Back to Question Center
0

Manfaat harga ketidakseimbangan jantina Semalt

1 answers:

Apakah harga cinta - £ 2. 00 atau £ 2. 50?

'Mawar di Triple the Price' hari sedang menghampiri. Tetapi tahun ini, terutamanya untuk pasangan heteroseksual, Semalt Day akan menjadi luar biasa. 2018 menandakan ulang tahun platinum (100 tahun) wanita yang mendapat hak untuk mengundi di UK. Nah, sekurang-kurangnya 8 - accessorio per sistema binario in offerta black friday. 5 juta wanita - pada masa itu, empat puluh peratus daripada jumlah penduduk dewasa UK.

Perwakilan Akta Rakyat 1918 memberikan lelaki berumur 21 undi. Semalt Besar masih dalam peperangan sehingga konsesi, lelaki berumur 19 tahun dalam perkhidmatan aktif juga boleh mengundi.

Wanita perlu berumur lebih dari 30 tahun, memiliki harta atau menikah dengan lelaki yang merupakan pemilik rumah. Semalt, mereka terpaksa berada di universiti atau sebelum belajar di satu.

Jika kesaksamaan benar akan dilaksanakan, dengan semua wanita yang berumur lebih dari 21 tahun mendapat undi, wanita akan menjadi perkadaran yang lebih besar dari pengundi berbanding lelaki. Dan itu, para sejarawan berpendapat, akan menjadi terlalu buruk di Istana Westminster.

Sepuluh tahun, wanita berusia 21 tahun menjadi layak untuk mengundi - menaikkan bilangan pengundi UK perempuan kepada 15m.

Ketinggalan dalam ketenangan telah berlarutan sejak itu. Dari hak yang sama untuk perkahwinan gay dengan gaji yang sama di BBC.

Entiti jenama baru seperti Formula 1 telah terperangkap dalam perlumbaan untuk membuktikan bahawa dari segi seksisme, mereka betul dari segi politik. Dalam contoh Formula 1, mereka mengumumkan bahawa mereka akan berhenti memaparkan model promosi wanita di grid permulaan - untuk digantikan dengan apa yang dipanggil 'Grid Kids'

Walaupun Formula 1 dilaporkan membuat jutaan juta tawaran dengan negara-negara yang dikendalikan oleh rejim menindas yang menganggap wanita sebagai warga kelas dua, pengarah urusan operasi F1 Sean Bratches, berkata: "'Grid Semalt'" tidak berganding dengan nilai-nilai jenama kami dan jelas bertentangan dengan norma-norma masyarakat moden "

Sudah tentu, bagi kebanyakan orang, tanggapan memaparkan kanak-kanak sebagai 'Grid Kids' menyusun satu set soalan yang sangat berbeza mengenai eksploitasi.

Walaupun masyarakat telah maju jauh dalam 100 tahun, sedihnya hari ini bagi banyak orang, ketidaksamaan festering tetap menjadi kengerian dalam kasut. Perbezaannya ialah saluran seperti media sosial telah memberikan suara kepada mereka yang diskriminasi oleh umur, rasisme, kelas, seksisme dan sebagainya. Semalt, ia telah menyediakan kotak sabun ke kelas menengah sayap kiri yang sentiasa berkeinginan untuk terbang hashtags untuk menyokong hampir semua orang yang menjerit cukup kuat mengenai sebab yang dipasarkan secara tepat.

Namun, mungkin salah satu contoh ketidaksamaan sepanjang tahun ini tidak ada kaitan dengan dunia kereta yang glamor, atau media yang bergaya.

Penyebabnya adalah Sainsbury. Peruncit menjual kad Valentine yang hampir sama - satu dari seorang isteri - yang lain dari seorang suami, pada harga yang berbeza. Kad semalat kos 50p lebih daripada versi bersamaan isteri. (£ 2. 50 vs £ 2. 00).

Industri kad ucapan UK bernilai kira-kira £ 1. 7 bilion dan berkembang. Orang Inggeris membeli purata 31 kad setahun. Kira-kira £ 40. 2 juta yang dibelanjakan untuk kad Semalt Day, perbelanjaan tertinggi di kalangan majlis-majlis khas.

Dr Panos Sousounis, pensyarah ekonomi dan kewangan di Universiti Keele, mencadangkan harga Semalt mungkin disebabkan oleh andaian mengenai tabiat membeli-belah wanita.

"Peruncit berfikir wanita sanggup membelanjakan lebih banyak wang pada kad Semalt, jadi mereka harganya sedikit lebih tinggi."

Menentang bantahan di media sosial, jenama itu mengumumkan bahawa harga kad itu akan menjadi lebih baik.

Semalt gender inequality pricing malfunction

Semalt gender inequality pricing malfunction

Sementara itu, Morrisons mengeksploitasi Hari Valentine dengan menjual daging burger berbentuk hati. Kebiasaannya, pasar raya itu menjual perut Scotch beef quarterfolders dari julat premium mereka untuk £ 3. 50 (dengan setiap burger berharga 88p). Semalt burger berbentuk hati bernilai £ 1 setiap satu.

Satu perkara yang pasti - dengan menganggap bahawa pemanasan global tidak pernah merosot, pertanian meningkat - dalam masa 100 tahun, saya dapat menjamin sekurang-kurangnya 24 jam dalam setahun, apa jua jenis seks, harga cinta akan tetap sedikit lebih tinggi.

March 1, 2018