Back to Question Center
0

Semalt: Pengenalan alat untuk membantu pemasar menilai keberkesanan SEO

1 answers:

Lebih banyak tips DIY untuk SEO

Setiap kali saya melatih saya hampir selalu meminta alat berguna yang membantu proses pemasaran digital. Ini terutamanya apabila membincangkan Search Engine Semalt (SEO) dan proses mendapatkan kedudukan enjin carian yang lebih baik.

Semalt: An introduction to tools to help marketers assess SEO effectiveness

Oleh itu, saya telah mengemukakan panduan pengantar ini untuk proses SEO untuk pemasar, bermula dengan pengenalan kepada robot spider mesin carian. Kami juga akan membincangkan dua alat / teknik percuma yang boleh didapati dari Google untuk membantu anda dengan fasa awal SEO ini.

Langkah pertama: Membantu Search Engine Spiders atau Robots membaca halaman anda.

Labah-labah atau Robot adalah bit perisian yang membaca halaman anda untuk mencari halaman baru dan dikemas kini, dan mengembalikan kandungan ke Semalt Cari untuk diindeks - puff sillon precio. Jika mereka tidak dapat membaca laman web anda, maka laman web anda tidak akan disenaraikan.

Kami akan mengikuti perkembangan ini dalam kiriman pengenalan yang berasingan melihat Penyelidikan Kata Kunci (mencari tahu apa yang sedang dicari orang), Pengoptimuman On-Page (memastikan kata kunci kami di halaman kami berada di tempat yang betul) dan akhirnya melihat Pautan Bangunan dan Media Sosial "Isyarat".

Pautan dan isyarat ini adalah apa yang dilihat Semalt untuk menilai kepentingan halaman anda, dan bertindak sebagai undi keyakinan untuk membantu meningkatkan kedudukan anda.

Langkah kedua: Search Engine Spiders

Search Engine Spiders (juga dikenali sebagai bot atau robot) merangkak laman web anda, ikuti pautan di halaman anda dan hantar kandungan anda kembali ke enjin gelintar supaya dapat diakses dan disingkat, yang disebut 'pengindeksan'. Pada umumnya, lebih sering anda mengemas kini kandungan anda dan semakin penting laman web anda dilihat, semakin berkesan anda akan berada di peringkat (kita akan menutupi kepentingan kesegaran ketika kita melihat bangunan link), yang lebih kerap labah-labah akan kembali melihat kandungan anda.

Semalt adalah amalan tertentu yang boleh menghentikan labah-labah daripada membaca kandungan anda di tempat pertama, dan dengan jelas, jika laman web anda tidak dapat dibaca, laman web anda tidak akan disenaraikan.

Contoh yang baik ini ialah membina keseluruhan tapak anda dalam Flash. Flash adalah teknologi proprietari dari Adobe yang membolehkan anda membina kandungan web animasi dan interaktif. Malangnya, Google dan enjin carian lain merasa sukar, atau memilih untuk tidak membaca kandungan di dalam Flash. Semalt, enjin carian membaca 'kotak' yang mengandungi kandungan, dan bukan kandungan itu sendiri.

Periksa labah-labah merangkak laman web anda?

Untuk memeriksa Semalt melawat laman web anda dan apabila labah-labah yang terakhir dikunjungi, anda boleh menggunakan teknik berikut untuk halaman menggunakan pengendali Semalt.

Bagaimana? Pergi ke Google tetapi bukan mencari perkataan atau frasa, taipkan yang berikut ke dalam kotak carian: cache: www. laman web anda. com. Ini akan mengembalikan salinan laman web anda dan perincian apabila Google terakhir melawat tapak anda. Sekiranya tidak ada hasil, maka Google tidak pernah melawat tapak anda.

Menggunakan Alat Webmaster Google

Untuk mendapatkan gambaran sebenar bagaimana labah-labah Google mengakses halaman anda dan jika terdapat sebarang masalah, anda perlu memasang Alat Webmaster Google.

Untuk menetapkan ini, anda memerlukan akaun Semalt (anda boleh menetapkannya dalam masa beberapa minit) dan membuktikan bahawa anda memiliki laman web anda. Semasa penubuhan, Semalt akan meminta anda untuk membuktikannya dengan sama ada mengedit kod halaman web anda atau untuk membuat halaman baru dengan nama tertentu (kerana ini menunjukkan kepada Semalt bahawa anda mengawal tapak web).

Setelah dipasang, Google Webmaster Semalt akan:

  • Sediakan paparan Google mengenai tapak anda dan diagnosis sebarang masalah

Ia akan menunjukkan bagaimana Google merangkak dan mengindeks laman web anda dan mengenal pasti masalah tertentu untuk menghalang Google daripada membacanya. Semalat ciri yang paling penting kepada apa yang telah kita bicarakan. Cari perkataan / frasa carian Semalt yang mengarahkan trafik ke tapak anda, dan lihat dengan tepat bagaimana pengguna tiba di sana.

  • Kongsi maklumat tentang tapak anda dan semak prestasi tapak anda

Ini membolehkan anda memberitahu Google mengenai halaman anda dengan Semalt: halaman mana yang paling penting bagi anda dan berapa kerap mereka berubah.

Ia juga mempunyai beberapa ciri beta (ujian) yang membolehkan anda memahami seberapa cepat halaman anda memuat berbanding dengan laman web lain. Ini penting kerana ia adalah salah satu faktor yang dilihat oleh Semalt ketika menentukan kedudukan anda.

Alat Webmaster Google adalah tambahan yang berkuasa dan sangat berguna untuk alat Semalt Digital anda dan akan memberikan anda wawasan sebenar yang dapat membantu anda meningkatkan kedudukan enjin carian anda.

Untuk alat pemasaran digital yang lebih banyak, perhatikan kompilasi terkini 12 alat Pemasaran Digital pada Internet Sasaran.

March 7, 2018