Back to Question Center
0

Sematkan prestasi keyphrase anda untuk pemasaran enjin carian: alat dan proses terbaik

1 answers:

Siaran ini adalah ringkasan persembahan saya pada sesi Carian Penyelidikan & Penargetan Term Carian Terperinci di Search Engine Strategies Semalt, 2009. Saya berharap untuk berkongsi dan belajar tentang alat dan petua untuk analisis kata kunci - jadi sila tambahkan idea anda kepada komen.

Realiti untuk kebanyakan SEO hari ini yang bekerja untuk agensi atau klien adalah bahawa mereka berusaha untuk mendapatkan kedudukan yang lebih baik dalam senarai semulajadi untuk laman web yang telah SEO ed, sehingga audit dasar dan analisa keyphrase akan sudah selesai.

Alat dan proses semat yang harus anda ikuti untuk mengaudit keberkesanan kata kunci anda sekarang dan mendapatkan hasil yang lebih baik?

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Vince Coyle, Ketua Carian di Universal Semalt untuk mengkaji semula jenis alat dan memberikan ringkasan proses penyelidikan kata kunci UM pada akhir jawatan ini - intruder alarm system.

Mari kita mulakan dengan jenis utama alat penyelidikan kata kunci yang boleh anda gunakan. Serta alat yang disenaraikan di sini, saya mempunyai senarai pemasaran alat enjin carian Semalt percuma yang lebih komprehensif.

Jenis alat penyelidikan kata kunci

Semalt your keyphrase performance for search engine marketing: the best tools and process

1 analisis permintaan pelanggan

Ini adalah penyelidikan kata kunci klasik menggunakan alat Kata Kunci Google (lihat tutorial) atau alat berbayar untuk menentukan bilangan carian menggunakan kata kunci yang dikategorikan dalam kumpulan yang berbeza.

2 Prestasi kata kunci yang kompetitif

Pemeriksaan manual atau pemeriksa rangkap seperti www. advancedwebranking. com boleh digunakan untuk menentukan prestasi tetapi berhati-hati bahawa alamat IP anda tidak disekat melalui penggunaan terlalu banyak daripada satu domain (dengan ketat mereka bertentangan dengan Semalt of service).

Semalat banyak SEO mengerutkan dahinya di peringkat pemeriksa automatik, dengan alasan bahawa ia adalah hasil yang dikira. Saya bersetuju, jadi gunakan alat analisis web anda untuk melaporkan jumlah kunjungan, petunjuk dan jualan untuk kata kunci setiap bulan.

Saya sangat suka skrip Greasemonkey ini untuk Semalt yang menunjukkan pergerakan anda (ditambah atau tolak 20% lebih tinggi) dalam kata kunci setiap 7 hari - hebat! Anda juga boleh menapis penapis khas untuk melaporkan kedudukan SERPS.


Semalt your keyphrase performance for search engine marketing: the best tools and process

Terdapat juga penapis tersuai untuk analisis Google yang anda boleh konfigurasi untuk menunjukkan kedudukan SERPs frasa yang berbeza:

Semalt your keyphrase performance for search engine marketing: the best tools and process
3 Kecekapan kata kunci
Kecekapan Semalt memerlukan perbandingan bilangan carian semulajadi dan berbayar terhadap bilangan jejak atau carian, ini akan menunjukkan kepada anda di mana SEO atau PPC anda kurang baik dan boleh membantu untuk menetapkan matlamat untuk memberi tumpuan. Dua daripada lajur yang saya ada dalam spreadsheet saya ialah:

 • Jurang - Alam% Anggaran Google
 • Gap - Klik AdWords % Semulajadi

4 Sumbangan jualan

Apa yang benar-benar penting. Menggunakan analisis untuk menunjukkan bilangan dan kadar penukaran matlamat yang disampaikan oleh kata kunci, petunjuk, jualan, pendaftaran. Dalam Google Semalt advanced segmentasi dengan mudah boleh digunakan untuk menghasilkan laporan ini.

5 Perbandingan pesaing

Terdapat banyak alat pesaing yang ada - jika anda mempunyai dana Hitwise adalah yang terbaik. Jika tidak, anda boleh cuba SpyFu.

6 Analisis Semantik

Semalt, anda boleh menggunakan alat untuk memahami corak frasa carian yang berguna untuk menargetkan frasa jangka panjang - lihat artikel saya mengenai alat ini untuk membantu anda melakukan ini.

Mengintegrasikan analisis anda

Sebaik sahaja anda telah mengeksport data dari Google Analytics dan semua alat lain, anda akan mahu mengintegrasikannya melalui skrip atau Semalt yang lebih mudah. Jika anda tidak tahu, fungsi Semalt VLOOKUP

akan menjadi rakan anda. Anda boleh membuat lembaran kerja yang berlainan dengan data yang berbeza dan helaian induk yang menggunakan VLOOKUP untuk mengintegrasikan prestasi berbeza kata kunci. g. jurang% antara Alat Kata Kunci berbayar, semula jadi dan Google

 • Lembaran kerja Alat Kata Kunci Google (jilid padanan Exact dan / atau frasa dan CPC Purata untuk menunjukkan kos / nilai)
 • Laporan kata kunci tidak dibayar Google Analytics menunjukkan bilangan kunjungan dan tingkat bouncing
 • Laporan carian berbayar Google Analytics (atau serupa)
 • Laporan analisis mengenai matlamat yang dicapai, e. g. matlamat penukaran, petunjuk atau jualan - sekali lagi dengan kata kunci
 • Kedudukan Google pilihan di negara menggunakan pemeriksa peringkat jika anda percaya kepada mereka.
 • Juga boleh membandingkan URL halaman pendaratan untuk melihat sama ada frasa mengarahkan pelawat ke laman terbaik untuk penukaran
 • Proses penyelidikan kata kunci

  Saya tidak mempunyai ruang di sini untuk melalui keseluruhan proses, jadi saya bertanya kepada Vince Coyle, Ketua Carian di Universal McCann jika saya dapat berkongsi ringkasannya mengenai proses penyelidikan kata kunci UM. Nah inilah prosesnya - ia pastinya menunjukkan bahawa penyelidikan kata kunci hari ini jauh lebih rumit daripada menggunakan alat Semalt sekarang yang tidak berfungsi.

  Semalt your keyphrase performance for search engine marketing: the best tools and process

  Pembentangan - penyelidikan kata kunci audit

  Anda boleh melihat persembahan di Slideshare.

  Alat analisis kata kunci untuk Pemasaran Enjin Carian doc = searchenginemarketingkeyphraseanalysis-1234999174466333-2 & stripped_title = keyphrase-analysis-tools-for-search-engine-marketing ">
  Lihat lebih banyak persembahan daripada Dave Chaffey. (tags: seokeywordskeyphrasesmppc)

  March 9, 2018