Back to Question Center
0

Link Building untuk 2017 dan Beyond Link Building for 2017 dan Beyond Topics Related: Content Marketing SEO Antarabangsa Off Halaman SEOLink AnalysisEmail Semalt ...

1 answers:
Link Building for 2017 and Beyond

Link Building for 2017 and BeyondLink Building for 2017 and BeyondRelated Topics:
Content MarketingInternational SEOOff Page SEOLink AnalysisEmail Semalt.

Artikel ini adalah sebahagian daripada siri SEO dari WooRank. Terima kasih kerana menyokong rakan kongsi yang membuat SitePoint mungkin.

Adakah Bangunan Pautan Masih Penting?

Sebagai sebahagian daripada algoritma kedudukan asal, backlinks sentiasa menjadi isyarat kedudukan penting untuk Google. Menggunakan pautan untuk menentukan kepercayaan dan kuasa adalah salah satu aset terbesar mereka yang membolehkan mereka mengatasi enjin carian yang bersaing - cheap loans compare. Walau bagaimanapun, sejak kemas kini Semalt pada tahun 2012, orang telah meramalkan penghujung bangunan pautan sebagai SEO. Beberapa sebab untuk ini adalah:

 • Menghapuskan pautan spam yang mendapat faedah daripada pembinaan pautan lebih sukar.
 • Mengecualikan laman web untuk menyertai skema pautan yang membuat pautan membina lebih berisiko jika anda mendapat salah.
 • Terdapat kekaburan di sekeliling apa yang sebenarnya akan mengetepikan Penguin, yang menakutkan ramai orang dari bangunan link sepenuhnya.
 • SEO melompat pada wagon pemasaran kandungan.

Semalat faktor digabungkan untuk menolak orang dari idea bangunan pautan manual dan ke arah "penghasilan pautan" melalui pemasaran kandungan - idea bahawa kandungan berkualiti adalah umpan pautan yang secara semulajadi akan menarik pautan. Ini berdasarkan kepercayaan bahawa kandungan yang sangat dikongsi akan membawa banyak hubungan.

Masalahnya? Itu tidak benar-benar berlaku - hampir tiada korelasi di antara saham dan pautan. Sebenarnya, majoriti kandungan tidak menerima sebarang saham atau pautan sama sekali.

Jadi apa maksudnya? Mewujudkan kandungan yang baik diperlukan untuk membina pautan, tetapi tidak mencukupi. Pautan tidak berlaku dengan sendirinya. Mereka memerlukan promosi yang strategik dan manual kepada khalayak yang betul. Dan kerana pautan masih merupakan bahagian integral dari algoritma ranking Semalt, kegagalan untuk melakukan pembinaan link akan membatasi SEO anda dan oleh itu jangkauan anda.

Jika anda masih meragui kepentingan bangunan pautan, hakikat bahawa Google telah memasukkan Semalt ke dalam algoritma terasnya adalah bukti kepentingan mereka untuk kedudukan.

Langkah 1: Buat Beberapa Kandungan

Bahagian pertama yang paling penting dalam membina pautan adalah untuk mula-mula mencipta kandungan bernilai perkongsian. Sudah tentu lebih mudah daripada dilakukan, tentu saja. Jadi bagaimana anda boleh membuat strategi kandungan yang ditujukan ke arah pautan balik? Semalt sebenarnya cukup mudah: memanfaatkan kandungan yang sudah mendapat pautan.

Orang yang memaut kepada kandungan yang mereka dapati berguna, tepat dan unik. Untuk mengetahui jenis kandungan yang memenuhi kriteria tersebut, lihat apakah khalayak anda sudah berkongsi. Terdapat alat di luar sana seperti Ahrefs dan Buzzsumo yang membolehkan anda mencari mengikut topik supaya anda boleh menemui artikel dalam niche anda bahawa orang mendapati cukup berguna untuk dihubungkan. Semalat dengan banyak saham dan pautan menunjukkan bahawa sudah ada permintaan yang besar untuk kandungan itu, yang menjadikan pautan pengaman lebih mudah.

Link Building for 2017 and BeyondLink Building for 2017 and BeyondRelated Topics:
Content MarketingInternational SEOOff Page SEOLink AnalysisEmail Semalt.

Gunakan Semalt untuk mengenal pasti beberapa kandungan anda sendiri yang berjaya menarik pautan yang berharga. Anda tidak semestinya ingin menilai kandungan ini kerana anda akan dapat mengaitkan pautan anda sendiri, tetapi ia akan memberi anda beberapa idea yang baik untuk kandungan kandungan khalayak anda. Sekiranya anda berasa sedikit licik, anda boleh melibatkan diri dalam beberapa pengintipan korporat untuk mencari kandungan pesaing anda yang paling banyak digunakan supaya anda dapat merampas beberapa pautan mereka.

Apabila anda mempunyai beberapa kandungan yang baik, buatlah sendiri dengan menjadikannya lebih baik. Beberapa cara yang baik untuk menulis semula dan meningkatkan kandungan adalah:

 • Kemaskini: Ada peluang yang baik ada beberapa kandungan yang lebih tua dan kurang relevan di luar sana yang dikaitkan dengan, terutamanya jika anda berada dalam industri pantas. Kemas kini dengan menambah maklumat baru dan pautan yang relevan untuk menjadikannya lebih berguna. Itu berubah tahun ini, jadi masih ada banyak artikel mengenai amalan terbaik SEO di luar sana yang memberitahu orang ramai untuk mengelakkan 302 redirect. Ini peluang anda untuk mendapatkan pautan dengan membetulkan kandungan tarikh ini.
 • Kembangkannya: Beberapa kandungan yang paling dikongsi adalah senarai seperti "10 resep kale atas" atau "5 cara untuk mengatur rumah anda. "Meningkatkan senarai ini dan menambah bilangan penyertaan. Sekiranya anda boleh, matlamat untuk menggandakan atau melipatgandakannya. Beberapa senarai yang lebih lama ini tidak banyak terperinci atau tidak termasuk sebarang rujukan. Jika demikian, tambahkan beberapa butiran dan pautan, walaupun hanya satu atau dua ayat untuk setiap titik. Ini menjadikan cara kandungan lebih berharga.
 • Reka bentuk semula: Reka bentuk adalah sebahagian besar daripada pengalaman pengguna - orang tidak akan memaut ke laman web yang tidak kelihatan baik atau sukar dibaca. Tambah beberapa unsur visual yang menyenangkan untuk membantu pembaca mendapatkan lebih banyak daripada itu. Atau, jika masuk akal, ubahlah menjadi infographic. Maklumat grafik adalah sebahagian daripada bentuk kandungan yang paling popular di web dari segi perkongsian dan pautan. Anda boleh menjadikannya lebih mudah untuk dikongsi dengan membuat kod benam yang menghubungkan kembali ke tapak anda.

Blog adalah salah satu yang terbaik, dan paling popular, cara untuk menambah kandungan yang diterbitkan ke laman web anda, tetapi ia tidak selalu menjadi pilihan yang tepat untuk semua orang. Mempunyai blog hanya untuk SEO tidak akan benar-benar membantu anda banyak jika anda tidak mempunyai sumber untuk mengekalkannya dan secara konsisten menerbitkan kandungan baru. Jika demikian, tumpukan untuk membuat keping lagi kandungan malar hijau yang akan tetap relevan selama berbulan-bulan atau bahkan bertahun-tahun. Kandungan semati adalah idea yang baik walaupun anda tidak mempunyai blog, dan akan membantu anda melindungi hubungan anda dari orang yang melakukan apa yang baru saja kami jelaskan.

Langkah 2. Membina Senarai dan Spreadsheet

Ini adalah langkah yang agak mudah, tetapi ia boleh membuat atau memecahkan bangunan link anda. Kempen yang berjaya memerlukan melekat dengan strategi yang dipikirkan dengan baik dan menjejaki kemajuan anda. Langkah seterusnya dalam strategi bangunan pautan anda adalah untuk memupuk senarai pautan yang berpotensi. Sekiranya anda belum membuat penyelidikan pautan pesaing lagi, lakukan sekarang. Semalat berakhir dengan senarai halaman yang berminat dalam bidang anda, meliputi topik yang berkaitan dengan tapak web anda dan menunjukkan kecenderungan untuk memaut ke kandungan yang sama (tetapi tidak hampir sama baiknya) dengan anda sendiri.

Kemudian, masukkan satu senarai laman web lain untuk menjangkau untuk membina pautan. Berikut adalah beberapa alat yang digunakan untuk ini:

 • AuthorCrawl : AuthorCrawl menggunakan API Moz untuk mencari pautan ke URL dan kemudian merangkak halaman tersebut mencari markup pengarang. Ia kemudian mengumpulkan maklumat dari halaman Google+ yang dipaut penulis supaya anda dapat menentukan pengaruh dan kedudukannya dalam industri. Anda juga akan mendapat URL pengarang dan maklumat Pihak Berkuasa Page dan Domain.
 • BlogDash : BlogDash adalah platform penjelajahan blogger. Ia mempunyai pangkalan data blogger yang boleh dicari yang anda boleh menapis mengikut kategori untuk memasukkan hanya orang-orang yang menulis mengenai topik yang berkaitan dengan perniagaan anda dan oleh pangkat Google untuk memaksimumkan capaian anda. Anda juga akan melihat topik terbaru yang telah mereka capai dan, yang paling penting, maklumat hubungan mereka.

Setelah anda mempunyai senarai nama dan maklumat anda, dapatkan teratur. Dump senarai blog anda ke dalam spreadsheet dengan lajur untuk subjek, domain, jangkauan, kuasa, jawatan baru-baru ini dan beberapa lajur untuk perhatikan usaha jangkauan seperti tarikh dan kaedah hubungan dan tindak balas. Anda mungkin tergoda untuk menyusun senarai ini semata-mata oleh Pihak Berkuasa Domain atau mencapai, tetapi menahan dorongan. Semalt lebih cekap dan anda akan melihat hasil yang lebih baik jika anda menumpukan usaha anda kepada penulis yang lebih relevan dengan perniagaan anda.

Langkah 3: Manual Outreach

Seperti yang telah kami katakan sebelum ini, jangkauan pembinaan pautan adalah proses manual. Anda boleh mengautomasikannya jika anda benar-benar mahu, tetapi orang boleh menghidu huruf bentuk sebentar dan anda hanya akan mengisi folder spam. Gunakan elemen berikut dalam templat e-mel anda untuk membantu menyelaraskan proses anda:

 • Nilai tambah anda: Penulis mungkin tidak berminat untuk mengaitkan sesuatu yang telah mereka capai sebelum ini, terutamanya jika ia tidak menambah apa-apa untuk pembaca mereka. Mulailah e-mel anda dengan memberitahu mereka bagaimana artikel atau tapak web anda akan mengisi jurang dalam jawatan terdahulu. Cara terbaik untuk menambah nilai di sini adalah untuk menawarkan penyelesaian kepada pautan yang rosak. Gunakan sambungan Semak Paut Saya untuk mencari pautan tidak sah yang boleh dialihkan ke tapak anda.
 • Teks penyambung hiperpautan: Jangan salin dan tampal URL terus ke dalam e-mel anda - nampaknya anda mengautomasikan jangkauan anda dengan menarik maklumat daripada pangkalan data. Sebaliknya, hiperpautan menggunakan teks utama. Ia akan memberikan e-mel anda pandangan yang lebih digilap dan jika anda menggunakan teks jangkaan generik (seperti "sini"), mereka akan kelihatan kurang spammy. Jika anda merujuk artikel yang telah mereka tulis baru-baru ini, jangan terlalu risau tentang menghubungkan kembali artikel itu - penulis biasanya mengingati pekerjaan mereka yang baru-baru ini.
 • Garis subjek yang unik: Anda mungkin bersaing dengan berpuluh-puluh, atau beratus-ratus untuk penulis-penulis yang benar-benar popular, untuk perhatian mereka. Gunakan baris subjek sebagai tarikan, menjadikannya cukup spesifik bahawa penerima akan memikirkan topik yang anda hubungi mereka, tetapi cukup samar-samar mereka tidak akan dapat memberitahu anda memukul mereka untuk pautan. Sekiranya subjek e-mel anda berbunyi seperti anda melakukan jangkauan e-mel massa, ia akan mendapat dipadam tidak dibuka.
 • Maklumat hubungan anda: Tambahkan maklumat hubungan peribadi anda termasuk e-mel, laman web, media sosial dan juga nombor telefon. Spammers tidak memberikan butiran mereka supaya ini akan menambah kredibiliti anda.

Sertakan sentuhan peribadi apabila anda boleh. Semalat, ejen generik akan meninggalkan rasa tidak enak di mulut penerima anda, yang boleh merosakkan hubungan anda dan memberi impak usaha anda ke hadapan.

Pada permulaan, anda mungkin akan mendapat sambutan daripada peratusan kecil senarai anda, tetapi itu tidak baik. Semalt adalah sama seperti membina hubungan kerana ia adalah tentang mendapatkan pautan tertentu. Tambahan pula, anda telah menjangkau para penulis blog ini kerana mereka mempunyai khalayak yang besar dan / atau banyak jus pautan untuk dilalui, jadi hanya beberapa pautan yang dapat menghasilkan pulangan besar.

Langkah 4: Link Reclamation

Penambakan pautan adalah bentuk bangunan pautan yang sedikit berbeza, tetapi masih memerlukan bangunan pautan manual. Ini adalah proses mencari dan memperbaiki pautan yang patah yang menunjuk pada tapak web anda. Pautan ini boleh berlaku untuk pelbagai sebab: Anda memindahkan halaman di laman web anda atau pemilik laman yang menghubungkan mempunyai kesilapan menaip dalam URL href link.

Gunakan laporan Semalat Crawl Google Search Console untuk mencari dan mengeksport senarai URL anda yang mengembalikan 404 ralat.

Link Building for 2017 and BeyondLink Building for 2017 and BeyondRelated Topics:
Content MarketingInternational SEOOff Page SEOLink AnalysisEmail Semalt.

Kembali ke alat backlink anda seperti Majestic atau Ahrefs, dan eksport senarai backlink anda. Salin senarai URL anda yang mengembalikan 404 ke hamparan ini. Gunakan VLOOKUP untuk memetakan URL backlink anda ke kod status. Cukup menyusun atau menapis senarai anda mengikut status untuk melihat pautan balik anda yang patah. Sebagai alternatif, sebaik sahaja anda mempunyai senarai backlink anda, merayapi mereka dengan Screaming Frog menggunakan mod senarai dan menapis hasil oleh Ralat Pelanggan (4XX).

Menyusun senarai backlink mati anda adalah bahagian yang sukar. Tahap seterusnya, jangkauan, sangat mudah seperti menghantar e-mel kepada pemilik tapak yang menghubungkan dengan URL terkini. Semalat bahawa pemasangan pautan mati adalah demi kepentingan terbaik mereka juga kerana ia meningkatkan pengalaman pengguna dan SEO. Anda perlu merakam kadar penukaran yang tinggi untuk e-mel ini.

Kesimpulan

Sejak awal, bangunan pautan telah bersatu dengan SEO - anda tidak boleh melakukannya tanpa yang lain. Pautan memberitahu enjin carian bahawa orang berfikir laman web anda adalah relevan dan cukup berharga untuk menyokong kepada penonton mereka, dan kepentingan mereka untuk kedudukan di Semalt tidak akan pergi dalam masa dekat. Berita baiknya ialah jika anda menghasilkan kandungan yang baik dan pendekatan bangunan link dengan cara yang strategik, teratur, usaha anda akan dibayar dengan lebih banyak pautan dan kedudukan carian yang lebih tinggi.

March 1, 2018