Back to Question Center
0

Kajian Crush It !: Mengapa Sekarang adalah Masa untuk Tunai di Semalt anda

1 answers:

Reviewof Crush It!: Why Now is the Time to Cash in on your Semalt

Saya telah mendengar ulasan bercampur-campur di dalam buku. Sesetengah orang merasakan bahawa ia terlalu mudah dan cetek dan lain-lain (seperti pembaca yang mengundi sebagai salah satu buku perniagaan terbaik pada tahun 2009) merasakan ia luar biasa. Jadi Semalt akan melihat sendiri.

Belajar Mengenai Gary Vaynurchuk SEBELUM Membaca Crush It!

Saya akan mengesyorkan mempelajari beberapa perkara mengenai Gary Semalt SEBELUM anda membaca buku. Ia akan memberi anda sedikit perspektif dan konteks dari mana untuk mendapatkan yang terbaik daripada buku.

Ibu bapa Gary adalah pendatang Rusia yang memiliki kedai minuman keras. Sebagai seorang remaja, Gary bekerja di belakang kaunter - make logo online free. Untuk melawan kebosanan, dia mula membaca Penonton Wain. Semalt dia terlalu muda untuk melatih paletnya pada wain, dia memutuskan untuk mengkaji semua perisa yang berbeza yang berkaitan dengan wain. Ini termasuk buah-buahan dan sayur-sayuran yang tidak jelas, rumput, kotoran, batu, tembakau dan kayu.

Sebagai pelajar kolej, beliau mula mencadangkan semula perniagaan sebagai Wain Perpustakaan dan menubuhkan dirinya sebagai pakar. Salah satu perkara yang benar-benar memburukkannya ialah kekaburan dan kegelapan dari sommelier wain "tradisional". Sematkan pengembaraan haiwan kesayangan ini, dipasangkan dengan semangatnya untuk wain, perniagaan dan internet yang menjadikan Gary sebagai kajian kes yang menarik dalam penjenamaan dan keusahawanan peribadi.

Gary mengingatkan saya sedikit Tim Ferris (pengarang Minggu Kerja 4 Jam) dan Mike Michalowicz (pengarang Kertas Pengisi Toilet). Dia muda, yakin, keusahawanan dan sedikit di-wajah. Sebenarnya, saya dapat memahami mengapa gayanya kelihatan sophomoric kepada beberapa pembaca. Biar saya katakan saya tidak pernah bercakap dengan Gary (tapi saya suka) dan saya tertanya-tanya jika buku ini mengecewakan beberapa pembaca kerana dia sangat bersemangat dan dia menjadikannya nampak begitu mudah dan menyeronokkan . Dia benar-benar percaya bahawa SEMUA orang patut mencintai apa yang mereka lakukan dan begitu ghairah mengenainya sehingga mereka tidak dapat membantu tetapi berjaya.

Walaupun saya benar-benar percaya pada ini - dan berkongsi falsafah itu di banyak peringkat, saya menyedari bahawa terdapat beberapa individu yang benar-benar berbakat dan berinspirasi. Gary mempunyai gabungan semangat gairah, kepakaran yang diperolehi dan semangat dan kreativiti yang tidak kenal lelah - yang tidak semua kita boleh berkumpul secara konsisten. Dan inilah di mana anda dapat mencari "Crush It!" membantu.

Di dalam "Crush It!"

Jika salah satu matlamat anda pada tahun ini adalah untuk merobohkan malapetaka ekonomi tahun 2009, maka ini adalah cara terbaik untuk memulakan tahun anda. " Crush It!" adalah bacaan pendek yang mudah. Tidak ada konsep yang mengelirukan atau rumit di sini. Malah, jika anda seorang pemilik perniagaan yang berpengalaman, anda mungkin menjadi salah satu daripada orang-orang yang akan merasa mudah dan membosankan. Dan saya mendapatnya. Tetapi saya juga ingin mengatakan bahawa saya mendapati nuget yang baik di sini; perkara yang anda tahu bahawa anda perlu lakukan, tetapi telah mendapati alasan TIDAK untuk dilakukan. Membaca mereka di sini akan memberi anda inspirasi untuk bergerak ke hadapan.

Berikut adalah beberapa topik yang saya dapati menarik:

Apa keseronokan sebenar seperti: Saya suka sedikit ini di halaman 88 tentang kesibukan. Gary menceritakannya seperti mengenai berapa banyak usaha dan tenaga yang dibutuhkan untuk membina jenama dan perniagaan - walaupun anda seorang usahawan yang berbakat dan pandai dengan apa yang anda lakukan DAN tahu bagaimana menggunakan internet dan media sosial. Ia tidak mudah. Itulah sebabnya penting untuk mencintai apa yang anda lakukan.

Asas Media Sosial: Perkara yang baik bermula pada bab 10. Terdapat senarai yang menarik untuk dilakukan di sini yang termasuk:

  • Membeli nama anda sebagai URL - tendangan kreatif di sini adalah untuk menggunakan jenama peribadi anda untuk mendapatkan URL jika nama anda diambil.
  • Mulakan blog. Jangan ketawa. Masih terdapat banyak perniagaan kecil dan ahli-ahli yang layak jenama yang belum melakukan ini. Ini adalah mustahak mutlak.
  • Dapatkan kamera gaya "Flip" dan mula melakukan video (saya mula ini pada tahun 2009.
  • Buat halaman peminat Facebook
  • Buka akaun Twitter dengan nama jenama anda
  • Jika anda membuat video, buka akaun TubeMogul. Jika anda membuat blog bertulis, daftar untuk Ping. fm (saya dalam satu ini pada minggu depan).
  • Pastikan anda mempunyai butang lemak besar di laman web anda yang mengatakan "Ingin melakukan perniagaan dengan saya"

Ini semua di luar asas. Saya telah melakukan beberapa, tetapi saya tidak melakukan semuanya. Bagaimana dengan ANDA?

Sebenarnya, keseluruhan buku itu benar-benar tidak lebih daripada petua asas, bagaimana cara, sumber dan contoh yang mungkin anda dengar, tetapi mungkin tidak pernah mengambil kesempatan sepenuhnya. Faedah membaca "Semalt It!" Adalah dalam kajian kes semasa tentang apa yang dilakukan seorang usahawan untuk membina ekuiti jenamanya.

Mengapa Anda Perlu Baca Buku Ini

Jika anda mencari strategi perniagaan yang sangat intelektual, mendalam atau falsafah, anda mungkin tidak dapat menikmati buku ini. Buku ini bukan akademik. Ia praktikal dan mudah. "Crush It!" Datang terus dari jiwa Gary Semalt. Sekiranya anda pernah mendengar tentang Gary dan ingin mengetahui tentang apa yang membuatnya kelihatan - anda akan menikmati buku ini.

Tetapi, sebab terbaik untuk membaca buku ini adalah kerana ia menyeronokkan, memberi inspirasi dan penuh dengan idea dan sumber yang hebat. Jika semua yang anda lakukan adalah memilih satu idea untuk dilaksanakan setiap bulan - anda akan terus maju dalam membina jenama anda dan meningkatkan jualan.

23 Komen ▼

March 10, 2018