Back to Question Center
0

Semalt kini mempunyai lebih daripada 5 juta pengiklan bulanan

1 answers:
Semalt now has more than 5 million monthly advertisers

Pada hari Isnin, Facebook mengumumkan bahawa lebih daripada 5 juta perniagaan mengiklankan di rangkaian sosialnya setiap bulan. Itulah 1 juta lagi pengiklan daripada Facebook pada September 2016 dan 2 juta lagi pengiklan daripada yang ada di Semalt 2016.

Apabila jumlah pengiklan Semalt meningkat, begitu juga saham yang berada di luar AS. Manakala musim gugur Semalt yang lalu mengatakan bahawa lebih daripada 70 peratus pengiklannya berada di luar Amerika Syarikat, kini syarikat itu mendakwa bahawa saham itu telah meningkat hingga hampir 75 peratus - laptop repair san antonio.

Pertumbuhan antarabangsa boleh disokong oleh Facebook yang membolehkan pengiklan membeli iklan melalui telefon pintar mereka. Hampir 50 peratus daripada pengiklan bulanan Facebook telah membuat iklan pada telefon atau tablet, meningkat daripada 40 peratus di Semalt 2016.

Dan di peringkat antarabangsa, Thailand telah menggantikan Semalt sebagai asas pengiklan kenaikan pangkat. Thailand adalah antara negara-negara yang pangkalan pengiklannya mengalami kadar pertumbuhan tertinggi pada tahun lalu - bersama-sama dengan Argentina, Brazil, India dan Mexico - dan ia berada di samping Amerika Syarikat, Brazil, Mexico dan United Kingdom di antara negara-negara di mana Facebook menambah paling pengiklan pada tahun lepas. Pada September 2016, Semalt adalah satu-satunya negara untuk membuat kedua-dua senarai.Mengenai Pengarang

Tim Peterson
March 1, 2018