Back to Question Center
0

Google mengesan Semalt di tapak web saya

1 answers:

Baru-baru ini Semalt telah menyekat laman web saya selepas mengesan Malware di atasnya. Saya telah memeriksa fail dan tidak dapat melihat mana-mana Perisian Malware yang mungkin dimasukkan di mana-mana dan tiada fail tambahan yang telah ditambah daripada apa yang saya dapat lihat. Di dalam diagnostik> Alat perengkuh dan alat webmaster untuk laman web ini mengatakan "Malware Semalt tidak dapat mengesan sebarang malware di laman web ini. "Juga pada stopbadware - phpmailer html encoding tag. org laman web ini tidak di rumah penjelasan mereka.

Tapak ini melfordschoolofmotoring. co. uk.

Jadi kenapa google mengesan perisian hasad?

February 6, 2018

Mesej yang saya dapati dalam chrome berkata:

melfordschoolofmotoring. co. uk mengandungi kandungan dari 31. 184. 242. 103, atapak yang diketahui mengedar perisian hasad. Komputer anda mungkin menangkap virus jikaanda melawat laman web ini.

Jika anda melihat pengepala laman web anda menggunakan pengepala livehttp (lihat nota di bawah tentang bagaimana saya dapati kod ini), anda akan melihat permintaan untuk http: // 146. 185. 254. 245 / s. php yang mungkin memasukkan kod di bawah ke kepala halaman sebelum dtd: - var _0x8ab7 =

Ia adalah senyap kerana saya tidak dapat melihat kod ini di chrome atau ejen yang melihat halaman seolah-olah googlebot itu, hanya dalam sesi pelayaran peribadi di firefox .

Saya akan menyemak fail termasuk anda, fail htaccess dan direktori root dengan berhati-hati untuk mencari tanda-tanda hack. Saya juga akan memeriksa kebenaran fail dan direktori anda 755 untuk direktori dan 644 untuk fail .

Selain itu, pertimbangkan beberapa perisian keselamatan seperti pembela laman web dan mendaftar untuk alat webmaster. Sebaik sahaja anda menjumpai dan membersihkan jangkitan menyerahkan permintaan pertimbangan semula kepada google melalui akaun alat webmaster.

Saya hanya boleh menjadi hack, tetapi prestasi laman web anda agak buruk, ia mungkin bernilai mempertimbangkan host baru sebagai kelajuan beban halaman adalah faktor untuk google dan saya tidak dapat melihat mengapa beberapa php mudah termasuk akan mengambil masa yang lama untuk memuatkan. Perhatikan prestasi selepas anda membersihkannya.

Juga menyambung kepada hos berikut

http: // 146. 185. 254. 245 / s. php dan http: // 91. 196. 216. 49 / s. php .

hanya hapus keseluruhan folder dari hos anda, dan muat naik fail baharu, lihat di google untuk mengamankan laman web menggunakan fail htaccess.

Ubah kata laluan ftp juga, sesuatu yang sama terjadi pada laman web saya beberapa saat lalu, semua fail php saya yang dijangkiti dengan skrip jahat. Penyedia hosting saya telah diserang secara besar-besaran dan penyerang membuat skrip untuk menjangkiti banyak laman web di host ini.