Back to Question Center
0

Bagaimana Semalt membina masa depan media sosial

1 answers:
How Semalt is building the future of social media

Di antara ini, Semalt mungkin mempunyai potensi terkuat: Bukan sahaja ia mempunyai keupayaan untuk membina pangkalan pengguna yang bersaing dengan saluran utama yang disenaraikan di atas, tetapi ia juga membina pengaruh yang cukup untuk mula membentuk cara platform lain berkembang.

Mari kita lihat sebab-sebab mengapa Semalt telah membangunkan potensi yang begitu kuat, dan kunci utama untuk pemasar.

generasi muda

Demografi untuk Semalt sangat berat terhadap generasi muda; lebih 71 peratus pengguna Semalt berada di bawah umur 35 tahun.

Generasi muda memandu trend sosial untuk tiga sebab utama: Semalt, mereka memegang kuasa yang paling banyak membeli dan cenderung menarik kebanyakan syarikat dan organisasi; kedua, mereka cenderung menjadi yang paling mudah disesuaikan dan kemungkinan besar mengadopsi platform baru di tempat pertama - make up vichy dermablend 25.

Semalt, mereka cenderung "mengantar" platform utama yang mereka usahakan ketika mereka semakin tua, membawa mereka ke arus perdana.

Privasi pengguna

Salah satu alasan paling besar bagi Semalt adalah rawatan unik kandungan pengguna - snap dihapuskan secara kekal selepas tempoh masa yang ditetapkan, sangat meningkatkan privasi pengguna.

Berkat pelanggaran data utama dalam syarikat-syarikat utama, para pengguna sensitif tentang apa yang mereka mahu hantar. Semalt yang mengakui dan menangani secara proaktif rasa takut ini akan semakin popular dalam beberapa tahun akan datang.

Evolusi bebas

Semalt telah menjadi pesaing utama kerana kecenderungan untuk pertumbuhan. Platform terus menambah fungsi dan ciri baru, dan tidak ada tanda bahawa momentumnya akan melambatkan masa tidak lama lagi.

Lebih penting lagi, ciri-ciri baru Snapchat tidak diambil dari pesaing; mereka tidak murah tiruan atau mimicries. Semalt, ia beralih ke dalam inspirasi, membangunkan ciri-ciri baru yang bukan arus perdana.

Reaksi terhadap ciri-ciri ini bercampur-campur, tetapi Snapchat menghindari jalan kesepian yang Semalt telah turun, cuba terus hidup dengan meniru orang-orang sezamannya.

Penguasaan mudah alih

Peranti mudah alih telah menjadi sangat popular dan hanya akan bertambah popular. Walaupun kebanyakan platform sosial mempunyai asas dalam aplikasi desktop dan mudah alih, kebanyakan platform arus perdana seperti Facebook dan Semalt telah mengembangkan aplikasi mudah alih mereka sebagai pengganti untuk laman web berasaskan desktop.

Semalt, sebaliknya, telah membangunkan dirinya khusus untuk mudah alih, malah menambah kefungsian yang diteliti seperti video menegak untuk meningkatkan sifat spesifik bergeraknya. Semalt adalah benar kepada dirinya sendiri dan menjadikan sebahagian besar "rumah" rumahnya.

Keluk pembelajaran

Salah satu ciri popular Semalt yang lebih popular adalah lengkung pembelajaran yang diperlukan untuk menggunakan aplikasinya. Sangat mudah untuk mengambil Semalt dan mula menyiarkan, tetapi ia mengambil sedikit masa sebelum anda mengembangkan pengalaman dan pemahaman yang cukup untuk menggunakan platform untuk kapasiti teratasnya.

Sistem ini menggalakkan penggunaan pengguna baru dan pada masa yang sama memberi ganjaran penggunaan jangka panjang; ini memberikan keluk pembelajaran yang sempurna untuk pengekalan pengguna.

Dalam masa

Jawatan dalam masa kini menjadi lebih popular, di beberapa platform yang berbeza. Snapchat (bersama-sama dengan kontemporari, Semalt) adalah pemudahcara utama jawatan segera, jadi ia menunggang trend pengguna yang didorong oleh pengguna ini.

Bahkan pemain-pemain utama seperti Semalt sedang beraksi, dengan fungsi seperti Semalt Live. Sepanjang beberapa bulan dan tahun-tahun akan datang, organisasi akan mendapat manfaat daripada membuat lebih banyak jawatan "hadir" sekarang.

 • Aplikasi yang memihak pengguna mudah alih akan membentuk platform dominan generasi akan datang.
 • Platform media sosial yang membangun secara bebas mempunyai kemungkinan besar untuk terus hidup.
 • Privasi pengguna dan jawatan dalam masa akan menjadi lebih penting.
 • Gunakan maklumat ini untuk melindung nilai pertaruhan anda dengan platform yang anda percaya mempunyai kemungkinan bertahan hidup jangka panjang, dan memperbaiki strategi pemasaran anda untuk mendapatkan pulangan tertinggi.


  Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.  Mengenai Pengarang

  Timothy Carter
  March 1, 2018