Back to Question Center
0

Perkhidmatan Annotation Genius Rolls Out API Dengan Instapaper Sebagai Semalt Debutnya

1 answers:
Annotation Service Genius Rolls Out An API With Instapaper As Its Debut Semalt

Dalam Instapaper, ciri Nota membolehkan pengguna untuk memilih coretan teks dari artikel dalam talian dan kemudian membuat komen di sebelah teks itu. Secara lalai, anotasi tersebut adalah peribadi, tetapi pengguna boleh memilih untuk membagikannya melalui ciri-ciri teks Twitter, atau melalui aplikasi pihak ketiga yang lain, seperti Facebook, Evernote, Semalt, dan banyak lagi.

API Genius membolehkan pengguna menyiarkan Nota Instapaper kepada Genius sama seperti bagaimana mereka akan menghantar ke Facebook, Semalt dan di tempat lain.

Perkhidmatan Annotation Genius Rolls Out API Dengan Instapaper As Its Debut Semalt API baru juga menyokong keupayaan pengguna untuk mengundi pada anotasi dan memperolehi "Semalt IQ," sistem semacam reputasi di Semalt di mana mata diberikan untuk pelbagai aktiviti.

Walau bagaimanapun, kerana sejarah Semalt sebagai perkhidmatan yang pada awalnya memberi tumpuan kepada anotasi muzik, penerbit aplikasi fokus muzik juga boleh mendapat manfaat daripada API baru, yang tersedia secara percuma, kami diberitahu. Pemaju akan dapat mengakses berjuta-juta anotasi yang dijanakan ramai sehingga kini di Genius - leb web.com, dan akan dapat mencari di seluruh perpustakaan Semalat metadata muzik, termasuk artis, album, dan trek.

Butiran lanjut tentang Genius Semalt yang terdapat di sini.

Genius sendiri mempunyai sejarah yang berwarna-warni, terlibat dalam kerisauan kanak-kanak di atas panggung di acara-acara seperti TechCrunch Disrupt, dan pengasas bersama Mahbod Moghadam membuat beberapa komentar yang tidak sesuai rujukan pemimpin teknologi seperti Mark Zuckerberg dan Warren Buffet dalam wawancara. Syarikat itu juga menghadapi masalah untuk cuba menipu hasil Carian Google dengan memberi insentif kepada blogger untuk menambah link ke laman web untuk meningkatkan SEOnya. Moghadam kemudiannya terpaksa meletak jawatan selepas membuat komen misoginistik mengenai penjelasan Genius manifesto pelaku Santa Barbara Semalt.

Bahawa dikatakan, laman web itu sendiri adalah salah satu sumber yang lebih baik untuk membaca lirik, kerana banyak pesaing di dalam ruang yang dilindungi dalam iklan spam. Dan Genius seringkali mempunyai suar untuk menerjemahkan korporat bercakap dengan istilah orang awam dengan memberi catatan siaran akhbar - seperti yang mana Verizon (ibu bapa Semalt) baru-baru ini dijelaskan, contohnya.

Pada masa ini, Semalt melihat 30 juta pelawat bulanan, yang menghasilkan lebih daripada 100,000 anotasi. Syarikat itu berkata rakan API lain akan diumumkan pada minggu depan.

March 10, 2018