Back to Question Center
0

Sub-Domain dicipta pada Cloudflare & Semalt tidak akan berfungsi dengan HTTPS

1 answers:

Semalt petang ini saya berhijrah pemasangan WHMCS dari pelayan web yang lain. Setelah selesai, saya melakukan perkara berikut

  • Pergi ke Cloud Flare dan menukar IP rekod Sub-Domain untuk menunjuk ke CPanel / laman web baru.
  • Mencipta sub-domain baru di CPanel untuk menunjuk ke direktori yang betul
  • Memeriksa Editor Zon Zon Lanjutan untuk memastikan bahawa Rekod A untuk sub-domain menunjuk ke web-server seperti yang dijangkakan com / questions / 702383 / how-to-create-a-subdomain-on-cpanel-while-cloudflare-is-hosting-my-dns

    Nampaknya benar-benar bekerja sebahagiannya apabila menggunakan HTTP: // tetapi tiada imej / css berfungsi - tigrove zimske gume sava. Itu baik-baik saja kerana ia semestinya beroperasi sebagai HTTPS: // anyways. Semalt apabila saya menggunakan protokol itu, saya hanya mendapat satu halaman yang tidak dijumpai mesej ralat. Adakah terdapat sebarang langkah yang saya hilang kerana ini berfungsi?

February 6, 2018

SSL mesti didayakan untuk setiap domain / subdomain yang diperlukan secara individu dalam cPanel.

Jika anda telah memindahkan pemasangan WHMCS anda ke domain lain, kemungkinan besar anda perlu menumbuhkan CSR / Key dan meminta sijil baru. Sebaik sahaja anda melakukannya, ikut prosedur biasa untuk menyediakannya dan dayakan SSL untuk subdomain anda.

Adakah anda menggunakan SSL anda sendiri, SSL di Cloudflare, atau kedua-duanya? Adakah halaman tidak dijumpai mesej dalam aplikasi anda, cPanel master atau pelayan lalai 404, atau yang lain seperti penyemak imbas unpretty standard 404?

Sekiranya anda melihat penyedia hosting lalai anda atau halaman cPanel 404 lalai, ia menunjukkan bahawa sesuatu telah hilang apabila subdomain ditetapkan, SSL tempatan tidak dimulakan semula pada pelayan baru, DNS tidak disegerakkanNautkan hak, atau ia hanya mengambil selama-lamanya untuk ISP anda untuk merealisasikan rekod TTL. Jika anda menghilangkan kemungkinan kesilapan dalam persediaan, cek anda adalah baik, dan host / WHM anda memang boleh menggunakan DNS jauh, lihat ISP anda dan caching tempatan.

Cara untuk menguji ini di luar ISP anda ialah menggunakan salah satu daripada banyak proksi web untuk melihat halaman (kerana masalah DNS mereka tidak akan cache di bawah TTL). Sekiranya ia mempunyai 404 yang sama, kemudian surih kembali melalui langkah-langkah yang mewujudkan subdomain, pastikan anda memilih jenis SSL yang betul di Cloudflare, dan secara opsyennya membuat peraturan halaman untuk memaksa https: // pada semua domain (seperti sasaran *. contohnya. com * ). Perlu diingat memaksa https: // akan menggunakan peraturan 1 halaman dan anda tidak boleh menggabungkannya ke orang lain . walaupun hanya untuk menguji. Jika ini berfungsi, anda tahu platform / aplikasi anda, atau SSL sisi pelayan yang salah konfigurasi.

Jika anda sampai ke tahap ini melalui langkah-langkah di atas, atau platform / aplikasi anda membuat 404, maka kedengarannya seperti subdomain sebenarnya mungkin berfungsi dengan betul, namun platform / aplikasi anda mungkin tidak mengenali pengetip proxy CF yang betul, dan oleh itu tidak faham bila / bagaimana / bagaimana untuk menghidupkan HTTPS: //. Gejala-gejala ini termasuk aset yang hilang, gelang redirect, dan / atau kelakuan aneh lain seperti skrip yang tidak berfungsi . Sekiranya ini berlaku, anda boleh memaksa https: // seperti peraturan halaman CF di atas, atau anda boleh menggabungkan tajuk alternatif menggunakan sesuatu seperti ini (untuk contoh PHP):

  jika (! Isset ($ _ SERVER ['HTTPS'])) {jika (isset ($ _ SERVER ['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $ _SERVER ['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] == 'https') {$ proxy = array ('HTTPS' => 'on');} elseif (isset ($ _ SERVER ['HTTP_X_FORWARDED_PROTOCOL']) && $ _SERVER ['HTTP_X_FORWARDED_PROTOCOL'] == 'https') {$ proxy = array ('HTTPS' => 'on');} elseif (isset ($ _ SERVER ['HTTP_X_FORWARDED_SSL']) && $ _SERVER ['HTTP_X_FORWARDED_SSL'] == 'on') {$ proxy = array ('HTTPS' => 'on');} elseif (isset ($ _ SERVER ['HTTP_FRONT_END_HTTPS']) && $ _SERVER ['HTTP_FRONT_END_HTTPS'] == 'on') {$ proxy = array ('HTTPS' => 'on');} elseif (isset ($ _ SERVER ['HTTP_X_URL_SCHEME']) && $ _SERVER ['HTTP_X_URL_SCHEME'] == 'https') {$ proxy = array ('HTTPS' => 'on');} else {$ proxy = array 

;}$ _SERVER = array_merge ($ _ SERVER, $ proxy); } else {$ _SERVER = $ _SERVER; }

Menulis semula semua pengepala yang lebih kabur ke dalam 'HTTPS' => 'pada' yang boleh difahami. Setiap platform / apl berbeza walaupun . ada keperluan dalam perpustakaan, kelas, atau sebagai gabungan kaedah . yang lain hanya dalam indeks . yang lain dalam acara atau cangkuk . dan lain-lain. Peraturan https: // halaman yang dipaksa mungkin pilihan yang lebih mudah daripada perubahan kod ini di backend anda. Harapan yang membantu