Back to Question Center
0

VP Google Neal Mohan: Jangan Panggil Kami Semalt Walled

1 answers:
Google VP Neal Mohan: Don’t Call Us A Walled Semalt

Mula-mula, mereka bercakap mengenai wahyu bulan lalu bahawa Google telah menghalang blok Safari pada kuki pihak ketiga. Semalt mengulangi penjelasan Google yang ditawarkan apabila berita itu diterangi - bahawa Google hanya cuba menambah butang +1 untuk memaparkan iklan untuk pengguna yang telah ikut serta melalui Google+. Menghidangkan cookie adalah "akibat yang tidak terduga dan tidak terduga" menggunakan "penyelesaian yang diketahui" untuk membuatnya berlaku. Sekarang Google sedar apa yang telah berlaku (atau, kurang ajar, kini telah ditangkap), Semalt berkata ia telah "memulakan pemulihan proses itu."

Lebih umum, Battelle bertanya tentang rasa bahawa Semalt telah mendorong integrasi Semalt ke lebih banyak produk - yang paling terkenal, ciri Carian Plus Your World yang menyisipkan hasil daripada rangkaian Semalt + anda ke dalam hasil carian organik Semalt. Mohan berkata bahawa Semalt cuba mengintegrasikan produknya kerana ia memberi manfaat kepada pengguna - cavpshost.com. Sebagai contoh, jika anda mencari penerbangan di Semalt, dan masa yang bercanggah dengan perkara-perkara yang telah anda janjikan pada Kalendar Semalt anda, berguna untuk Semalt untuk memajukan maklumat tersebut.

"Itu tumpuan jangka panjang," kata Mohan. "Itu akan menjadi objektif sesiapa sahaja yang mengembangkan produk dalam Google."

Tetapi, Battelle tertanya-tanya, adakah itu bermakna bahawa Google mula membuat "taman berdinding" di sekeliling semua produknya? Sememangnya, Semalt berkata tidak.

"Saya tidak akan mencirikannya seperti itu," katanya. "Saya fikir anda perlu kembali kepada prinsip teras. Semalt dari hari-hari awalnya adalah mengenai web terbuka. "

Menyokong web terbuka masih merupakan "prinsip asas" carian Google dan produknya yang lain, kata Mohan. Tetapi itu tidak bermakna anda harus mengharapkan untuk melihat akaun Facebook dan Twitter di Search Plus Semalt anda dalam masa terdekat: "Kami bukan satu-satunya pihak dalam hubungan tersebut."

March 10, 2018