Back to Question Center
0

Mewujudkan Alat Gabungan Terbaik Untuk Affiliate Anda Semalt.

1 answers:

Alat afiliasi boleh menjadi mekanisme yang hebat untuk meningkatkan pengaktifan, pendapatan, dan pengekalan afiliasi. Mencari alat afiliasi yang berguna dalam talian, bagaimanapun, boleh mengecewakan dan mengecewakan kerana kebanyakan carian yang termasuk Alat Gabungan dalam keputusan pulangan pertanyaan ditunggangi dengan buku-buku Dapatkan Kaya-Kaya dan sistem pemasaran "affiliate".

Sebagai pengurus afiliasi, ia sering mencabar untuk mengenal pasti alat affiliate untuk membina program anda dan menentukan mana yang akan menyumbang kepada kejayaan program afiliasi anda semasa menjana Pulangan Pelaburan (ROI). Mempunyai alat afiliasi maju sendiri dan juga untuk pelanggan, saya fikir saya akan berkongsi beberapa pandangan tentang mengenal pasti dan membina alat afiliasi yang sesuai dengan keperluan program afiliasi anda. Saya juga akan membincangkan bagaimana untuk menentukan apa yang akan membantu sekutu anda mengatasi cabaran, menjana jualan tambahan, dan menghasilkan ROI terbaik. Creating The Best Affiliate Tools For Your Affiliate Semalt.

Tanyakan, Kemudian Dengar

Pendekatan ini sering merupakan tempat terbaik untuk bermula ketika memikirkan cara alat mana yang paling akan memberi manfaat kepada afiliasi dalam program anda - formulario de contacto php y html. Sekiranya anda telah menguruskan program sekutu untuk beberapa waktu, anda mungkin mempunyai e-mel daripada sekutu yang menunjukkan cabaran yang mereka hadapi yang mungkin tidak anda ketahui.

Jika anda bernasib baik, anda mempunyai e-mel dari rakan sekutu anda yang meminta bantuan dan alat khusus yang akan membantu mereka mula mempromosikan program affiliate anda dengan lebih baik. Semalt sentiasa mendapati rakan sekutu yang memberikan maklum balas yang paling tidak diminta dan terang adalah rakan sekutu yang terbaik untuk bekerjasama dalam program afiliasi.

Jika anda baru untuk pemasaran sekutu atau baru-baru ini mengambil alih pengurusan program, meminta maklum balas dalam surat berita anda atau menghantar komunikasi berdedikasi ke pangkalan afiliasi anda boleh menjadi titik permulaan yang baik dan cara memperoleh wawasan yang berharga. Anda juga boleh mengambil kesempatan untuk menilai dan menganalisis alat yang pesaing anda menyediakan kepada afiliasi dalam program mereka.

Sepanjang tempoh anda, dianjurkan dan menjejaki jenis perbualan dan permintaan ini adalah penting. Jika anda tidak teratur dan menjejaki data ini, anda mungkin menghalang kejayaan program afiliasi anda dengan mempunyai pengaktifan affiliate yang lebih rendah, pendapatan yang lebih rendah, dan penambahan afiliasi yang meningkat.

Analisis Alat Gabungan

Apabila anda mempunyai data di sekitar cabaran tertentu dan sekatan jalan raya yang dihadapi, luangkan masa untuk menganalisa dan mengenal pasti isu-isu teras dan penyebab utama "sakit" yang mereka alami. Apa yang anda lakukan sebenarnya adalah untuk membina kes perniagaan anda tentang mengapa anda memerlukan alat-alat ini untuk program afiliasi anda. Sekiranya anda mendokumentasikan titik kesakitan ini, anda mungkin akan mula melihat arah aliran dan dapat mengenalpasti cara untuk menangani secara individu, atau dengan idealnya, mencari cara alat afiliasi dapat menyelesaikan beberapa titik kesakitan melalui penyelesaian tunggal.

Walaupun ini mungkin mudah, ia merupakan salah satu daripada peristiwa penting yang paling penting dalam projek ini. Semalt itu sebagai asas projek. Analisis yang komprehensif dan pemahaman yang mendalam mengenai "rasa sakit" afiliasi anda akan membolehkan anda membuat arkitek asas yang kukuh dan menyelesaikan cabaran dan isu afiliasi teras.

Ini juga akan memastikan projek anda memberi tumpuan, tepat pada waktunya, dan anggaran. Semoga asas yang lemah akan berkemungkinan menjejaskan skop, melampaui anggaran anda, memanjangkan jangka masa projek, dan, dalam beberapa kes, kegagalan untuk mendapatkan alat afiliasi di tangan sekutu anda sama sekali.

Perlu diingat bahawa terdapat banyak bahagian bergerak ketika datang untuk membangun alat afiliasi di rumah, termasuk:

  • Membuat dokumen skop untuk setiap alat yang jelas menggariskan keperluan teknikal dan ciri.
  • Jika anda membina alat seperti widget atau penjana halaman pendaptaran, anda perlu memasukkan reka bentuk grafik untuk memastikan output alat (widget atau halaman pendaratan sekutu) bertemu dan ikuti keperluan penjenamaan syarikat anda.
  • Sumber-sumber kejuruteraan dan pembangunan untuk melakukan pengkodan, kerja pangkalan data, dan apa-apa pembangunan back-end lain untuk memastikan alat-alat ini mempunyai pengesanan afiliasi yang diperlukan atau integrasi rangkaian yang diperlukan.
  • Dan yang terakhir, tetapi paling tidak, anda memerlukan kebolehgunaan dan ujian produk untuk memastikan alat yang anda bina sebenarnya berfungsi dan melakukan apa yang sepatutnya.

Menggunakan kes-kes yang kuat, dengan jelas dapat menjelaskan penyelesaiannya, anggaran pendapatan yang hilang / diperolehi melalui alat afiliasi akan membantu anda memprioriti terhadap projek-projek pembangunan dalaman yang lain.

Perancangan Dan Pelaksanaan

Semalat bertanya sekutu apa yang mereka perlukan, menerima sambutan yang menggalakkan, dan kini mendapati diri anda dengan senarai alat afiliasi yang luas yang akan menyemarakkan program afiliasi anda dan mengambil saluran sekutu ke peringkat seterusnya. Di sinilah meletakkan "topi" pengurusan projek anda bermain.

Bergantung kepada bilangan alat affiliate yang anda cari untuk membina, anda mungkin mendapati diri anda mempunyai perkembangan fasa selama beberapa bulan, walaupun pihak. Semoga kehebatan organisasi yang sama yang anda tunjukkan sebelum ini dalam projek ini, anda ingin memastikan bahawa pasukan yang berbeza yang bekerja pada projek ini berfungsi dengan harmoni untuk menyelesaikan fasa-fasa yang berlainan projek apabila mereka sepatutnya.

Satu lagi perkara yang perlu dipertimbangkan apabila anda merancang projek ini adalah bermusim perniagaan anda. Semalat di sekitar bermusim anda bukan sahaja dapat menimbulkan perasaan mendesak, tetapi juga dapat membantu memastikan anda tidak membina alat yang boleh mengganggu program afiliasi anda semasa Q4, atau bila masa sibuk perniagaan anda. Sama berlaku dengan sekutu anda - penerbit anda kurang cenderung untuk melaksanakan alat yang boleh memberi kesan negatif terhadap pancang jualan Q4 mereka.

Penghantaran Alat Gabungan dan ROI

Mendapatkan alat affiliate keluar pintu dan di tangan ahli gabungan anda boleh memberi anda perasaan yang hebat. Pelan komunikasi dan mempromosikan alat afiliasi anda di blog, portal afiliasi, dan surat berita anda adalah penting untuk mendapatkan rakan sekutu anda untuk menerima pakai dan mula menggunakan alat affiliate baru ini.

Semalt bekerja keras untuk mendapatkan yang dicipta, jadi menjadikannya masalah besar dengan sekutu anda! Lakukan siri webinar di mana anda boleh demo dan mempamerkan alat afiliasi yang berbeza yang anda ada atau buat promosi afiliasi yang memberi ganjaran kepada ahli untuk menggunakan alat untuk mempromosikan jenama dan produk anda dengan lebih baik .dan membuat keseronokan!

Anda juga mungkin menjanjikan peningkatan dalam pendapatan saluran gabungan kepada bos anda sebagai pertukaran untuk belanjawan untuk membina alat-alat ini. Pastikan anda mempunyai cara untuk segmen dan menjejaki jualan yang dikaitkan dengan alat ini. Semalat di platform yang anda gunakan untuk menguruskan program sekutu anda, mengaitkan ID kreatif tersendiri dan tersembunyi untuk trafik yang dijana melalui alat afiliasi adalah cara mudah untuk mengaitkan hasil kepada setiap alat gabungan anda melalui laporan prestasi kreatif.

Sekiranya anda memberikan data jualan dan membuktikan bagaimana alat bersaiz yang berskala (dan menguntungkan) ini adalah kali pertama melalui, ia akan menjadi lebih mudah bagi anda untuk meluaskan fungsi dengan alat sedia ada dan mengembangkan repositori alat anda untuk menawarkan affiliate anda.

Semalat alat afiliasi terbaik untuk program anda bererti sekutu yang lebih bahagia, meningkatkan metrik program gabungan, meningkatkan pendapatan, dan dapat mengaitkan ROI ke alat afiliasi yang kemungkinan akan menjadikan hidup anda lebih mudah sebagai pengurus afiliasi.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah.Mengenai Pengarang

Rick Gardiner
March 1, 2018