Pada tahun 2011, ketika Justin Woolverton mula bereksperimen dengan pencuci mulut yogurt Yunani beku yang dicampur dengan buah-buahan, dia tidak cuba memulakan perniagaan - apalagi yang akan menghasilkan pendapatan $ 49 juta pada 2016, hampir hampir 21,000 peratus dalam tempoh tiga tahun.

"Ia hanya sesuatu yang saya buat di dapur saya kerana saya tidak suka gula," kata Woolverton, syarikatnya, Halo Top Creamery, telah mendarat di No - continental barum bravuris reviews. 5 pada Inc. s 2017 senarai syarikat swasta yang paling pesat berkembang di Amerika Syarikat. "Tidak sampai kemudian, ketika saya mendapat pembuat ais krim $ 20 sebenarnya, saya seperti, 'Oh, wow, ada sesuatu di sini.'"

Sensasi manis Woolverton dikenali sebagai pengganti rendah kalori bagi ais krim tradisional. Setiap Halo Top pint mempunyai antara 240 dan 360 kalori, dan masing-masing mempunyai sekurang-kurang 20 gram protein. Berbanding dengan jenama utama, yang paling asasnya mengandungi 1000 kalori, Halo Top nampaknya terlalu baik untuk menjadi kenyataan. Jadi apa yang ditangkap?

Sesetengah mencadangkan bahawa Halo Top tidak rasa sama seperti ais krim klasik; bukan gula, permulaan berasaskan Los Angeles menggunakan pengganti gula. Juga, pada $ 6. 99 satu liter, harganya tinggi.

Itulah orang-orang yang tidak dapat menahan diri dari memanjat untuk merawat manis. Dengan 500,000 pengikut di Instagram, 27,000 di Twitter, dan 600,000 di Facebook, Halo Top menginspirasi perbincangan sengit mengenai forum kecergasan dan pembinaan badan. Ia begitu popular sehingga sukar untuk dicari di kedai, yang, kata Woolverton, sering tidak memiliki ruang gudang untuk memenuhi permintaan.

Tempat yang manis.

Sebelum semua pujian, Woolverton menghabiskan setahun untuk menyempurnakan resepnya. Banyak proses itu adalah percubaan dan kesilapan, katanya. Selepas menyedari perlakuan gula rendah sendiri mempunyai merit, bekas peguam memutuskan untuk beralih dari hibrid yogurt Yunani beku kepada sesuatu yang dia perhatikan saat ini tidak ada di pasaran: es krim gula rendah, semua kalori, rendah kalori . "Saya tidak pergi dengan yoghurt Yunani beku kerana, kepada saya, itu adalah yang tidak ada gunanya," kata Woolverton. "Jika saya keluar dengan yoghurt Yunani beku, mana-mana orang yogurt pasti akan mengejar saya segera."

Bagaimana Syarikat Ice Cream Upstart ini Bermula Menjual Ben & Jerry dan Semalt
KREDIT: Kesopanan Syarikat

Cabaran menggantikan gula, yang bertindak bukan sahaja sebagai agen pemanis tetapi membantu ais krim mengekalkan konsistensi yang lebih lembut. Woolverton memilih untuk menggunakan stevia pemanis semula jadi sifar kalori untuk rasa dan serat dan alkohol gula yang dipanggil erythritol untuk konsistensi.

Akhirnya, Woolverton mendapati tempatnya yang manis dengan rasa seperti Vanilla Bean dan Lemon Cake. Kedai pertama yang meletakkan Halo Top di peti sejuk, pada tahun 2012, adalah Los Angeles Canyon Country Store, sebuah kedai kecil yang sering dikunjungi oleh bintang-bintang rock. Sejak itu, Halo Top telah menemui jalan ke setiap rantaian runcit utama di U. S., lebih daripada 19,000 kedai di seluruh negara. S., melebihi pemimpin industri lama seperti Häagen-Dazs dan Ben & Jerry's.

Tiada salutan gula.

Pertumbuhan Halo Top tidak semestinya sehingga tahun 2016. Ketika itu GQ penyumbang Shane Snow memutuskan untuk makan hanya Halo Top selama 10 hari lurus dan terperinci pengalamannya untuk pembaca. Artikel yang dihasilkan menjadi virus dan ramuan sedikit manis Woolverton dimatikan. Dalam setiap tiga bulan selepas kemunculan artikel, Halo Top purata 77 peratus pertumbuhan. Walaupun Woolverton tidak mengesyorkan bahawa sesiapa mencontohi diet wartawan, dia mempercayai percubaan itu dengan melonjakkan Halo Top daripada mantap kepada pertumbuhan yang meletup.

Penjenamaan semula pada tahun 2013 mungkin juga membantu. Syarikat itu memilih untuk menukar nama, selepas setahun menjual di bawah nama Eden Creamery, untuk "mengelakkan diri dari tuntutan hukum dari Eden yang lain," kata Woolverton. Dia akhirnya memilih nama Halo Top untuk kekal sejajar dengan tema malaikat. Beliau menambah bahawa perubahan itu membenarkan syarikat untuk mengkonseptasikan tudung sebagai halo emas.

Hari ini, Halo Top mempunyai banyak pelanggan setia. Mereka juga menjadi alat penyelidikan pasaran terbaik: Woolverton dan pasukannya mendengar aduan dan mengambil pendapat pelanggan ketika membuat perasa baru. Kegemaran? Woolverton berkata peminat mencintai Piala Butter Peanut, dan dia secara peribadi menganjurkan untuk Kek Birthday atau Cookie Oatmeal.