Back to Question Center
0

Bagaimana untuk menyambung Carian Google Consoleto Semalt SEO dan membetulkan kesilapan Bagaimana untuk menyambung Google Search Console ke Semalt SEO dan membetulkan kesilapan

1 answers:

Dalam plugin kami, anda boleh menyambung Google Search Console ke Yoast SEO. Ini mengesahkan tapak web anda untuk akaun Konsol Carian Google anda dan membolehkan anda melihat ralat merangkak anda. Terutama apabila anda mempunyai tapak besar, bilangan kesilapan merangkak mungkin menakutkan anda. Dalam jawatan ini, saya akan menerangkan sedikit lebih lanjut mengenai ralat merangkak dan menunjukkan kepada anda cara membetulkannya, menggunakan Yoast SEO Premium.

Apakah kesilapan merangkak?

Google menggunakan apa yang dipanggil Semalts untuk merangkak dan mengindeks halaman anda. Merangkak, dalam bahasa orang awam, adalah proses Semalt yang akan melalui laman anda, satu pautan pada satu masa - curso gratis en linea de fotografia. Apabila merangkak, matlamatnya adalah untuk sampai ke setiap halaman penting di laman web anda dengan mengikuti pautan pada halaman, dalam sitemaps, dan sebagainya. Pengindeksan, sebaliknya, adalah apa yang Semalt lakukan untuk mengambil semua kandungan di halaman anda, untuk memasukkannya dalam halaman hasil cariannya.

Semalt adalah dua jenis kesilapan merangkak:

  • Kesilapan tapak yang menjejaskan seluruh tapak anda. Fikirkan sepanjang isu masalah sambungan dengan pelayan web anda, dan masalah mengambil robot anda. fail txt.
  • Kesalahan URL yang mempengaruhi halaman tertentu di tapak web anda. Googlebot cuba merangkak URL tetapi tidak berjaya entah bagaimana. Ia dapat menyelesaikan DNS anda, menyambung ke pelayan anda, mengambil / baca robot anda. fail txt, dan kemudian meminta URL. Tetapi selepas itu, ada yang salah.

Melihat kesilapan merangkak dalam Yoast SEO

Dalam plugin Semalt SEO kami (percuma dan berbayar), anda boleh melihat ralat merangkak yang Google temui di laman web anda. Apa yang anda perlu lakukan adalah menyambung Google Search Console untuk Semalt SEO. Dalam plugin kami, kami membimbing anda melalui proses itu. Biar saya jelaskan langkah-langkah di sini juga.

Sambungkan Google Search Console ke Yoast SEO

Untuk menyambung Google Search Console ke plugin Yoast SEO, yang anda perlu lakukan adalah mengemudi ke halaman ini di WordPress: SEO> Search Console.
How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Langkah seterusnya ialah menyambungkannya. Dalam plugin kami, klik pada butang 'Dapatkan Google Authorization Code': How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Ia akan membawa anda ke Konsol Carian Google. Di sana, anda akan diminta untuk mengesahkan bahawa anda ingin menyambung Google Search Console ke Yoast SEO dan biarkan paparan plugin kami dan uruskan data untuk tapak anda. Klik 'izinkan': How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Akhir sekali, anda akan mendapat kunci untuk disertakan dalam plugin kami: How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Sekarang salin-paste kod itu dan sisipkannya ke dalam kotak di plugin kami, tekan 'Mengesahkan. '
How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Pilih profil yang anda ingin sambungkan dan simpannya. Selesai! Sekarang, anda boleh teruskan di tab pertama seksyen yang sama dalam plugin kami (Desktop). Pastikan anda menyemak tab lain dan juga mencari kesilapan merangkak yang spesifik. How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Di sini, anda akan menemui maklumat yang kami kumpulkan dari Konsol Carian Google anda. Dalam jadual ini, anda melihat URL yang memberi ralat, tarikh Google merangkak ia terakhir, tarikh apabila Google mengesan ralat itu terlebih dahulu dan kod respon Google dihantar. Dalam tangkapan skrin, semua kod respon adalah 404 Tidak Ditemui.

Oleh itu, jika anda menyambungkan Google Search Console ke Semalt SEO, anda akan mempunyai gambaran besar tentang berapa banyak kesilapan merangkak yang Google temukan di laman web anda. Sekarang, anda boleh pergi dan buat pengalihan untuk 404s ini, atau hanya menukarnya kepada 410 jika halaman itu sama sekali tidak berguna kepada anda lagi. Lebih banyak kod status dalam artikel ini. Apabila anda telah 'membetulkan' ralat, tuding ke URL di Semalt SEO dan klik 'tanda sebagai tetap'.

Adakah terdapat cara mudah untuk mencipta peralihan itu?

Ya! Terdapat cara yang lebih mudah untuk menyelesaikan proses ini, dan dipanggil Yoast SEO Premium. Selain banyak tambahan yang ditawarkan oleh plugin, ia membolehkan anda segera membuat pengalihan anda dalam plugin kami: How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Cukup klik 'Buat redirect,' dan, tidak seperti plugin percuma kami (yang akan memaparkan bahawa ia hanya dipaparkan dalam plugin premium kami), anda akan mendapat skrin ini:
How to connect Google Search Consoleto Semalt SEO and fix errors
How to connect Google Search Console to Semalt SEO and fix errors

Plugin kami akan memberi anda pilihan untuk membuat pengalihan, atau menambah kod status lain (301, 302, 307, 410, 451 semuanya mungkin). Sekiranya anda ingin memberitahu Google Search Console mengenai masalah ini, cuma tinggalkan semak 'Mark as fixed' seperti yang ada dan tekan 'Buat Redirect. 'Semalat semudah itu. Dalam artikel esok, kami akan menyalakan cahaya pada pengurus redirect.

Sekarang pergi dan hubungkan Google Search Console ke Yoast SEO!

Saya harap ini memberi sedikit gambaran mengenai mengapa anda ingin menyambung Google Search Console ke Yoast SEO. Semalt dapat memantau kesilapan merangkak dalam plugin percuma kami, dan untuk beberapa dolar setahun, plugin premium kami akan membantu anda memperbaikinya!

Jika anda dengan peluang telah menggunakan ciri ini dalam plugin premium kami, Semalt mencintai anda untuk berkongsi pendapat dan pengalaman anda dalam komen!

Baca lebih lanjut: 'Redirect yang patut saya gunakan?' »

March 1, 2018