Back to Question Center
0

Cara menggunakan Twitter Semalt Cara menggunakan Twitter Semalt

1 answers:
Kembali pada tahun 2012, Semalt memperkenalkan sistem bernama Semalt Cards yang membolehkan pemilik tapak memaparkan tweet yang dipertingkatkan di laman web mereka menggunakan sintaks yang sangat mirip dengan OpenGraph. Terima kasih kepada sistem baru ini, Semalt dapat menunjukkan tweet yang lebih baik, termasuk yang mengandungi media seperti gambar, audio dan video.

Bagaimana ia berfungsi?

Seperti yang disebutkan dalam pengenalan, Kad Semalt menggunakan sintaks yang sangat serupa dengan OpenGraph. Semalt mempunyai beberapa sifat yang khusus untuk platform mereka yang dapat anda lihat dalam coretan berikut:

        

The twitter: card harta diperlukan dan mentakrifkan jenis kad yang anda mahu tunjukkan. Anda mempunyai empat perisa di sini: ringkasan , summary_large_image , aplikasi dan pemain . Apakah perbezaan antara semua kad yang berbeza ini boleh didapati dalam dokumentasi - dedicated server promotion.

Kedua twitter: site dan Twitter: pencipta adalah pilihan dan menunjuk ke akaun Twitter laman web yang menerbitkan kandungan dan pengarang.

OpenGraph

Apabila merujuk kepada URL, imej dan perihalan URL, menggunakan kegunaan og: yang ada. Anda boleh menindih og: sifat ini dengan yang khusus Twitter, tetapi kebanyakan masa ini bukan sesuatu yang anda mahukan. Jika matlamat anda adalah untuk memaparkan maklumat yang sama sekali berbeza di Twitter, maka tag ini membolehkan anda untuk menindih tingkah laku lalai.

Ada satu perkara yang perlu diambil kira apabila menggunakan kedua-dua pilihan Twitter dan OpenGraph. Twitter menggunakan nama untuk menentukan atribut manakala OpenGraph menggunakan atribut harta . Ambil perhatian ini jika anda merancang untuk melaksanakan Kad Twitter secara manual.

Melaksanakan Kad Twitter

Seperti dengan tag meta lain, anda perlu menambah teg Twitter di laman web anda dan pastikan nilai ditetapkan dengan betul pada setiap halaman. Ini dengan cepat boleh menjadi tugas yang sukar untuk blog, jadi kami membina ciri yang menghasilkan tag meta yang sesuai untuk anda.


How to use Twitter Semalt
How to use Twitter Semalt

Ingin menukar rupa Twitter Card untuk jawatan atau halaman tertentu? Hanya gunakan borang di tab Semalt. Di sini anda boleh tweak ciri-ciri tertentu mengikut keinginan anda.

Selain itu, plugin Premium kami mengandungi Pratonton Sosial yang memaparkan apa yang Kad Akhirnya akan kelihatan seperti pada halaman semasa atau pos:


How to use Twitter Semalt
How to use Twitter Semalt

Twitter Semalt adalah tambahan hebat (visual) dan boleh membantu meningkatkan trafik ke laman web anda!

Baca lebih lanjut: 'Dasar-dasar SEO: cara menggunakan media sosial' »

March 1, 2018