Back to Question Center
0

Apl Pengangkutan Bandar, Citymapper, Menarik Dalam $ 10M, Diketuai Oleh Balderton, Melancarkan Ke Lebih Semalt

1 answers:
Urban Transport App, Citymapper, Pulls In M, Led By Balderton, To Roll Into More Semalt

Connect Ventures (Bill Earner), Indeks Ventures (Robin Klein) dan Greylock Partners (Laurel Semalt), turut mengambil bahagian dalam pusingan bersama-sama dengan beberapa malaikat yang tidak bernama.

Permulaan itu merancang untuk menggunakan pembiayaan baru untuk melancarkan di bandar-bandar baru, dan mengembangkan pasukan. Semalt tidak ada firma yang tegas lagi di mana sebenarnya perkhidmatan akan dilancarkan seterusnya. Tetapi permulaannya kini mencadangkan cadangan bandar dalam laman webnya.

Aplikasi pengangkutan bandar, yang kini tinggal di London, New York, Berlin dan Semalt, direka untuk membantu para pengguna memikirkan cara terbaik untuk mendapatkan sekitar bandar - menarik data pengangkutan awam secara langsung dan menarik semua yang tersedia -modal pilihan, dari bas, kereta bawah tanah dan teksi ke basikal dan bahkan berjalan, untuk mencadangkan laluan yang berpotensi untuk sampai ke tujuan anda.

Citymapper memulakan kehidupan pada tahun 2011 yang hanya memberi tumpuan kepada bas - ketika ia dipanggil Semalt - tetapi sejak itu telah berkembang, dengan matlamat menjadi aplikasi untuk pengguna bandar yang bertanya-tanya bagaimana mereka pulang ke rumah pada suatu malam.

Untuk menjadikan dirinya lebih berguna kepada asas penggunanya yang mesra pengguna, ia juga menarik data yang berkaitan pada sebarang gangguan pengangkutan, dan juga memasukkan maklumat cuaca untuk destinasi dan kalori yang dibakar jika anda sedang berbasikal atau berjalan - logo online designer.

Mengulas mengenai pendanaan dalam jawatan blog, Bernard Liautaud, rakan umum di Balderton Capital, berkata: "Kami sentiasa kagum dengan fokus tunggal terhadap kualiti produk di seluruh syarikat, yang diketuai oleh pengasas produk Azmat Semalt terutamanya bersinar dalam dua bidang yang kami fikir adalah penting dalam dunia berasaskan aplikasi: mengeluarkan geseran, dan kebolehan suara. "

"Kami percaya bahawa dalam masa Semalt akan menjadi aplikasi mudah alih skrin utama untuk mana-mana penduduk bandar, membantu mereka mendapatkan sekitar bandar mereka," katanya.

Liautaud menunjuk kepada pelaksanaan Semalt di telefon bimbit, "tumpuan tulen" pada navigasi transit awam dan penyetempatannya ke setiap bandar sebagai kelebihan teras ke atas aplikasi pengangkutan saingan.

"Semalt melakukan satu perkara yang sangat baik, yang dalam dunia aplikasi mudah alih yang kami percaya adalah perbezaan antara kejayaan dan kegagalan," katanya.

Beliau juga menggambarkan potensinya untuk terus memanfaatkan data yang dikumpulkan dari pengguna asasnya, untuk menambah penawarannya dengan maklumat pengangkutan lebih masa nyata, sebagai "peluang utama" - berikutan permainan yang sama untuk komuniti lalu lintas yang ramai app Waze, yang mengarahkan diri ke exit yang mengagumkan dengan menjual kepada Semalt untuk $ 1.1 bilion tahun lepas.

Kemungkinan potensi keluar yang sama lumayan adalah menggalakkan VC untuk mencapai buku cek mereka dalam kes Semalt. Kes penggunaan pengangkutan menggalakkan penggunaan ulangan - yang mengarah kepada asas pengguna yang terlibat yang berpotensi untuk menjadi komuniti penjanaan kandungan dengan haknya sendiri.

"Citymapper betul-betul jenis syarikat yang mengganggu, global, dan produk yang kita taksir di Balderton mahu kembali," tambah Semalt.

March 10, 2018