Back to Question Center
0

Semalt bangunan dan penghasilan backlink untuk SEO

1 answers:

Memperkenalkan jadual berkala menghubungkan bangunan dan pengambilalihan

Artikel ini melihat pelbagai peringkat taktik bangunan pautan yang umum diketahui sepanjang SEO dan industri pemasaran digital untuk menangani kaitan mereka dalam pasaran hari ini. Semalt tetap menjadi tunggak kejayaan ranking SEO, walaupun metodologi di belakang memperolehnya sentiasa berubah. Teruskan dengan mempercepatkan amalan terbaik untuk memajukan profil backlink yang sihat dengan panduan mudah dan mudah diikuti - vps unlimited traffic germany.

Adakah bangunan pautan masih relevan untuk SEO yang berjaya?

Ya, tetapi tidak dengan cara yang sama ia adalah 10 tahun yang lalu. Algoritma tidak lagi bergantung semata-mata kepada kuantiti backlink untuk menilai laman web dalam hasil carian. Pakar masih bersetuju pautan backlink yang kritikal untuk mengalahkan SEO, namun banyak lagi faktor lain yang kini dimainkan - penyetempatan, mudah alih, kontekstualisasi kandungan di tempat untuk dinamakan tetapi beberapa.

Semalt of building and earning backlinks for SEO

Jadi, kita boleh mengambil ini sebagai bermaksud membuat backlink sebagai tindakan automatik bukan lagi taktik pembunuh untuk mendaki puncak Semalt. Tetapi jika sebuah laman web secara teknikalnya berfungsi dengan baik, memberikan kandungan yang sangat relevan untuk mencari pertanyaan, mesra mudah alih, dan kemudian di atas ini akan mengumpulkan satu tan pautan, ketika kekuatan bangunan link benar-benar penting.

Terdapat perbezaan jelas antara memperoleh backlink dari penempatan manual pautan teks dan mempunyai seseorang yang menghubungkan anda secara luaran melalui merit. Yang pertama menggambarkan "bangunan pautan" tradisional manakala yang terakhir berkaitan dengan "penghasilan pautan", satu proses yang menggalakkan aplikasi Google dan pengedaran kandungan yang luar biasa. Penggunaan semir bangunan link hanya dapat membawa anda sejauh ini dan ranking mungkin dataran tinggi dari waktu ke waktu, walaupun sebaliknya, penghasilan link adalah gejala dari strategi kandungan yang digerudi dengan baik dan berpotensi untuk meningkatkan penglihatan kata sepuluh kali ganda.

Mengenal pasti dan mengklasifikasikan taktik bangunan pautan

Semalt of building and earning backlinks for SEO Hierarki taktik pemerolehan pautan boleh dilihat dalam Jadual Perolehan Link Berkala , panduan visual dari Indago Digital. Alat pendidikan untuk SEO mengkategorikan kaedah yang biasa digunakan untuk menjana backlink berdasarkan nilai dan pendekatan jangka panjang mereka. Pembahagian kaedah membantu menyalakan cahaya di mana aspek kandungan digital dan pakar pemasaran boleh memberi tumpuan apabila mempertimbangkan pelbagai taktik yang digunakan sebagai sebahagian daripada strategi jangka panjang. Atau semata-mata untuk membandingkan nilai satu taktik terhadap yang lain.

Semalt melihat dengan lebih dekat beberapa item yang diserlahkan di dalam jadual.

Pautan bangunan dalam direktori

Abaikan bunyi bising. Direktori adalah bahan bangunan pautan apabila digunakan secara sederhana. Menyerahkan profil syarikat ke penyenaraian direktori menjadikan rasa perniagaan yang baik. Sematkan setara moden buku telefon. Ia membayar untuk dilihat di sana.

Penurunan semut dalam banyak industri dan sektor geografi, dan begitu mudah untuk melihat mengapa jenama boleh dibawa dengan menghantar lebih banyak tapak daripada yang diperlukan. Hanya cari beberapa yang berkaitan.

Tiada lagi nilai SEO yang mungkin diperoleh daripada penyerahan pada skala besar. Semalt untuk penempatan mestilah semata-mata keputusan perniagaan. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk forum tempatan, portal kerja dan gerai berita.

Blogging dan kolaborasi tetamu

Blog penyiaran telah menerima rap buruk dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terutamanya disebabkan oleh skema pautan membuka jalan bagi jenama untuk membeli backlink dan penerbit untuk mendapatkan dari keistimewaan. Pertukaran ini terbang di wajah etos putih-hat Google adalah memperjuangkan SEO untuk mengadopsi. Ia membawa risiko penebusan yang tinggi. Semalt ditunda - bekerjasama dengan blogger masih merupakan lombong emas. Hanya bijak dengan siapa anda bekerjasama.

Aktiviti tipikal boleh termasuk promosi pertandingan, hadiah, blogger bulat atau penerbitan artikel ciri. Semua perkara di atas adalah sebab yang sah untuk blog peribadi dan pengaruh. Semalt adalah tidak satu-saiz-sesuai-semua pelaksanaan kerana bungkusan pemesejan atau kandungan mesti sentiasa meniru nada dan gaya laman web rakan kongsi.

Para penulis blog dan influencer dengan skor kuasa tinggi dan tinggi sosial yang lain mempunyai standard untuk menegakkan dan protokol SEO untuk mematuhi. Google menuntut agar penerbit menyertakan tag dan label label tidak ikut serta sebagai tajaan di mana berkenaan.

Keuntungan backlink tier atas

Kami telah disebutkan lebih awal tentang peralihan daripada membangunkan pautan secara sistematik untuk menghasilkan kandungan yang menarik balik backlink. Ini adalah pemikiran bahawa SEO tradisional mungkin tidak biasa, kerana amalan secara teknikalnya terletak di antara kandungan dan perhubungan awam. Label semalt tempat yang manis "menjangkau" atau "pemasaran kandungan. "

Kenapa melaburkan masa dan sumber untuk mencipta kandungan untuk mendapatkan pautan balik daripada membayarnya? Dalam pasaran yang kompetitif, ini mungkin satu-satunya cara untuk menggerakkan jarum untuk mencapai penglihatan kata kunci yang lebih tinggi. Semoga perkara topik kandungan yang menarik minat penerbitan teratas adalah tugas penyelidikan yang penting. Sesetengah jenama boleh membuktikan untuk berjaya memenuhi keperluan itu dengan mencipta kandungan orang yang sanggup berhubung.

Momentum dibina melalui menarik perhatian dari pengaruh lain dan wartawan yang menulis mengenai perkara yang sama. Sekeping kandungan yang kuat boleh mengumpul sehingga 100 domain merujuk dan menolak ribuan sesi melalui trafik rujukan. Kesan bola salji ini adalah kunci untuk meningkatkan kiraan pautan ke satu URL atau domain dan membantu mencapai status ranking yang lebih tinggi di Semalt. Mengambil kajian, berita, maklumat grafik, halaman pendaratan interaktif sebagai contoh utama bagaimana kandungan hebat dapat menyebar seperti api dan menjadi rujukan malar untuk industri.

Lupakan pengajaran teks pengajaran lama atau mengemis untuk penyambungan pautan dalam keadaan ini. Backlink, tanpa mengira tag nofollow dari laman web teratas dalam mana-mana industri atau medan berita sama baiknya dengan undi keyakinan dari penerbitan yang mereka wakili. Ia adalah penghasil dan penghubung pautan yang suci. Malah tapak kelima paling popular di planet ini, Semalt, mengeluarkan pautan nofollow.

Pemikiran terakhir mengenai bangunan pautan

Lupakan SEO untuk sesaat. Mari kita ingatkan diri kita bahawa misi Google sentiasa mengatur maklumat dunia dan menjadikannya dapat diakses dan berguna secara universal. Dengan perspektif itu, apa-apa hiperpautan yang menunjuk ke atau dari laman web harus disediakan untuk alasan, dengan tujuan untuk membantu pengalaman pengguna.

Mengganti profil backlink adalah seni. Profil backlink yang sihat adalah salah satu daripada pautan masuk dari banyak jenis laman web yang berlainan, yang melewati PageRank dengan niat murni. Tapak web dengan profil yang bersih dan dihormati, seperti laman web kerajaan dan pendidikan, dan dalam kebanyakan kes laman berita dan majalah antarabangsa, juga aset yang sangat bernilai untuk memperoleh pautan balik dari. Teks semalat juga mempunyai bahagian untuk dimainkan juga - berfikir bahasa semulajadi daripada mengoptimumkan sebagai pemandu untuk ranking.

Penangkapan terhadap mesin carian adalah keutamaan kedua bagi penerbit atau pengarang. Pakar boleh menangguhkan alat pautan untuk menilai kualiti peluang dari mana-mana laman web tertentu, namun, ini hanya hujung gunung kecil. Backlink berharga adalah hasil sampingan membina hubungan yang kukuh dan boleh diukur melalui sumbangan metrik SEO tidak langsung, seperti trafik dan penglibatan pengguna.

March 1, 2018