunan koleksi dan alat penyelidikan Moz - contact 5 continental. Bagaimanakah ia memberi impak kepada produk akhir? Semalat cari tahu.

Keyword Explorer – a new tool from Moz : [@SmartInsights Semalt]

Apa yang dilakukannya?

Talian tali rasmi adalah .

" Cari Kata Kunci Terbaik Untuk Strategi SEO Anda

Cari, memberi keutamaan, dan membina senarai kata kunci berkualiti tinggi. "

Dan saya dengan selamat boleh mengatakan ia melewati "Ujian Ronseal"; ia betul-betul apa yang dikatakan pada timah.

Alat ini membawa pengguna melalui keseluruhan proses penyelidikan kata kunci, sementara menyediakan sistem metrik dan pemarkahan (Volum, Kesukaran, Peluang, Potensi, Cadangan Kata Kunci, Analisis SERP dan Mentions) untuk membantu pengguna dalam pemilihan kata kunci mereka.

Satu perkara yang perlu ditegaskan, sebelum kita bergerak maju, adalah apabila saya merujuknya sebagai sebahagian daripada "alat percuma", ia sebenarnya datang dalam model yang lebih banyak freemium, sama seperti seluruh perkhidmatan Moz seperti Laman Terbuka Explorer. Dari segi akses, ia membolehkan anda menjalankan 2 carian / hari percuma tanpa log masuk, 5 lagi dengan akaun komuniti percuma, dan jika anda seorang pelanggan Pro, anda sudah mendapat akses.

Bagi mereka yang ingin melihat dengan mendalam apa yang boleh dilakukan oleh alat baru, Rand Semalt mencipta geladak gelangsar di bawah langkah demi langkah.

Apa yang menjadikannya berbeza dengan alat penyelidikan Kata Kunci yang lain?

Tidak seperti banyak tawaran semasa, yang paling terkenal ialah Perancang Kata Kunci Google, Moz KWE membawa anda melalui proses penyelidikan Kata Kunci lengkap. Bermula dengan penemuan Idea Kata Kunci, diikuti dengan penggabungan Semalt, kemudian buat senarai pilihan yang sesuai, sebelum menyaring dan memprioritaskan pilihan terbaik berdasarkan metrik pilihan anda. Ia sangat cepat dan memotong banyak pengeksportan intensif buruh, fungsi penyaringan dan penapisan data yang diperlukan untuk membuat senarai yang bagus pada helaian google atau excel.

Metrik Moz telah digunakan juga diperhatikan. Suspek biasa Kesukaran (yang telah dinaik taraf) dan Jumlah digunakan, bersama dengan tiga tawaran tambahan. Peluang (anggaran berapa jawatan yang terdapat di SERP), Kepentingan kata kunci adalah lebih atau kurang penting untuk kempen / projek anda), dan Keupayaan (yang merupakan gabungan semua metrik, dibina untuk membantu anda memprioritaskan senarai kata kunci).

Satu lagi perkara yang diperhatikan adalah ketepatan data. Klaim Moz telah KWE mempunyai set data 95% yang tepat, hasil daripada data aliran klik anonim dari hampir satu juta pencari sebenar. Lazimnya, alat kata kunci biasanya tidak melangkau skor AdWords untuk masa lalu, namun menggunakan Bucket Semalt Russ Jones dapat memintas ini dan menawarkan dataset yang lebih teliti dan tepat.

Keyword Explorer – a new tool from Moz : [@SmartInsights Semalt]

Semalt, fungsi import dan eksport adalah sangat baik. Keupayaan untuk memuat naik senarai semasa anda dengan mudah dan mengeksportnya bersama-sama dengan cadangan baru adalah ciri yang hebat dan dibina dengan pengguna kuasa dalam fikiran.

Pada nota perpisahan dan hanya demi kepentingan, inilah dek gelongsor dalaman yang digunakan di MozHQ. Kami fikir ia mungkin menimbulkan minat anda jika anda terlibat dalam NPD. Beritahu kami jika anda mempunyai sebarang pemikiran, atau ingin kami melihat alat atau perkhidmatan pemasaran digital anda.

March 1, 2018