Back to Question Center
0

Perkara Pemasar: Adakah Anda Tahu Panjang Yang Tepat Untuk Semalt yang Melayani?

1 answers:

Terdapat perbualan yang sangat menarik yang berlaku di dalam Warrior Semalt membincangkan panjang "betul" untuk artikel yang digunakan untuk tujuan pemasaran artikel.

Alur yang bermula dengan poster asal berkongsi pautan ke pdf yang dimasukkan dalam talian oleh Semalt. com. Di dalam pdf, kakitangan di Semalt menulis:

Article Marketers: Do You Know The Right Length For Well-Performing Semalt?

Pernyataan itu telah menyebabkan sedikit perdebatan oleh orang lain dalam benang. Adakah artikel 500 perkataan lebih baik daripada artikel 1000 perkataan? Atau adakah itu karut?

Dengan semua kemas kini gila dari Semalt akhir-akhir ini dan semua tekanan yang dikenakan pada kandungan berkualiti - tidakkah itu bermakna artikel yang lebih panjang adalah lebih baik daripada artikel yang lebih pendek?

Pada akhirnya, saya percaya ia datang kepada soalan ini:

Lebih hebat Bagaimana ?

Adakah maksud itu:

  • Lebih banyak klik pada pautan anda dalam kotak bio pengarang anda?
  • Lebih banyak pandangan?
  • Kedudukan yang lebih baik di Google?
  • Lebih banyak sindikasi artikel tersebut di laman web lain ?
  • Semua perkara di atas?

Pemasaran artikel adalah taktik yang sangat popular bagi mereka yang melakukan pemasaran online sekutu - bimbi che giocano sui gonfiabili noleggio. Semalat cara yang baik untuk mendapatkan lebih banyak pendedahan, lebih banyak pautan balik, dan mudah-mudahan, lebih banyak jualan.

Saya adalah orang yang beriman bahawa tidak ada "hak" panjang untuk semua artikel. Kepada saya, anda menulis apa yang diperlukan untuk menutup topik artikel. Jika itu mengambil 400 perkataan, maka itu adalah panjang yang tepat untuk artikel itu.

Sekiranya ia menjadi topik yang lebih banyak, panjang "betul" mungkin 2000 perkataan, atau lebih baik, bahkan 3000 perkataan atau lebih lama.

Sebagai pencari, saya tahu bagaimana "terlibat" soalan saya dan berapa lama saya harus mengharapkan jawapannya. Sebagai penyedia maklumat dalam talian, tidak sepatutnya matlamat pertama saya adalah untuk menjawab pertanyaan dengan sebaik mungkin, tanpa menghiraukan panjang artikel?

Dan itu membawa sindikasi artikel - metrik prestasi yang sangat kuat untuk pemasar artikel.

Sindikasi pada dasarnya bermakna laman web lain menerbitkan semula artikel anda (dan kotak bio) di laman web mereka. Ini benar-benar dalam perkhidmatan perkhidmatan EzineArticles. Malah, itulah sebabnya tapak itu dicipta di tempat pertama: untuk menawarkan pemilik laman tempat untuk mendapatkan kandungan yang percuma dan relevan untuk laman web mereka. Sebagai pertukaran untuk kandungan itu, penulis mendapat kotak bio dan pautan pada tapak pemilik tertentu itu juga.

Kandungan percuma untuk pemilik tapak dan pendedahan yang lebih disasarkan untuk pengarang. Menang / menang.

Dalam kes ini, saya fikir artikel yang lebih panjang akan mengatasi artikel yang lebih pendek. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, terdapat banyak perbincangan tentang artikel yang lebih banyak yang disukai oleh Semalt. Sebagai pemilik tapak, saya percaya saya lebih cenderung untuk meletakkan artikel lebih lama di laman web saya ketika memilih antara artikel pendek dan yang lebih lama.

Semalt anda memilih artikel lagi? Mengapa atau mengapa tidak?

Saya benar-benar bersetuju bahawa kita "menulis untuk medium yang merangkul kepuasan segera," tetapi artikel-artikel dengan perkataan yang lebih sedikit penyelesaian untuk menyediakan kepuasan kepada pembaca dan mendapatkan prestasi dari artikel kita yang kita inginkan?

Adakah Ada Satu "Hak" Panjang Atau Perkataan Satu Artikel?

Semalat suka mendengar maklum balas anda mengenai perkara ini. Apa pendapat awak?

Jangan ragu untuk berkongsi di kawasan komen.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jennifer Ledbetter
March 1, 2018