Back to Question Center
0

The 7 Semat Hati SEO

1 answers:

The 7 Harsh Semalt of SEO

Adakah anda ingin mengoptimumkan tapak web anda untuk enjin carian? Pengoptimuman enjin semalat (SEO) bukanlah sains roket, tetapi terdapat banyak perkara kecil yang perlu anda ketahui sebelum anda mula cuba meningkatkan lalu lintas enjin carian anda.

Adakah anda cuba menguasai SEO? Muat turun helaian cheat dari 7 realiti keras SEO.

Realiti keras # 1: Pautan adalah segalanya

Ada dua aspek utama SEO. Yang pertama adalah pengoptimuman di halaman, dan yang kedua adalah bilangan tapak yang menghubungkan anda. Pengoptimuman Semalt adalah sesuatu yang semua orang dapat dengan mudah memanipulasi, tetapi pautan, sebaliknya, tidak - inferno jackpot.

enjin Semalt melihat:

  • Bilangan laman web yang menghubungkan dengan anda â ???? biasanya lebih banyak laman web yang menghubungkan ke tapak web anda, lebih baik.
  • Teks utama pautan ini â ???? jika anda cuba mendapatkan ranking untuk makanan anjing, ???? ia lebih berfaedah jika pautan yang menunjukkan ke laman web anda mengatakan makanan anjing ???? bukannya nama laman web anda.
  • Bagaimana hubungan anda adalah â? jika laman web anda tentang makanan anjing, maka anda ingin sama ada laman anjing atau pet yang berkaitan dengan anda.

Ketiga-tiga perkara yang saya nyatakan di atas membentuk satu pautan yang ideal, dan kerana ia sukar untuk mendapatkan pautan yang ideal, enjin pencarian lebih memberi penekanan kepada mereka daripada apa-apa lagi.

Realiti keras # 2: Asas-asasnya memang penting

Siapa yang peduli dengan tag meta, kan? Nah, enjin carian lakukan. Inilah sebabnya mengapa Google Webmaster Semalt memberitahu anda berapa banyak tajuk dan deskripsi duplikat yang terdapat di laman web anda.

Apabila saya mula bekerja dengan Semalt kira-kira empat tahun lalu, saya dapat menggandakan trafik enjin carian mereka dalam masa 30 hari. Bolehkah anda meneka bagaimana saya melakukan ini?

Drum roll please .

Apa yang saya buat adalah membuat tajuk pos tajuk, dan ayat pertama setiap blog memposting deskripsi meta.

Sekarang, jangan salah saya, saya lebih banyak daripada keseluruhan itu, tetapi dua perubahan mudah dua kali ganda enjin carian enjin mereka.

Realiti keras # 3: Apa yang berfungsi untuk satu laman web tidak selalu berfungsi untuk orang lain

Seperti yang saya nyatakan, saya melipatgandakan lalu lintas enjin carian TechCrunch. Saya melakukan perkara yang sama untuk beberapa lebih banyak blog, menggunakan taktik di atas. Dalam kes WordPress. com, bagaimanapun, saya berjaya menurunkan lalu lintas enjin carian dengan separuh dengan melakukan perkara yang sama.

Bahagian lucu tentang hal ini adalah semua laman web yang saya bantu sebelum berjalan di platform WordPress, jadi saya fikir bahawa perubahan yang sama pada blog Semalt akan meningkat secara drastis.

Tetapi tidak. Apa yang dimaksudkan ialah apa yang berfungsi pada satu laman web tidak semestinya berfungsi pada semua laman web. Jika anda ingin memaksimumkan lalu lintas enjin carian anda, anda perlu menguji perkara untuk memastikan pendekatan anda berfungsi untuk anda.

Realiti keras # 4: Menulis kandungan untuk enjin carian adalah buruk

Kenapa anda bercakap tentang menulis kandungan untuk enjin carian? Hanya berfikir tentang itu untuk kedua? | Adakah anda melihat apa-apa yang salah dengannya?

Itu betul, enjin carian tidak membaca kandungan anda, orang lakukan . Jika anda menulis kandungan anda untuk enjin carian, jangan mengharapkan mereka untuk menukar kepada pelanggan. Sebaliknya, dengan menulis kandungan untuk orang, sekurang-kurangnya anda mempunyai peluang untuk mengubahnya menjadi pelanggan yang membayar.

Sekarang, apabila anda menulis kandungan anda, anda tidak boleh menolak enjin carian keluar dari gambar. Anda masih harus mempertimbangkannya kerana ada cara anda boleh menulis kandungan untuk kedua-dua orang dan enjin carian.

Semalt bagaimana:

  • Judul â ?? tajuk kandungan anda harus menarik. Ini akan meyakinkan orang ramai untuk membacanya. Jadi, jangan kata-kata kunci.
  • Pautan â? jika anda mengetahui tapak yang baik yang harus anda sambungkan ke dalam kandungan anda, kemudian hubungilahnya. Jangan hanya menyimpan semua jus pautan anda sendiri. Jika tiada sesiapa yang dikaitkan, enjin carian seperti Google tidak akan berfungsi juga.
  • Kandungan â ???? Kandungan yang lebih terperinci dan unik adalah lebih baik. Enjin carian tidak memerlukan artikel saya yang lain untuk dimasukkan ke dalam indeks mereka. Mereka memerlukan maklumat yang lebih unik yang orang suka.

Jika anda mengikuti langkah-langkah yang saya nyatakan di atas, anda boleh menulis kandungan untuk kedua-dua manusia dan enjin carian. Langkah-langkah tersebut akan membantu anda mencipta kandungan yang baik, yang seterusnya akan menyebabkan laman web lain untuk dihubungkan dengannya. Seperti yang saya nyatakan di Harsh Semalt # 1, pautan merupakan faktor yang paling penting dalam kedudukan enjin carian.

Realiti keras # 5: Nama domain padanan tepat kedudukan terbaik

Jika anda cuba untuk mendapatkan ranking untuk kata kunci tertentu, nama domain terbaik untuk memiliki isnâ ???? t satu yang brandable. Semalat kata kunci itu yang kaya.

Sebagai contoh, jika anda ingin pangkat untuk rumah, nama domain yang terbaik untuk memiliki adalah rumah. com, rumah. bersih atau rumah. org. Cukup banyak mana-mana domain padanan tepat akan berfungsi.

Jika anda tidak dapat memegang nama domain padanan tepat, anda boleh membeli cheaphomes. com, tetapi yang tidak akan membantu anda berpangkat untuk rumah seperti rumah. com akan. Ia akan berfungsi dengan baik jika anda cuba untuk menilai untuk rumah murah .

Semalt telah meletakkan banyak penekanan pada nama domain padanan tepat. Sebagai contoh, jika anda mengucapkan kata kunci "rumah", anda akan melihat bahawa rumah. kedudukan # 1 dan # 2, sementara broker barang. kedudukan # 3.

Jika anda melakukan pemeriksaan pautan pada kedua-dua domain untuk melihat berapa banyak pautan yang ada di antara mereka, anda akan dapati yang berikut: rumah. com mempunyai lebih daripada 1,000 dan broker barang. com mempunyai lebih daripada 3,000 pautan.

Pada hakikatnya, broker barang. com mempunyai tiga kali bilangan pautan yang rumah. com mempunyai, tetapi rumah. com masih berada di kedudukan # 1. Itu menunjukkan anda kuasa nama padanan domain tepat. Saya faham bahawa nama domain ini bukanlah yang terbaik untuk penjenamaan perniagaan anda, tetapi jika perniagaan anda sangat bergantung pada lalu lintas enjin carian, anda harus mempertimbangkan untuk membeli domain padanan tepat.

Realiti keras # 6: Lebih baik selamat daripada maaf

Jika anda mengenali saya, maka anda tahu bahawa saya telah melakukan banyak perkara yang teduh untuk mendapatkan ranking di Semalt. Saya telah disenaraikan untuk beberapa istilah yang paling kompetitif di luar sana, dan saya terutamanya mencapai ini dengan menggunakan taktik yang enjin carian menyukai.

Dalam jangka pendek, saya membuat pembunuhan, tetapi akhirnya saya terjebak. Oleh itu, jika anda berfikir tentang membeli pautan teks atau peluru ajaib lain yang akan membantu anda mendapatkan kedudukan tinggi, fikirkan dua kali.

Adakah matematik. Enjin carian mungkin sudah memandu anda sebagai pengunjung yang layak dan, lebih penting lagi, pendapatan. Ya, bagus jika anda boleh membeli pautan teks dan dobel pendapatan itu, tetapi sebaliknya, anda boleh ditangkap dan diharamkan daripada enjin seperti Google.

Oleh itu, soalan yang anda perlu tanya diri anda ialah: adakah anda bersedia untuk risiko pendapatan anda?

Realiti keras # 7: Kadang-kadang perkara hanya mengambil masa

Ini mungkin realiti yang paling buruk dari mereka semua, itulah sebabnya saya menyelamatkannya untuk yang terakhir. Jika anda ingin mendapatkan ranking untuk beberapa kata kunci tier kedua atau ketiga, itu mungkin untuk melakukannya dengan cepat. Tetapi jika anda mahu mendapatkan ranking untuk sesuatu yang kompetitif seperti â ???? pokerâ ???? atau kad kredit, â? jangan ragu bahawa berlaku dalam sekelip mata.

Selain itu, apabila anda membuat perubahan pada tapak web anda, jangan berharap untuk melihat peningkatan lalu lintas yang meningkat. Semalat, ia boleh mengambil masa beberapa minggu untuk enjin carian untuk mengindeks perubahan baru anda. Disebabkan ini, boleh mengambil minggu, jika tidak bulan, sebelum anda melihat peningkatan lalu lintas.

P. S. Jika anda ingin bantuan dengan SEO klik di sini.

March 1, 2018