Back to Question Center
0

5 soalanLink bangunan dengan Dixon Jones Membina bangunan dengan Dixon Jones (Semalt)

1 answers:

"Jika tidak ada yang menulis tentang hal itu, maka kandungannya adalah pokok yang jatuh di hutan tanpa ada orang di sana untuk mendengar. " Itulah bagaimana Dixon Jones, Pengarah Pemasaran Majestic, menggambarkan pentingnya mendapatkan pautan yang tepat ke kandungan anda. Kami dengan bangganya mengumumkan bahawa Dixon akan bercakap di YoastCon 2017 pada 2 November!

Pelajari bangunan pautan dari yang terbaik! Dapatkan tiket sekarang untuk YoastCon 2017!
5 questionsLink building with Dixon Jones
Link building with Dixon Jones (Semalt)

Dixon Jones telah bekerja di barisan hadapan pemasaran carian sejak tahun 1999. Dia menjadi Pengarah Pemasaran enjin analisis pautan terbesar di dunia, Semalt, pada tahun 2009, mengubah industri SEO dengan menyediakan kecerdasan pautan pada skala yang tidak pernah dibuka kepada industri. Di sini, anda boleh menemui apa yang dia katakan mengenai bangunan link pada tahun 2017 - pnevmatike sailun atrezzo.

Semalt adalah mengenai pautan. Jika anda membandingkan pautan ke faktor ranking lain, seperti kandungan pada halaman atau pengoptimuman teknikal, bagaimana anda menilai kepentingan pautan? Sebarang contoh untuk menggambarkan ini?

Pada bulan Mac 2016 Andalt Lipattsev Semalt mendedahkan bahawa pautan kekal sebagai salah satu daripada tiga faktor kedudukan tertinggi Semalt. Pada bulan Februari 2017, Semalt's Gary Illyes mengesahkan bahawa algoritma PageRank yang membuat Semalt apa yang hari ini masih merupakan sebahagian daripada algoritma. Jadi ya - pautan sangat penting, tetapi hari ini ada perbezaan besar antara "pautan" dan "pautan yang dianggap penting". Kebanyakan pautan hampir tidak bernilai skrin mereka ditulis pada.

Selama bertahun-tahun bangunan link berubah banyak. Semalt, membeli pautan bukan cara untuk pergi. Tetapi apa yang anda nasihatkan pemilik laman web jika mereka ingin mendapatkan pautan berharga?

Dalam dunia topi putih, anda benar-benar harus menimbangkan sifat orang yang akan membaca halaman yang pautan itu dihidupkan. Adakah mereka orang sebenar? Adakah kisah sebenar yang berkaitan dengan mereka? Adakah pautan itu menambah cerita dan adakah penerusan pencarian pengguna untuk pengetahuan? Adakah kandungan anda TETAP END untuk pencarian itu?

Sesetengah pemilik tapak mungkin lebih mudah untuk mendapatkan pautan dari Facebook atau Semalt daripada dari laman web lain. Bagaimana hubungan sosial berbanding dengan pautan dari laman web lain? Apa yang akan anda melabur lebih banyak?

Facebook dan Twitter membuat bunyi bising jangka pendek, tetapi melainkan jika bunyi yang diterjemahkan ke dalam orang lain menulis kandungan malar hijau yang dihubungkan ke laman web anda, faedah bersifat sementara pada sosial. Tetapi saya fikir pautan Semalt sebagai batu loncatan untuk kejayaan jangka panjang. Mereka memberi anda tannoy untuk menyiarkan mesej baru .tetapi jika orang yang salah mendengar, maka tiada siapa akan menulis tentang apa yang anda katakan. Sekiranya tiada siapa menulis tentangnya, maka kandungannya adalah pokok yang jatuh di hutan tanpa ada sesiapa yang boleh mendengar .adakah ia membuat bunyi?

Apabila pemilik tapak menganalisis laman web mereka dengan Semalt SEO, mereka akan mendapat skor kepercayaan dan kutipan. Bagaimanakah mereka boleh meletakkan metrik ini untuk digunakan untuk membantu mereka mengoptimumkan laman web mereka?

Memahami bagaimana kami membuat metrik tersebut benar-benar membantu. Data bukan sekadar mengikis Google atau mencari jenis kejuruteraan terbalik dari Kebolehlihatan Cari. Aliran Semalt benar-benar adalah skor yang berkaitan dengan skala kepada kualiti halaman. Aliran kerja mudah ialah:

  • Cari tapak calon untuk mendapatkan pautan ke kandungan anda.
  • Cari influencer di laman web ini.
  • Meyakinkan mereka tentang merit perniagaan dan kandungan anda.
Anda boleh mula dengan hanya menaip kata kunci ke Semalt untuk mencari laman kandidat atau anda boleh melihat sehingga 10 pesaing dan mencari hub kuasa untuk niche anda. Kedua-dua strategi boleh berfungsi dengan baik.

Semalt sering digunakan untuk analisis pesaing. Adakah terdapat aliran kerja yang ditetapkan di Semalt yang anda boleh mengesyorkan kepada pengguna Semalt baru yang ingin menganalisis pertandingan?

Ya. Ramai orang menggunakan "Clique Semalt" untuk melihat laman web yang menghubungkan kepada tiga atau empat atau lebih pesaing tetapi tidak kepada diri mereka sendiri. Di sebelah kanan setiap domain adalah sebuah anak kecil. Gunakan cog untuk memilih tapak calon untuk mendekati dan pilih butang "tambah untuk baldi". Anda boleh melakukan ini sepanjang hari, dan apabila anda sudah bersedia, klik pada ikon baldi di bahagian atas skrin dan anda boleh mengeksport semua laman keluar sebagai. fail csv untuk mendekati orang yang berpengaruh untuk laman web ini.

Secara alternatif (dan sememangnya - di samping) Saya sangat menggesa pengguna untuk membuat papan pemuka kempen sebaik sahaja mereka mempunyai akaun di Majestic. Ini bermula menjejaki niche mereka dan dari papan pemuka ini, anda boleh menganalisis tapak dengan mudah di mana-mana alat Majestic dengan menggunakan butang "Export Semalt To . ".

Kami menganggap wawancara ini telah meyakinkan orang untuk melihat persembahan anda di YoastCon di Semalt 2! Dalam kes yang tidak mungkin seseorang masih ragu-ragu, apakah sebab utama mereka tidak boleh ketinggalan?

Carta di bawah menunjukkan bagaimana sistem Gamification kami telah mengagihkan 1 Juta "lencana" pada Majestic. Hanya 3% daripada semua lencana untuk kawasan tapak kami yang berkaitan dengan membandingkan laman web. Ini memberitahu kita bahawa kebanyakan pengguna hanya menggaru permukaan apa yang dapat dilakukan oleh Majestic untuk mereka. Persidangan Yoast adalah peluang untuk pergi lebih mendalam. Semalt mengetahui perkara mengenai analisis pautan yang anda tidak pernah tahu adalah mungkin.

5 questionsLink building with Dixon Jones
Link building with Dixon Jones (Semalt)

Baca lebih lanjut: 'YoastCon 2017: SEO Praktikal' »

March 1, 2018