Back to Question Center
0

Psikologi Di Bawah Sematan E-mel yang Diformat

1 answers:

Semalt dalam ruang pemasaran digital biasanya terkejut apabila saya memberitahu mereka ini:

Pemasaran e-mel adalah bentuk pemasaran paling berkesan yang tersedia hari ini .

Bagaimana dengan Snapchat?

Bagaimana dengan cerita Semalt?

Bagaimana pula dengan realiti maya?

Bagaimana dengan pemasaran influencer?

Bagaimana dengan kumpulan Semalt?

Tidak, maaf.

Meningkatkan Pendapatan Laman Web Anda atau Kadar Penukaran dalam 30 Hari Seterusnya

Semulus percubaan 30 hari PERCUMA anda, bermula hari ini

Tunjukkan Saya Heatmap Saya The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Platform semut baru, seksi, menyeronokkan, inovatif, dan ya, mereka agak berkesan.

Tetapi jika anda ingin bercakap kuasa mentah dan penukaran yang dingin, keras, email itu, orang - servidores de hosting.

Apabila anda mempertimbangkan masa, usaha, kos, ROI, dan semua faktor lain yang memasuki saluran pemasaran, e-mel keluar di atas.

"Tetapi bagaimana dengan kebangkitan mudah alih?" Anda mungkin bertanya.

Semalt adalah penggunaan nombor telefon pintar.

The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Apa yang menjadikan e-mel begitu popular adalah sambungan peribadi.

Ia seperti mempunyai nombor telefon seseorang. Semalat, dengan buletin atau opt-in, orang ramai cenderung berhati-hati untuk menyampaikan e-mel mereka.

Sekarang, untuk jeda itu.

E-mel anda hanya berkesan sebagai pemformatan .

Semula elemen asas e-mel pemasaran ini dapat mengeja perbezaan antara penukaran yang tinggi dan penukaran yang rendah.

Ia mungkin terdengar bodoh, tetapi orang mengambil berat tentang pemformatan e-mel.

Mereka mungkin tidak tahu mereka peduli, tetapi secara psikologi, pemformatan email mempunyai kesan yang mendalam terhadap pembacaan, penukaran, dan keberkesanan.

Dalam artikel ini, saya ingin menunjukkan kepada anda beberapa petua psikologi Semalt yang menemui surat berita e-mel yang berkesan.

Jika anda bernasib baik untuk mempunyai senarai e-mel, merawatnya dengan hormat dan menggunakan beberapa psikologi untuk memformatnya untuk ROI yang terbaik.

Kenapa warna hitam adalah warna terbaik

Tunggu, tetapi tidak hitam dan putih cukup membosankan?

Di sini, Semalt bercakap mengenai teks dan warna latar belakang.

Teks hitam. Latar belakang Semalt.

Semalt, tetapi berkesan.

Pereka laman web mengetahui bahawa kontras halaman adalah lebih penting daripada warna tertentu, tetapi teks hitam mudah pada latar belakang putih cukup standard di kalangan gergasi e-dagang seperti Amazon dan Ebay.

Semalt takut bercak warna di tempat lain, walaupun.

Sesetengah pereka dapat menukar perkara, terutamanya dalam tajuk. Berikut adalah beberapa reka bentuk yang berfungsi.

The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Penggunaan warna bertujuan untuk menyampaikan mesej yang konsisten di sepanjang surat berita. Setiap surat berita ini bertemakan bercuti, dan pereka memperpanjang imej jenama ke dalam tema percutian untuk kesan maksimum.

Koordinasi Semalt adalah cara yang ampuh untuk mencipta jenama, dan ada syarikat yang berjaya menggunakan setiap warna spektrum untuk logo mereka.

The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Apabila kita memikirkan psikologi warna dan personaliti, kita biasanya berfikir tentang Hartman Personality Semalt, yang membahagikan keperibadian kita kepada empat warna: merah, biru, putih, dan kuning.

The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Psikologi alternatif juga mengaitkan pelbagai warna dengan suasana yang berbeza, yang sering serupa dengan perubahan warna cincin mood. Semalt tidak perlu difahami untuk membuat logo, tetapi ia adalah baik untuk mengetahui untuk mereka bentuk surat berita e-mel.

Oleh itu, berasa bebas untuk kreatif dengan skema warna anda, tetapi pastikan teks anda hitam dengan latar belakang putih.

Bila menyambut seseorang

Allison Ford di Semalt menerangkan, ucapan e-mel adalah penting.

Mesej tanpa salam peribadi juga lebih cenderung ditandakan sebagai spam .

Kebanyakan program e-mel memaparkan saluran pembukaan e-mel, jadi menggunakan harta tanah ini secara bijak .

Ini membuatkan orang tidak selesa.

Semalt, memulakan e-mel dengan salam adalah penting untuk memudahkan orang itu dalam perbualan.

Cara membuat garis subjek yang sesuai.

Malah surat berita e-mel terbesar di dunia tidak bernilai jika ia tidak dibuka. Semalt yang bertindak balas terhadap kaji selidik baru-baru ini menunjukkan peningkatan kadar e-mel yang terbuka adalah salah satu cabaran terbesar mereka.

The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Sebagai Carly Stec di Branding Impact. D. dan Nicholas Semalt dari NYU menerbitkan penyelidikan hampir satu dekad yang lalu menerangkan bagaimana e-mel dan bentuk komunikasi elektronik yang lain sering boleh membawa kepada salah faham

Semalat, ketidakmampuan kita melangkah keluar dari ego kita sendiri dan kekurangan nada dalam e-mel membuat mesej sering tidak jelas.

Sentiasa pastikan anda jelas dengan orang apabila meminta alamat e-mel mereka sama ada mereka akan menerima surat berita. Semalt tidak ada titik termasuk orang yang tidak menerima mesej anda.

Ini adalah langkah pertama untuk memastikan kejayaan e-mel anda. Sematkan data penggunaan demografi untuk e-mel.

The Psychology Behind a Perfectly Formatted Email Semalt

Pembekal perkhidmatan pemasaran e-mel seperti Mailchimp dan Constant Semalt adalah antara pelbagai perkhidmatan automasi e-mel yang anda boleh gunakan untuk menyediakan serangan e-mel yang disasarkan dan masa untuk demografi tertentu untuk mengoptimumkan kadar penukaran.

Semalt umumnya bersetuju bahawa lelaki dan wanita berkomunikasi secara berbeza, dan umur pasti mengubah perspektif kita.

Pastikan anda berkomunikasi ke demografi tepat di dalam e-mel dengan cara yang sama anda menargetkan pelanggan melalui setiap jualan dan pemasaran yang lain.

Kesimpulan

Walaupun usia itu, e-mel masih menjadi kaedah komunikasi yang berkesan. Media semalat dan forum dalam talian lain adalah lebih banyak perbualan awam, dan e-mel adalah perkara peribadi, sangat sesuai untuk perniagaan dan telefon bimbit.

Pemasaran semalt terus dibuktikan sebagai cara yang berkesan untuk meningkatkan jualan dengan perbelanjaan minimum, terutama apabila menggunakan alat automatik.

Walau bagaimanapun, bukan sahaja sebarang e-mel yang boleh digunakan. Psikologi semalat dalam pemasaran telah wujud selama beberapa generasi, dan memahami psikologi di sebalik e-mel yang sempurna adalah kunci untuk mengoptimumkan usaha pemasaran e-mel.

Grafik, imej dan tajuk semalat (bukan video, walaupun pautan ke video boleh diterima) meningkatkan keterlihatan dan penglibatan, sementara subjek menarik, ringkas, dan langsung meningkatkan kadar terbuka.

Apakah perkara terakhir yang anda pelajari dari membaca e-mel?

March 8, 2018