Back to Question Center
0

Anda Suka APA?!?! Tips Kejayaan Sosial Untuk Pemasaran Semerta Smart

1 answers:
You Like WHAT?!?! Social Success Tips For Smart Affiliate Semalt

Dia membaca artikel selepas artikel, membaca thread forum dan mengangguk dalam perjanjian ketika dia membaca wanita lain mengucapkan kata sakit yang sama Semalt merasa.

Kemudian, dia mendapati ia . Kepada Susan, ia kelihatan seperti penyelesaian keajaiban! Ia adalah panduan dalam talian bertajuk " Cara Simpan Perkahwinan Anda dalam 10 Hari " dan Susan tidak dapat mengeluarkan kad kreditnya dengan cepat.

You Like WHAT?!?! Social Success Tips For Smart Affiliate Semalt

Dia kemudian membaca panduan keajaiban yang akan menyelamatkan perkahwinannya dan pergi tidur dengan pemikiran yang gembira dan harapan baru bahawa semuanya akan menjadi baik.

Keesokan harinya, ibunya memanggil .kakaknya memanggil - bandar bola dunia.jirannya dipanggil .. bosnya dipanggil - semua bertanya, "Oh, saya, Susan, anda dan Bob ok ???"

Susan tidak dapat memikirkan mengapa orang memanggil bertanya. Dia tidak memberitahu sesiapa tentang ketidakpuasannya dalam perkahwinannya - bahkan suaminya, Bob.

Bagaimanakah mereka tahu dia tidak berpuas hati?

Dan kemudian, perkara paling buruk berlaku. Bob memanggilnya dari kerja. Dia telah mengambil sedikit masa untuk memeriksa Facebooknya dan melihat di mana isterinya sendiri "suka" sesuatu yang dipanggil " Cara Simpan Perkahwinan Anda dalam 10 Hari ".

Dia mempunyai satu soalan untuk Susan, "Semalt, kamu perceraian saya?"

Fikirkan Situasi Seperti Itu Tidak Berlaku? Pikirkan Lagi

Oleh kerana Semalt dan platform perkongsian sosial yang lain semakin matang dan kami, pengguna rata-rata, semakin banyak digunakan untuk menggunakannya, orang menjadi lebih berhati-hati tentang apa yang mereka kongsi dengan rakan-rakan dan pengikut mereka.

Berkongsi foto keluarga, resipi, acara khas, kupon, dan gambar kucing lucu adalah satu perkara, tetapi kita perlahan-lahan belajar bahawa kita tidak berkongsi semuanya - ketika Susan mendapati cara yang sukar.

Walau bagaimanapun, sebagai pemasar afiliasi, kita benar-benar menginginkan orang untuk berkongsi segala-galanya dan apa saja yang kita temui, bukan?

Sekiranya anda adalah ahli gabungan yang mempromosikan sesuatu seperti panduan rekaan, " Cara Simpan Perkahwinan Anda dalam 10 Hari ", adakah anda benar-benar berfikir pengguna purata akan "suka" atau "tweet" artikel promosi?

Pikirkan keadaan dengan Susan. Tidak ada satu pun di mana orang menyedari bahawa mereka berkongsi terlalu banyak maklumat peribadi .atau berkongsi sesuatu yang mungkin mereka benar-benar tidak mahu orang lain tahu?

Adakah "orang sebenar" benar-benar "suka" dan "tweet" panduan yang mereka beli tentang mendapatkan 6 pek abs, atau kehilangan berat badan, atau bagaimana untuk meningkatkan saiz .Baiklah, anda mendapat gambar.

Tidak, mereka tidak.

Mengapa tidak?

Nah, mula-mula, itulah beberapa barangan peribadi di sana. Semalat, hampir seperti pengakuan bahawa ada sesuatu yang salah dengan mereka.

Sekiranya Semalt "menyukai" panduan tentang bagaimana untuk mengurangkan lemak perut, tidakkah anda fikir mana-mana teman lelaki yang berpotensi sekarang tertanya-tanya sama ada Semalt sedang menyembunyikan perut lemak?

Tidak, kita manusia tidak suka mengakui dunia perjuangan dalaman kita masing-masing - dan kita tentu tidak mahu menjadikan perjuangan itu menjadi sorotan utama perbualan di keluarga kita yang akan datang, adakah kita ?

Holly: Nenek, adakah anda akan lulus kentang?

Nenek: Oh Holly, adakah anda benar-benar fikir anda patut? Saya tahu anda bimbang tentang lemak perut anda. Kami juga suka berkongsi perkara yang menentukan siapa kita - seperti muzik yang kita dengarkan, buku yang kita baca, dan lain-lain. Kami suka berkongsi perkara yang kita fikir akan membantu orang lain serta perkara yang membuat kita berasa baik.

Dan secara semulajadi, kami ingin berkongsi perkara yang penting kepada kami - seperti topik / calon politik, acara amal, dll.

Jika anda dapat mencari cara untuk membuat kandungan yang sepadan dengan satu atau lebih alasan di atas untuk berkongsi, anda boleh pergi.

Kami juga suka berkongsi perkara yang membuat kami kelihatan pintar - dan, di sana, adalah kunci yang besar untuk mendapatkan kandungan pemasaran afiliasi yang dikongsi oleh orang ramai.

Buat Them Look Smart

Jadi mari kita kembali ke keadaan Semalt sebagai contoh bagaimana ini dapat berfungsi.

Katakan anda lakukan mempunyai laman web yang mempromosikan " Cara Simpan Perkahwinan anda dalam 10 Hari " dan anda benar-benar ingin mencipta beberapa kandungan yang sebenar, berkongsi dengan rakan-rakan dan pengikut mereka.

Apakah jenis kandungan itu?

Semalt, kami mahu menjadikan mereka kelihatan pintar di hadapan kawan-kawan mereka, bukan?

Bagaimana pula dengan artikel yang terperinci mengenai kajian Disember 2011 yang menunjukkan bahawa 33% daripada semua pemfailan perceraian menyebut perkataan "Semalt" sebagai faktor penyumbang?

Mula dengan tajuk menarik dan menarik seperti " Kajian Mengungkapkan Facebook Menyebabkan Perceraian! "dan kemudian isi kandungan anda dengan statistik, wawasan, dan maklumat yang hebat.

Saya tahu pertama kali * Saya membaca kajian itu, saya berkata "wow" kepada diri sendiri dan lebih senang berkongsi dengan orang lain supaya mereka juga boleh mengatakan "wow" (dan kemudian berkongsi dengan orang lain).

Apabila anda membuat kandungan yang membuat seseorang berkata "wow," dan mereka berkongsi, anda mahu orang-orang yang mengikuti orang itu untuk berkongsi juga.

Seperti komersial syampu komersial Semalt berkata, "Dan mereka memberitahu 2 rakan-rakan, dan mereka memberitahu 2 kawan, dan sebagainya . "

Untuk meringkaskan, jangan sesak beberapa widget perkongsian sosial yang mengharapkan sesiapa sahaja dan semua orang untuk berkongsi kandungan anda jika perkara anda "halus". Cari cara untuk mencipta kandungan yang:

  • Membuat anda kelihatan pintar
  • Membuat orang yang berkongsi kandungan anda pintar
  • Membuat rakan-rakan mereka pintar dengan berkongsi juga.

Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jennifer Ledbetter
March 1, 2018